Motor-Forum

Select Forum

sluiten (escape)

Door rookie_rm op dinsdag 21 juli 2015 om 09:29


Of we nu rechtsaf, linksaf of rechtdoor gaan, het maakt de TomTom Rider 400 allemaal niets uit. Razendsnel verandert het kleinood dat ik voor de noodzakelijke reisbegeleiding op mijn stuur heb geknoopt van gedachte en stuurt ons alsnog de goede kant op. Waarschijnlijk heeft Xander - de geprogrammeerde "routemiep" voor vandaag - ook wel geroepen dat we hier rechtsaf moeten maar ik heb het gemist.

We rijden door een achterbuurt van Aralik, een klein plaatsje in het uiterste oosten van Turkije. En hoewel het nieuwste navigatiesysteem uit de Rider-reeks van TomTom niet overal bekend is in deze verre uithoek van Europa weet de 400 blijkbaar precies waar we naar toe moeten.

Misschien hebben we de afslag wel gemist omdat ik de Rider (bewust) niet gepaird heb met mijn headsetje en het geluid uit de twee speakertjes aan de achterzijde van het apparaat net niet voldoende is om door te dringen tot in mijn helm. Maar waarschijnlijker is het omdat we ons lopen te vergapen aan het meer dan perfecte uitzicht op 's lands hoogste berg: de Ağrı Dağı, bij ons beter bekend als de Ararat. Als een soort van Vaalserberg 2.0 houdt deze de wacht op het vierlandenpunt van Turkije, Iran, Armenië en Azerbeidzjan.

http://motorshopper.nl/downloaden/700353/9717f39e4172cfabb02b22941cb6c05d/article

Denk nu niet dat ik op vakantie ben. Nee, ik of beter gezegd "wij" testen de nieuwe TomTom Rider 400 voor het Motor-Forum en MotoPlus. Voor deze test heb ik namelijk mijn vaste motormaatje Jan meegevraagd als back-up. Je weet het immers nooit met die nieuwe navigatieapparaten.

Waarom hier zul je je afvragen? Nou, TomTom zegt "plan je eigen avontuur". En dat hebben we gedaan!


Select Forum

© 2001-2018 Motor-Forum - Served by Webserver 3

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.