Motor-Forum

Select Forum

Putoline Tech Chain (Ceramic wax) door Weesje

  • Poster:Weesje
  • Topicstarter
  • Offline

Geplaatst op woensdag 5 januari 2011 08:35

Kettingspray/smering

Putoline Tech Chain (Ceramic wax)

door Weesje


Merk: Putoline


Algemeen

Gebruiksduur/ervaring

Twee jaar in gebruik of in gebruik gehad

Recensie en onderbouwing

Recensie en onderbouwing

Putoline Tech Chain wax is makkelijk aan te brengen en overal goed te doseren door verlengpijpje. Wel de motor afdekken door gebruik te maken van stuk karton tussen ketting en motor. Dit scheelt weer poetsen.Ketting krijgt een witte kleur.Door de ceramische wax lijkt het als of er een hoop spray verloren gaat maar dit valt reuze mee.
Het beste is om de spray aan te brengen als er even niet mee gereden wordt. Dan kan het zich goed hechten.Als het eenmaal aangebracht is blijft het zeker 1000 km zijn werk doen bij droog weer! Vuil wordt niet aangenomen doordat de ceramische wax de ketting als het ware inpakt. Wel af en toe het kettingkapje loshalen en de verzamelde wax en vuil verwijderen. Hierachter koekt het wat aan. Prijs voor 500 ml.( +/- 13 smeerbeurten) 15 euro. Ook verkrijgbaar in 100 ml. Handig voor op reis!

Positieve eigenschappen

Uitstekende smering. Goede vuil- en waterafsluitende werking.Langdurig werkzaam.

Negatieve eigenschappen

Door witte was moet de motor cq. banden afgedekt worden tijdens opspuiten.

Beoordelingen

Twee van de twee lezers vonden deze recensie nuttig.


Afbeelding 1


sluiten (escape)

Reacties

Zo te horen een goed produkt, in tegenstelling tot bepaalde onzinprodukten zoals die "extra grip coat in een busje" van laatst die na 5 km al weer van de banden afgesleten was :)

Id idd goed spul,gebruik het al een aantal jaar en bevalt erg goed,ik spuit er meestal na iedere rit ff een laagje op.En doe er wel langer mee dan 13 smeerbeurten hoor. ;)

Ja als je iedere keer een laagje doet, dan doe je er idd langer mee!! Maar ik ga hem dan eerst cleanen en spuit hem dan van alle zijden in. *D

Ketting cleanen heb ik nog nooit gedaan,en doe ik ook niet zolang die nog steeds op deze wijze ruim 35000km meegaat. ;) Maar ieder zijn ding,als we maar tevreden zijn met wat we gebruiken.

citaat: Pek schreef op woensdag 05 januari 2011 17:39:

Ketting cleanen heb ik nog nooit gedaan,en doe ik ook niet zolang die nog steeds op deze wijze ruim 35000km meegaat. ;) Maar ieder zijn ding,als we maar tevreden zijn met wat we gebruiken.


Ik ben altijd van mening dat je als motorrijder enorm afhankelijk bent van de ketting. Door slecht onderhoud kan het een keer fout gaan. Dat voorkom ik liever. Maar wat je zegt: Ieder zijn ding :P

Ik heb een 100 ml testbusje gekregen van een vertegenwoordiger en ben erg te spreken over dit product!

Het kleeft echt goed aan de ketting en slingert er niet vanaf! Dit is de eerste spray die ik gebruik waarbij alles op de ketting blijft zitten ipv op m'n undertray en achtervelg!

Ik wil niet anders meer! :}

O, misschien nog een tip:

douw het rode "rietje" van een WD40 busje in het spuitmondje van de Tech chain spray. Past er precies in! Daarmee is het beter te richten en spuit je minder snel naast de ketting!

Misschien is dit het geval bij 100 ml maar bij grote broer zit dit er reeds bij.

Je hebt gelijk, bij de 100ml testbus zit een kort spuitmondje en bij de grote bussen zit al een rietje!

Heb 2 bussen in bestelling staan, ben er echt van onder de indruk!

citaat:
Door witte was moet de motor cq. banden afgedekt worden tijdens opspuiten.

Doe je dat normaal niet dan? :?

Normaal ook wel, maar door de witte was ontstaat er een stroperige laag....

Wil je zelf een reactie plaatsen? Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Klik hier om je in te loggen.

Ben je nog geen geregistreerde gebruiker? Klik hier om je te registreren.

Select Forum

© 2001-2018 Motor-Forum - Served by Webserver 3

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.