Motor-Forum

Select Forum

auto/motor/vrachtwagen ect. rijschool "de leeuw" door guAsTo

  • Poster:guAsTo
  • Topicstarter
  • Offline

Geplaatst op maandag 17 januari 2011 11:55

auto/motor/vrachtwagen ect. rijschool "de leeuw" door guAsTo


Product of dienst: Rijvaardigheid

Rijvaardigheid: Rijschool


Algemeen

Gebruiksduur/ervaring

Enkele maanden in gebruik of in gebruik gehad

Recensie en onderbouwing

Recensie en onderbouwing

Na wat rond gekeken te hebben uiteindelijk gekozen voor de rijschool "de leeuw" in Eindhoven, ik had positieve reacties gehoord dat er fijne begeleiders waren en een goed terrein om te oefenen.

De eerste les werd duidelijk dat er wat aanleg was om motor te rijden, dit had mijn rijinstructeur (han) super gedaan. Elke les was leuk om heen te gaan en het liefste zo veel mogelijk, hij gaf je geen "thuis" gevoel en als er iets niet lekker zat wat hij zag kon je dat ook even tegen em zeggen.

Wat ik heel fijn vond was dat de OVB op het zelfde terrein gehouden werd als waar ik geoefend had, geen parkeerplaats o.i.d. maar het zelfde terrein. Hierdoor kreeg je het gevoel alsof je een "thuiswedstrijd" had waardoor je iets minder zenuwachtig het examen in ging.

Op de weg reed je met twee motoren en de instructeur in de auto er achteraan, mijn rijinstructeur was super om te horen en gaf goede aanwijzingen! Toch de eerste keer gezakt door de zenuwen en maakte gewoon teveel fouten, terecht, na 1 les weer op examen gegaan (een maand later) en goed geslaagd, aan de lessen lag het dus niet!

Ik vond het prettig dat er goed naar je gekeken werd hoe je je lessen wou plannen, ik wilde graag snel me rijbewijs met zo veel mogelijk lessen hierdoor was het soms niet anders dat ik een andere rijinstructeur kreeg maar dat vond ik geen probleem, hierdoor kon ik wel snel mijn rijbewijs halen! Hele vriendelijke mensen en dachten graag met je mee, kon zelfs nog 1 dag voor mijn examen een "spoedlesje" nemen om toch goed het examen in te gaan.

Positieve eigenschappen

  • Zelfde terrein als waar de OVB gehouden wordt
  • Fijne rijinstructeur
  • Makkelijk plannen en denken met je mee
  • Nette facturatie

Beoordelingen

Drie van de acht lezers vonden deze recensie nuttig.sluiten (escape)

Reacties

instructeur in de auto erachteraan? das echt slecht zo kan hij nooit laten zien hoe je echt goed de bocht door moet. ook kan hij niet meekomen als je met je motor bij stoplicht vooraan gaat staan. een echte rij instructeur rijd door weer en wind op zijn motor en niet in een auto het is geen auto rij les

Het is niet zo dat ze totaal niets laten zien. Wanneer je met je avb bezig bent op het terrein gaat er regelmatig een instructeur op de motor om het een en ander te laten zien.

Heb zelf ook goede ervaringen bij leeuw, zowel auto als motor daar gehaald. Ook de service is persoonlijk, toen ik opbelde om te melden dat ik een les moest afzeggen wegens een sterfgeval was dit geen enkel probleem. Het zijn mensen die ook mens blijven.

Wat ik persoonlijk ook een voordeel vind is dat er instructeurs zijn die op allerlei wagens les geven. Zo was een van de instructeurs ook vrachtwagen instructeur en die zag ik toevallig vandaag een leerling voor mijn keukenraam een bochtje achteruit met de aanhanger oefenen. Op die manier hebben ze op alle fronten kennis over het verkeer.

ps. je hoeft ook niet altjid vooraan te staan als je aan het lessen bent. Je bent er om te leren en naar voren kruipen kan ook als je je rijbewijs al hebt. Ik zie het nu niet als een erg negatief punt.

citaat: Lakkie schreef op maandag 17 januari 2011 22:22:

instructeur in de auto erachteraan? das echt slecht zo kan hij nooit laten zien hoe je echt goed de bocht door moet. ook kan hij niet meekomen als je met je motor bij stoplicht vooraan gaat staan. een echte rij instructeur rijd door weer en wind op zijn motor en niet in een auto het is geen auto rij les


Mij was dit gezegd:
Als je met de auto bent hoef je zelf minder op te letten met rijden, hierdoor had hij veel meer oog voor wat wij deden i.p.v. zelf bezig zijn met de bochten enz. en ja ik trok bij hem weg als we bij een stoplicht stonden maar dat was geen probleem.

ik hoor hem nog zeggen:
"jongens laat die golf maar even zien dat jullie motoren zijn, ik zie jullie dadelijk wel".

