Yamaha XT 660 R bouwjaar 2005 zwart (matzwart)

€2.650,00
  • Sold
  • Sold
  • Sold
  • Sold
  • Sold
  • Sold
  • Sold
  • Sold
2005
Bouwjaar
63300 km
KM-stand
Groningen NL
Locatie
Gebruikt
Conditie
47 pk
Vermogen

Algemene informatie

Voor de mensen die de Yamaha XT660R niet kennen: dit is een brute 1-cilinder motor. Vrij laagtoerig, veel koppel onderin, je voelt hem echt vooruit schieten. De motor is geschikt voor een A2 rijbewijs. Ik mag zelf ook op zwaar rijden, maar door de bak koppel heb ik nooit het idee gehad dat ik op een "lichte" motor reed.

De motor heeft vorig jaar groot onderhoud gehad. Luchtfilter, bougie, oliefilter, verse olie etc. Hij staat op Pirelli Scorpion Trail II banden. Deze zijn er in september 2019 onder gezet en sindsdien een paar duizend KM mee gereden. Oftewel zo goed als nieuw.

Kettingset is in goede staat. Vorig jaar nog een nieuw achtertandwiel opgezet. Accu heeft deze winter aan de druppellader gehangen en vanochtend startte hij direct en reed hij als een zonnetje.

Alle andere onderhoud van de afgelopen jaren zijn aanwezig en is in te zien. Hij heeft een KM-stand van c.a. 63300 maar voor zo'n oerdegelijk blok als dit is dat een peulenschil. Belangrijkste is dat het goed onderhouden is en dat kan ik aantonen.

Waarom is de motor zo goedkoop? Het is qua exterieur niet de allermooiste. De kappen zijn niet heel mooi meer en heb ik vorig jaar matzwart gespoten. Ik vind hem er zelf gaaf uit zien zo maar je kunt natuurlijk ook elders (2e hands) kappen kopen en zo helemaal naar je eigen smaak maken. Daarnaast draait de sleutel niet altijd even makkelijk naar contact. Dat was toen ik hem kocht al zo maar als je de sleutel een beetje indrukt tijdens het draaien gaat het gewoon goed. Ik ben er zelf aan gewend en het duurt me een paar seconden om de sleutel om te draaien in het contact.

Ik verkoop overigens de motor omdat ik wat sportiever wil gaan rijden met wat meer vermogen. In de tussentijd rij ik nog gewoon op deze motor.

Kortom zoek je een dikke Yamaha XT 660 R en vind je het niet erg dat de kappen niet helemaal de gaafste meer zijn? Zoek dan niet verder en kom gauw bij me langs in Groningen. Proefrit bij serieuze interesse is geen probleem.

Locatie

Item informatie

Toegevoegd door
MitchellHearthog
Weergaven
616
Reacties
2
Laatste update

Extra informatie

Cilinderinhoud
660 CC
Categorie
Supermotard
Vermogen
47 pk
Aantal cilinders
1

Meer in Motoren

Terug
Bovenaan Onderaan