Motor-Forum

Select Forum

Michelin Pilot Road 2 door robinjoo

Geplaatst op zondag 6 februari 2011 12:30

Straat/circuitbanden

Michelin Pilot Road 2

door robinjoo


Voorband/achterband: Voorband en achterband


Algemeen

Gebruiksduur/ervaring

Een jaar in gebruik of in gebruik gehad

Recensie en onderbouwing

Recensie en onderbouwing

Toen ik mijn huidige motor kocht zaten er tien jaar oude banden onder, deze wou ik graag vervangen. Ik ben toen wat research gaan doen op het internet en kwam op deze manier uit bij de Michelin Pilot Road 2. Deze band werd door vele CBR gebruikers gebruikt en geprezen. Ook bij andere type motoren trouwens!

Ik kon een setje op de kop tikken inclusief montage op de motor voor 325. Eenmaal gemonteerd viel mij direct op hoe makkelijk deze banden sturen. Ze vallen echt de bocht in. Dit is in het begin even wennen maar eenmaal gewend is het super. Ik gebruik mijn motor voor woon-werk tot aan vakanties en alles wat daar tussen zit. Bij veel banden zie je dat ze snel vierkant worden als je niet genoeg bochten pakt, maar de Pilot Road 2 blijft mooi rond door de 'Two Compound' technologie. Dit houdt in dat de band in het midden uit een hardere rubber samenstelling bestaat en de zijkanten uit een zachter rubbersoort. De levensduur is erg goed te noemen, sommige rijden er wel 25.000km mee wat ik gelezen heb op internet. Mijn set zit er nu ruim 10.000km onder en kan nog geruime tijd mee. Dit kan mede komen doordat mijn motor op dit moment nog op 25kw staat. Maar kan nu al wel zeggen dat de levensduur gewoon goed is.

Ik kan concluderen dat Michelin met de Pilot Road 2 een sportieve toerband heeft gemaakt die erg goed sportief te rijden is en een lange levensduur heeft. De band blijft mooi rond, naar gelang de kilometers verstrijken. Mijn volgende set banden wanneer deze aan vervanging toe zijn, is wederom een set Michelin Pilot Road 2 banden.

Positieve eigenschappen

  • Grip
  • Levensduur

Negatieve eigenschappen

  • In de bocht vallen kan irritant zijn
  • Prijs is stevig

Beoordelingen

Acht van de negen lezers vonden deze recensie nuttig.


Afbeelding 1


sluiten (escape)

Reacties

Goede recensie ;)

Ik heb deze banden ook en inderdaad in de bocht vallen kan irritant zijn. Doelgroep is denk ik voor mensen die voornamelijk op snelwegen rijden.

Had ze onder mijn VFR en prima bandjes idd!

Beetje kort door de bocht wanneer je niet weet hoe andere banden rijden.
Wanneer deze banden bijna versleten zijn, rijden ze dan nog goed? :+
Nieuw setje banden rijd vaak altijd beter dan een paar versleten banden.
Het in de bocht vallen komt gewoon omdat ze wat puntiger zijn.
Wanneer ze wat meer versleten zijn merk je dat niet meer.
Is puur gewenning aan nieuwe banden.

Ik vind het een matige recensie :P

citaat: I-accelerate schreef op zondag 06 februari 2011 15:03:

Beetje kort door de bocht wanneer je niet weet hoe andere banden rijden.
Wanneer deze banden bijna versleten zijn, rijden ze dan nog goed? :+
Nieuw setje banden rijd vaak altijd beter dan een paar versleten banden.
Het in de bocht vallen komt gewoon omdat ze wat puntiger zijn.
Wanneer ze wat meer versleten zijn merk je dat niet meer.
Is puur gewenning aan nieuwe banden.

Ik vind het een matige recensie :P


Had op mijn ouwe cbr Bridgestone banden dus wel degelijk een vergelijk. De Michelins rijden een stuk fijner dan de Bridgestones, en dan vooral in de regen. En als ze versleten zijn, dan vervang je ze dus dan hoef ik niet meer te weten hoe ze op dat moment rijden :+

Ben het voor het belangrijkste deel met de recensie eens.

De MPR2 is een wat "slappere" band doordat het karkas minder stijf is. Daardoor komt hij snel op temperatuur. Dat vraagt in het begin wat gewenning omdat de hele motor wat lijkt te bewegen in snel genomen bochten. Dat en het puntige model veroorzaakt dat gevoel van "in de bocht vallen". Op zwaardere motoren is dat gevoel nog wat sterker. Belangrijk is de MPR2 goed op spanning te houden.

Al met al een band die snel op temperatuur komt, zich erg goed gedraagt in de regen en kou en overal veel grip biedt. Itt. bv. de BT021 is hij ook comfortabel en heb je weinig last van randen en richels in het wegdek. Ik heb er nu ruim 15000 km op zitten en de band gedraagt zich nog steeds prima, ook al beginnen er wat platte kantjes aan te komen.

Wil je zelf een reactie plaatsen? Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Klik hier om je in te loggen.

Ben je nog geen geregistreerde gebruiker? Klik hier om je te registreren.

Select Forum

© 2001-2018 Motor-Forum - Served by Webserver 3

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.