Motor-Forum

Select Forum

Klar-pilot anti-condens door Lady_Di

Geplaatst op zaterdag 22 januari 2011 11:19

Bril

Klar-pilot anti-condens

door Lady_Di


Kledingsoort: Helmen en toebehoren

Product: Bril


Algemeen

Gebruiksduur/ervaring

Sporadisch/enkele malen gebruikt

Recensie en onderbouwing

Recensie en onderbouwing

Elke brildragende motorrijder kent het: matglas. Zodra je stopt voor het verkeerslicht, vooral in vochtige omstandigheden, beslaat je bril. Dus je rijdt met een vizier op een kier, zodat je kin bevriest en je klapt je vizier telkens open bij het verkeerslicht, maar je kunt nog steeds niets zien omdat je bril volregent...
De volgende oplossingen had ik al geprobeerd:
  • afwasmiddel: werkt nauwelijks
  • Turtle wax: werkt nauwelijks
  • RainX ( 9,95/100 ml): werkt iets, maar mag eigenlijk niet op een bril met ontspiegeling
  • NanoConcept: 9,90/30 ml): werkt iets
  • HansAnders Plizzo: 7,50/20 ml): werkt matig.
Al met al dus al een behoorlijk bedrag aan dit soort middeltjes uitgegeven maar het is allemaal niet veel soeps dus.
Op de motorbeurs in Groningen vond ik Klar-Pilot.
Geleverd in een heel plat (1,5 cm dun) spuitflaconnetje van 15 ml, wat gemakkelijk in de binnenzak past, met een navulflesje van 50 ml. Het spuitflaconnetje los kost 9,00 (moet genoeg zijn voor een maand dagelijks gebruik), met de navulflacon erbij kost het 20,-
De demo belooft veel: mijn bril (net gepoetst met Hans Anders Plizzo) wordt voor een apparaat dat stoom uitblaast gehouden. Hij beslaat onmiddellijk. Vervolgens wordt 1 glas mijn bril bewerkt met Klar-Pilot en weer voor het stoomapparaat gehouden. Het bewerkte glas blijft glashelder!
De standhouder belooft dat als ik niet tevreden ben, ik geld terug krijg. Dit vind ik ook in de gebruiksaanwijzing terug.
Enthousiast schaf ik de set aan.
De volgende dag helm opgezet en maar zuchten met de mond open. De bril beslaat iets, maar veel minder dan anders. Nu maar een keer poetsen met Klar-Pilot. Het sproeiflesje werkt gemakkelijk. het moet uitgepoetst worden met een tissue, niet met een doekje. Is dat wel goed voor mijn bril?
Opnieuw de helm op. Hoe ik ook zucht, de bril blijft helder!
Volgens de gebruiksaanwijzing (ook in het Nl) kan het het best dagelijks gebruikt worden en kan het absoluut geen kwaad voor de ontspiegeling op mijn bril. Ook is het geschikt voor kunststof vizieren.
Inmiddels heb ik het ook met mijn motorles gebruikt en zelfs als ik voor het verkeerslicht sta met dicht vizier en open mond, beslaat er niets!

verkrijgbaar bij www.klar-pilot.com

Positieve eigenschappen

Zeer goede werking!
Handig plat sprayflesje, dat gemakkelijk mee te nemen is en navulbaar is.
Zuinig in gebruik.
Niet-goed-geld-teruggarantie
Geschikt voor kwetsbare oppervlakken; bewerkte en kunststof brilleglazen en vizieren

Negatieve eigenschappen

Vrij prijzig.
Moet worden gebruikt met papieren tissues, wat door sommige brilfabrikanten wordt afgeraden.

Beoordelingen

18 van de 18 lezers vonden deze recensie nuttig.


Afbeelding 1Afbeelding 2


sluiten (escape)

Reacties

Goede review (ik niet bril dragend) zou het bijna zelf willen proberen :P

Je schrijft dat dit dagelijks gebruikt MOET worden. Ik dit echt een moet of een kan? In welke winkels kan je het halen?

Ik neem aan dat ze op de motorbeurs utrecht ook wel staan. Dan ga ik er zeker wel even langs, aangezien ik mij doodirriteer aan dat beslaan.

Tnx voor deze review!

Nou, moet....het is wel zo dat de werking na 1 dag wel duidelijk afneemt. Dat geef ik ook al aan in de recensie; ik moest mijn bril weer opnieuw behandelen om hem weer condensvrij te houden. Ikzelf zal het alleen maar gaan gebruiken voordat ik ga motorrijden.

Ik kocht het op de Big Twin beurs in Rosmalen. Sinds dan gebruik ik het ook. Echt een superoplossing voor m'n aandampende visier. Ik was eigenlijk van plan een nieuwe helm te kopen, maar nu ben ik er goedkoper vanaf gekomen! Ik gebruik het ongeveer één keer per week en dan rijd ik een hele week probleemloos. Ik rijd meestal woon-werk verkeer, dat is 's morgens 15 à 20 min. en 's avonds terug. In het weekend doe ik al wel eens langere ritten. Ik ondervind niet dat de werking afneemt.

als het in utrecht staat zal ik het zeker uitproberen!
heb natuurlijk zelf ook het probleem vaak genoeg gehad als brildrager
maar ik hoop dat tom een beetje gelijk krijgt en dat het niet ELKE keer dat je gaat rijden nodig is om te poetsen, ik heb al zon hekel aan brilpoetsen

Toppie want al die andere middeltjes werken inderdaad niet. Even op zoek naar deze!

Poetsen met papieren tissue is de dood voor elke bril. De miniscule houtvezeltjes schuren de coating er gaandeweg af en maken kleine krasjes. Zeker als je dit dagelijks doet; heb je niet lang plezier van je bril en zou het weleens een dure oplossing kunnen worden. Je kunt beter lenstisues gebruiken die ook gebruikt worden voor bv lenzen van camera's of verrekijkers. Die zijn niet van papier(lijkt er wel op).

Spul ook gekocht, het flesje is mooi klein en past prima in de jaszak. Nadeel vind ik wel dat je het echt heel erg goed moet uitsmeren. Als normaal je bril beslaat heb ik juist het idee dat de bril onscherp wordt (ipv beslaat). Dit al een paar keer gehad dat rechter 'glas' bijvoorbeeld echt heel wazig wordt.

Ook aangeschaft, vandaag uitgeprobeerd en ik moet zeggen, het werkt echt goed. Het vizier kan gewoon dicht blijven en de bril beslaat niet. Top!

Niemand die autowax gebruikt? Kost minder en werkt prima. Ik poets er ca 1x/maand mijn verlichting, scherm, spiegels en vizier mee. Regen en vuil hebben er dan nauwelijks vat op.


Ik ga écht geen autowax op mijn bril glazen smeren... :N
Dit spul werkt perfect tegen condens van bril glazen :Y
MTFDarkEagle wijzigde dit bericht op woensdag 31 januari 2018 12:00

Wil je zelf een reactie plaatsen? Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Klik hier om je in te loggen.

Ben je nog geen geregistreerde gebruiker? Klik hier om je te registreren.

Select Forum

© 2001-2018 Motor-Forum - Served by Webserver 3

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.