Motor-Forum

Select Forum

Verkeersschool H. de Bos te Lemmer door Thijsvr

Geplaatst op zondag 16 januari 2011 14:54

Verkeersschool H. de Bos te Lemmer door Thijsvr


Product of dienst: Rijvaardigheid

Rijvaardigheid: Rijschool


Algemeen

Gebruiksduur/ervaring

Een half jaar in gebruik of in gebruik gehad

Recensie en onderbouwing

Recensie en onderbouwing

Besmet met het motorvirus wil je vaak zo snel mogelijk je rijbewijs halen. Iedereen hier kent dat gevoel. Het virus had ik al vroeg opgepakt. Een fascinatie voor tweewielers, maar pas op m'n 20e besloot ik de daad maar eens bij het woord te voegen. "Met Thijs, ik heb een paar jaar geleden m'n autorijbewijs bij jullie gehaald. Nu zou ik graag de motor erbij pakken."

Begin maart kroop ik op de motor, een paar weken voor ik 21 werd, en met de leugen dat ik ervaring had met schakelbrommers. Hoe moeilijk kon het nou helemaal zijn. Samen met een vriend die ik overgehaald had om ook te gaan lessen verschenen we die zaterdag op locatie. Zenuwachtig als we waren stonden we netjes een kwartier van tevoren te wachten. Tien minuten later komen de bekende lesauto en motor de hoek om en na de voorstellende handjes uitgestoken te hebben is het tijd voor een outfit. Ze hebben op laarzen na alles gewoon daar, maar zoals bij elke rijschool is het aan te raden om zelf wat aan te schaffen.

Rijles bestond uit het doorlopen van de knopjes en hendeltjes en een schouderklopje met het bemoedigende "succes". Ik had net een uur zitten kijken naar de vriend die voor ons uit reed en tot zover was dat de enige echte ervaring die ik had met schakelen. Even slikken en gas geven. De toerenteller schoot meteen het rooie gebied in en in m'n spiegel kon ik de rij instructeur even zien grijnzen. "Ervaring toch?" tetterde de lachende stem van m'n instructeur in m'n oor. "Ja, naja misschien heb ik wat overdr...." Verdorie, hij hoort me niet. "Doe rustig aan, ik kan je toch niet veel meer uitleggen, gewoon niet omvallen en verder gaat het vanzelf wel."
Pluspunt 1. Gewoon lekker laten aanmodderen. Zodra het gevaarlijk wordt komen er natuurlijk waarschuwingen, maar verder ben je vrij. 5 minuten later reed ik met een heerlijke 60 kilometer per uur over een landweggetje. Dit is het leven, zeg ik tegen mezelf. Ik mis bijna de tijd dat ik 60 een prima snelheid vond, veel beter voor m'n rijbewijs.

De rijschool rijdt op goed onderhouden CB's. De oudere 500 om het even onder de knie te krijgen en ook voor de wat kleinere mensen. Een 600f voor als je al een tijdje bezig bent. Gewoon de standaard motoren, uitgerust met beugels voor als je hem even neer wil leggen.
Uiteindelijk reden we met beide motoren tegelijk en wisselden we na een uur om. We betaalden dan een uur les en reden twee uur. Een enorm pluspunt, iets wat hij vaak deed als twee vrienden samen rijles namen. Nou is het goed om te vermelden dat zowel die vriend als ik alle andere rijbewijzen bij dezelfde rijschool gehaald hebben. Misschien dat we daarom deze voordeelregeling kregen.

De lessen zijn informeel en gezellig. Een kopje koffie bij het tankstation of bij de lokale motorzaak, een praatje als je in de volgauto zit en grapjes, heel veel grapjes. En dat mag ook wel, als het allemaal zo serieus wordt heb je geen zin meer in de volgende les. En iedere keer als de twee uur rijden voorbij waren keek ik uit naar de volgende les. Zelf met regen en imposante negatieve getallen op de thermometer was m'n grijns niet weg te krijgen. Dat de rij instructeur nogal sportief is ingesteld draagt daar ook aan bij.


M'n enige kritiek is dan ook dat we van tevoren duidelijk hadden afgesproken voor de zomer examen te doen. Met daarbij de opmerking dat we zoveel lessen zouden nemen als nodig was. Maar het examen werd steeds maar weer uitgesteld, om onduidelijk redenen, waardoor we uiteindelijk pas halverwege de zomer konden afrijden. Wel altijd met een goed gevoel op de motor gezeten sindsdien, en wat mij betreft is dat waar het het meest om gaat.

Positieve eigenschappen

Gezellige, informele sfeer

Je bent redelijk vrij om uit te zoeken hoe dingen werken

Goed materiaal

Sportieve insteek van de lessen

Negatieve eigenschappen

Afspraken omtrent examens is moeilijk

Beoordelingen

Vijf van de vijf lezers vonden deze recensie nuttig.sluiten (escape)

Reacties

Handig om nog even te vermelden waar deze school zit. Suggestie bij een andere recensie om dit als invoerveld toe te voegen ga ik naar kijken.

Ah ja mijn excuses, ik ga het even toevoegen ;) Helemaal niet op gelet.

Wil je zelf een reactie plaatsen? Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Klik hier om je in te loggen.

Ben je nog geen geregistreerde gebruiker? Klik hier om je te registreren.

Select Forum

© 2001-2018 Motor-Forum - Served by Webserver 3

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.