Motor-Forum

Select Forum

BT021 voor- en achterband door Neanderthaler

Geplaatst op woensdag 17 november 2010 21:24

BT021 voor- en achterband door Neanderthaler


Voorband/achterband: Voorband en achterband


Algemeen

Gebruiksduur/ervaring

Enkele maanden in gebruik of in gebruik gehad

Recensie en onderbouwing

Recensie en onderbouwing

De BT021 voor- en achterbanden werden in 2009 door de motorboer gemonteerd op de FJR 1300AS, sindsdien heb ik tot op vandaag 65000 km gereden. De moto is vrij zwaar, ikzelf weeg met volledig pak dik 140 KG en de moto is altijd als een muilezel geladen (2 van de 3 koffers zitten vol, ik heb meestal nog een waterdichte tas achteraan op de moto gebonden en ik gebruik een tanktas) Het gemiddelde rijgewicht zal boven de 400 KG uitkomen.

De moto wordt gebruikt voor woon-werkverkeer aan een gemiddelde van 1000 km/week, alléén als het ijzelt of sneeuwt komt de moto niet buiten, dan haal ik de auto nog eens buiten. De eerste voorband werd op aanraden van de bandenleverancier vervangen aan 15000 km, (maar er zat nog profiel op) de eerste achterband werd vervangen aan 32000 km, ik probeer een schaamrand van een halve tot 1 cm te houden. De derde voorband werd gemonteerd op 40.000 km, de derde achterband op 62000 km (gezien het slechte weer wou ik op tijd nieuw schoeisel op de moto). Binnenkort komt er een nieuwe voorband en dat wordt opnieuw een BT021.

De gemiddelde snelheid op de autosnelweg ligt tussen de 140 en 160 km/u (ook bij regen). Eenmaal de voorband de 15000 km voorbij is, is er nog voldoende loopvlak in het midden, maar de band is "driehoekig", de band verslijt sneller naast het midden, met een navenant ongunstig stuurgedrag in de bochten en op richels in de weg, de achterband begint in het midden af te vlakken na zo een 20000 km. De moto wordt slechts zelden gebruikt voor plezierritjes (kronkelwegjes), waardoor ik niet zo héél veel hinder ondervindt van de vervorming van de banden door slijtage.
Ik heb 1x een noodstop moeten doen vanaf 60 - 70 km/u (ongeveer) en ik heb de moto rechtgehouden, de remweg was uitstekend, de banden presteren goed op dat vlak.

Positieve eigenschappen

De band voldoet aan mijn eisen (goede prijs - lange levensduur)

Negatieve eigenschappen

De voorband wordt driehoekig na 3/5 van de levensduur, wat het rijgedrag negatief beïnvloedt.

Beoordelingen

Drie van de vier lezers vonden deze recensie nuttig.sluiten (escape)

Reacties

serieus slijt je voorband harder als achter? das opmerkelijk

Inderdaad. Sowieso erg veel kilometers op één band. Dan moet je nog langzamer op trekken dan een fiat panda.
Waarom trouwens niet de BT-023 als opvolger?

:o Wat een kilometer vreters!! Heb bij mij de bt-021 snel weggegooid toen ik de motor had gekocht. Ik vond het verschrikkelijke banden. Weinig gevoel onder grote hellingshoek en niet lekker in kunnen sturen... Nu Conti sport-attack's met grote tevredenheid :Y Die gaan zo'n 6000 km mee (achter), voorband ongeveer 8000 km's.


Wat een rampbanden waren dit zeg! Doordat ik in Luxemburg ooit met een lekke band kwam te staan heb ik daar ter plekke mij een setje 021's aan laten meten. Na 4500 km was de voorband geheel op. De achterband ging wel 9500 km mee. Never nooit meer BT021!

