Motor-Forum

Select Forum

sluiten (escape)

Door dls op dinsdag 16 juni 2015 om 13:42


Als een van de vijf gelukkige motorrijders van Motor-Forum heb ik het voorrecht gekregen om de nieuwe TomTom Rider 400 te testen. Tot het moment van ontvangst en installatie van de TomTom Rider 400 redde ik mij altijd met mijn telefoon die met een cradle op het stuur vast zit. Zo nu en dan heb ik wel eens wat onderzoek gedaan naar een echt navigatiesysteem op de motor, maar verder dan onderzoek is het nooit gekomen.

Mijn voorkeur voor motornavigatie lag altijd bij Garmin vanwege de goede verhalen over de routeopties en ook de kastjes zelf trokken mij altijd wat meer dan de oude TomTom Rider kastjes. De Rider zelf trekt mij wel aan met het design. Hij ziet en voelt goed solide, een prettig scherm en er zijn geen losse kabels en laders nodig om op te laden tijdens de rit. Ondanks het design van de nieuwe Rider was mijn gevoel beter bij de Garmin en dan met name op het gebied van de software. Garmin staat erom bekend goede motornavigatie te maken met de juiste toevoegingen op de reguliere navigatie, maar de prijs is er dan ook wel naar.


Ontvangst van de TomTom

http://motorshopper.nl/downloaden/684425/0a78a55e5905b2acf7e3fa823326051c/article
Omdat de planning het helaas niet toestond, was het niet mogelijk om de TomTom op te halen op het kantoor van MotoPlus. De TomTom kwam netjes met de pakketbezorger binnen en het feest kon beginnen: het uitpakken. Het doosje zelf is prima, stevig, goed beschermd en gesealed zodat de inhoud beschermd is. In de doos zit eigenlijk alles wat direct nodig is: de usb kabel, de cradle met Ram Mount, de bekabeling en uiteraard de TomTom Rider zelf en verder nog wat boekjes.

Als een klein kind zo blij, heb ik de TomTom direct uit de doos gehaald en aangezet. Gelukkig zat er nog genoeg stroom in de accu om gelijk even te spelen. Het opstarten en inrichten duurt een paar minuten en dan zie je de TomTom-software pas echt. Het eerste gevoel: volledig anders dan de traditionele TomTom, ze zijn meegegaan in de lijn van de nieuwe autonavigatieschermen. Dat is wel even wennen als je van een oude TomTom afkomt, maar het leert eigenlijk heel snel.

http://motorshopper.nl/downloaden/684428/08d90cd303d1e4f5539242173a6fdffb/article

Select Forum

© 2001-2018 Motor-Forum - Served by Webserver 3

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.