Motor-Forum

Select Forum

sluiten (escape)

Door El Pollo Diablo op donderdag 18 juni 2015 om 10:19


Met de Rider serie heeft TomTom zich al enige jaren geleden definitief op de spreekwoordelijke kaart gezet in motornavigatieland. Maar het kon nog beter, moet TomTom gedacht hebben. Met de Rider 400 lijkt TomTom een bredere doelgroep voor oog te hebben. Laten we dat eens even aan de tand voelen. De Rider 400 an sich is een uitstekend apparaat. Daar moet ik wel gelijk bij zeggen: voor de doelgroep die TomTom met de Rider 400 voor ogen lijkt te hebben. Ten opzichte van de vorige Riders zijn er absoluut verbeteringen zichtbaar en het lijkt alsof TomTom met dit toestel de strijd met concurrent Garmin aan wilt gaan. Helaas is dit in mijn ogen niet helemaal gelukt, maar hierover later meer.

De Rider 400 komt in een compacte doos, waar alles in zit wat nodig is. Eenmaal uit de doos valt gelijk op hoe solide het toestel aanvoelt. Kwaliteit, is het eerste dat mij te binnen schiet. Over het scherm niets dan lof: helder, scherp en reageert goed op aanrakingen. Het geheel werkt allemaal erg snel en soepel.

Sinds deze Rider 400 is het mogelijk om zelf GPX routes op de computer te maken en deze over te sturen. De meeste routes en tracks worden opgeslagen als een GPX-bestand. Met behulp van het gratis programma Mapsource of BaseCamp kun je een GPX-bestand bewerken en naar je GPS sturen of delen met collega motorrijders. Echter zonder beperkingen werkt dit op de Rider 400 helaas niet. Hierover verderop meer. De grote kracht van de Rider 400 is het maken van routes op het apparaat zélf. Als TomTom de huidige beperkingen aanpakt middels firmware updates, dan kan dit een heel goed apparaat worden dat zeker de strijd met Garmin aan kan gaan.


http://motorshopper.nl/downloaden/687748/a54bb780ff1fbc987d04dad90f93f948/article

Select Forum

© 2001-2018 Motor-Forum - Served by Webserver 3

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.