Motor-Forum

Select Forum

Dicx Auto- en Motorrijschool door Ice_Princess

Geplaatst op maandag 17 januari 2011 10:24

Dicx Auto- en Motorrijschool door Ice_Princess


Product of dienst: Rijvaardigheid

Rijvaardigheid: Rijschool


Algemeen

Gebruiksduur/ervaring

Enkele maanden in gebruik of in gebruik gehad

Recensie en onderbouwing

Recensie en onderbouwing

Na een tip van een bekende ben ik gaan informeren bij Dicx Rijschool over motorrijles. Ik was behoorlijk onzeker, echter vanaf het begin wist de instructeur (eigenaar Dick Sassen) mij een veilig en vertrouwd gevoel te geven.

Mijn eerste les vertelde hij over het verloop van de lessen. Ik wist hierdoor meteen waar ik aan toe was en wat ik kon verwachten. Hij vertelde dat ik mij in principe geen zorgen hoefde te maken om de examens, hij zou deze pas inplannen zodra ik er aan toe was en niet zodra ik de 12 oefeningen redelijk kon afronden. Zijn mening was dat je beter 110% voorbereid kunt zijn, zodat je alsnog kunt slagen ondanks eventuele foutjes door de zenuwen. Ook was hij van mening dat de oefeningen op zich niet het belangrijkste zijn. Het gaat erom dat je er klaar voor bent om de weg op te gaan, waarbij je die oefeningen nodig hebt in de soms meest vreemde situaties.

In de loop van de lessen kreeg ik steeds meer zelfvertrouwen. Hij liet het horen als je iets fout deed en gaf tips en als het goed ging, dan stak hij zijn duimpje omhoog en gaf je complimenten. Ondanks dat je met twee leerlingen de AVB lessen doet, houdt hij beide leerlingen goed in het oog en mist hij niets.

Een pre van deze rijschool is dat de instructeur zelf ook op de motor mee rijdt. Vooral met de AVD lessen die ik nu aan het volgen ben, kun je stiekem afkijken hoe hij zijn positie bepaalt en dat heeft mij tot nu toe erg geholpen. Tijdens de lessen stoppen we ook af en toe om te bespreken hoe de rit gaat.

Mijn pasje heb ik nog niet op zak, maar ben tot nu toe zeer tevreden over de manier waarop Dicx les geeft!

Positieve eigenschappen

  • De rijschool heeft voldoende kleding, helmen en handschoenen die je kunt lenen.
  • Ook aan de kleinere mensen onder ons is gedacht. Ze hebben 3 motoren staan, waarvan ze voor 1 motor ook een verlaagde buddyseat hebben.
  • De instructeur neemt de tijd voor iedere leerling en stimuleert ze op een fijne manier. Hij doet bijvoorbeeld oefeningen voor met de leerling achterop om te laten voelen wat de bedoeling is.
  • De instructeur rijdt zelf ook op de motor en weet dus precies hoe de omstandigheden zijn op de weg en kan daar aanwijzingen voor geven.

Negatieve eigenschappen

Dicx Rijschool heeft een goede naam opgebouwd en heeft veel profijt van mond-tot-mondreclame. Dit leidt er helaas toe dat de instructeur soms te vol zit om bijvoorbeeld meerdere lessen per week in te plannen.

Beoordelingen

Twee van de zeven lezers vonden deze recensie nuttig.sluiten (escape)

Reacties

hey daar heb ik ook afgereden. Dick is een topkerel :)

dik is een topgast...
en weet waar die over lult.

Wil je zelf een reactie plaatsen? Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Klik hier om je in te loggen.

Ben je nog geen geregistreerde gebruiker? Klik hier om je te registreren.

Select Forum

© 2001-2018 Motor-Forum - Served by Webserver 3

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.