Ik heb een Fazer 1000 met een BT-021 achterband, is echt helemaal niets. Droog wil hij achter al snel weg laat staan in de regen. Zat er op toen ik de motor kocht maar hoop dat ie snel versleten is. :r

bij mij cupte de voorband als een idioot onder een VFR 800, wat onder een helllingshoek een zoekerig gedrag veroorzaakte vooraan.
Achterband maakte regelmatig uitstapjes (droog weer).
Ik vond het helemaal niks, daarna de michelin pilot power's laten monteren vanwege een wat sportiever rijgedrag en vond dit een superbandje voor deze fiets.

Oftewel: ik vond het een slechte band, die ook qua techniek (denk ik) op leeftijd is.

Ik heb ze ook gehad op mn Bandit 600.
Voorband slijt inderdaad sneller dan achter.

Ook met droog weer is het lastig te bepalen hoe schuin je kunt gaan, ze geven zeer weinig vertrouwen.

Ik vond het rotbanden, al helemaal vergeleken met de pilot road 2ct's die ik er nu onder heb, wat een verschil!

Blijkbaar dus vooral geschikt voor de tourders zoals 'TS' :Y

Ik zou gewoon een keer andere banden proberen neanderthaler.. Niet dat ik ervaring heb met BT-021, maar een keer iets anders is nooit verkeerd.

citaat: Squishy schreef op woensdag 17 november 2010 22:18:

Inderdaad. Sowieso erg veel kilometers op één band. Dan moet je nog langzamer op trekken dan een fiat panda.

Er is nog een mogelijkheid: niet te vaak optrekken! Als je slechts een paar keer per 100 km optrekt, heb je met 30.000 km maar 1000 acceleraties gehad. Datzelfde kan natuurlijk ook in 1000 km, dan slijten je banden wel wat sneller...

Mijn ervaringen met de BT-21 zijn niet zo positief. Ze zaten er op toen ik mijn huidige motor kocht (een Deauville), en ik heb ze laten vervangen met het idee dat ze waarschijnlijk door veel stilstaan slechter waren geworden. Maar die nieuwe BT-21's hadden ook weinig grip bij nat weer, en de voorband begon heel snel te cuppen. Bovendien vond ik ze weinig feedback geven, waardoor de banden voor mij niet vertrouwenwekkend aanvoelden.

Ik had ook slechte ervaringen met BT021's op m'n Fazer 1000.
De voorband cupte al snel, waardoor het voorwiel ging shimmyen als je het stuur losliet.
De banden waren erg gevoelig voor langsstrepen en -richels op het wegdek. Met koude banden wilden ze nogal eens een slippertje maken, ook in de regen boden ze weinig grip.
De achterband ging ongeveer 10.000 km mee, wat in verhouding tot m'n huidige band, Michelin MPR2, weinig is (ruim 14000 km en nog lang niet op) Daarnaast werd de achterband al relatief snel hoekig, met dito slechter stuurgedrag.

Ik kan het dus niet eens zijn met de beoordeling van Neander, de BT021 kun je op z'n best middelmatig noemen, met name op de punten grip, verslechterd stuurgedrag al vroeg in de levensduur (cuppen en "vierkant" worden) en de levensduur.


Damn, band zit er nu half jaar onder, denk zo'n 6000 km, wel redelijk sportief, nu al op... en dat voor BT021R en 2CT? voor mij niet nog een keer...

Baasm schreef op woensdag 17 november 2010 23:15:

:o Wat een kilometer vreters!! Heb bij mij de bt-021 snel weggegooid toen ik de motor had gekocht. Ik vond het verschrikkelijke banden. Weinig gevoel onder grote hellingshoek en niet lekker in kunnen sturen... Nu Conti sport-attack's met grote tevredenheid :Y Die gaan zo'n 6000 km mee (achter), voorband ongeveer 8000 km's.


:^

Misschien zit het wel tussen de oren, maar mijn eerste motor stond op BT-021's...en heb daar nooit echt lekker mee kunnen rijden. Tot ik de banden wisselde voor Conti Road-Attack's.

Wil je zelf een reactie plaatsen? Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Klik hier om je in te loggen.

Ben je nog geen geregistreerde gebruiker? Klik hier om je te registreren.

Select Forum

© 2001-2018 Motor-Forum - Served by Webserver 3

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.