Heerlijk :}

Ik heb er in 1978 mijn motorrijbewijs (in 1 keer) gehaald en heb ook enkel positieve herinneringen aan die instructeur.

Die zat toen nog gewoon achterop de motor!

haha, hij vond dat ik wel een beetje erg plat door de bochten ging, dat kon toen nog gewoon... _O- _O- _O- :]

citaat: guAsTo schreef op maandag 17 januari 2011 23:25:

[...]


Mij was dit gezegd:
Als je met de auto bent hoef je zelf minder op te letten met rijden, hierdoor had hij veel meer oog voor wat wij deden i.p.v. zelf bezig zijn met de bochten enz. en ja ik trok bij hem weg als we bij een stoplicht stonden maar dat was geen probleem.

Ach, als je een paar jaar bijna elke dag paar uur motor rijdt dan hoef je echt niet meer "zelf bezig te zijn" met motorrijden. (in ieder geval niet veel meer dan in de auto met autorrijden)
Squishy wijzigde dit bericht op dinsdag 18 januari 2011 00:51


Motorshopper gebruiker

Voor onze zoon, die op 12 januari 2011 18 is geworden, kochten wij via www.groupon.nl een voucher, inhoudende 4 rijlessen van € 172,- voor € 43,-, via PayPal betaald. Wij konden dan Rijschool de Leeuw in Eindhoven opbellen waar we de rijlessen konden plannen, aldus gedaan!

De eerste rijles viel tegen, i.p.v. een uur rijles, was het een kwartier uitleg, en 10 minuten in de wijk rondrijden, en kreeg mijn zoon meteen een contract in zijn handen geduwd voor een lessenpakket, want dat was de bedoeling van de voucher, maar dit stond niet in de voorwaarden, hier stond zuiver in, 4 volle rijlessen rijden!

Leuk als je zo een cadeau krijgt van je ouders, want een paar dagen naderhand kreeg mijn zoon op zijn naam een factuur toegezonden of dat hij € 172,- wilde betalen????

Wij bellen, ze zouden de factuur uit hun systeem halen.

Na een paar weken kregen wij een aanmaning per email binnen of dat we binnen 14 dgn de factuur wilde betalen, mijn vrouw heeft de dag daarop gebeld, en ze zouden het uit hun systeem halen, gesproken met mevr. Engels.

En 1 keer raden, nu krijgen we weer een aanmaning binnen met het verzoek om wederom binnen 14 dgn te betalen, hoe krijg je mensen/klanten boos zullen ze zich afvragen, nou u kunt geloven nu ben ik echt boos, en terecht lijkt mij.

Wij zijn nu vanaf begin januari 2011 bezig om deze aanmaningen uit hun systeem te krijgen, maar de enigste die werkt, zijn wij, en niet Rijschool De Leeuw, dus vandaar deze officiële klacht!


Ik vind het vervelend te zeggen, maar voor officiele klachten zal je echt bij de leeuw moeten zijn en niet bij motorshopper.

Het is natuurlijk vervelend dat het door middel van een voucher fout loopt en dat deze communicatie niet goed is.

Buiten dat, was de rijles wel goed gegaan of was deze naar uw mening, ik bedoel u zoons mening wel goed of dat ook niet?

En bij mij was de "try the bike" 2 uren, waarvan ik 1,5 uur ook echt op het terrein daar gezeten heb.

Vreemd verhaal, maar net zo vreemde reactie!

Wil je zelf een reactie plaatsen? Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Klik hier om je in te loggen.

Ben je nog geen geregistreerde gebruiker? Klik hier om je te registreren.

Select Forum

© 2001-2018 Motor-Forum - Served by Webserver 3

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.