Motor-Forum

Select Forum

MRA vario touring windscherm door JanB

  • Poster:JanB
  • Replier
  • Offline

Geplaatst op zondag 6 februari 2011 23:16

Kuipdelen en stroomlijn

MRA vario touring windscherm

door JanBAlgemeen

Gebruiksduur/ervaring

Langer dan drie jaar in gebruik of in gebruik gehad

Recensie en onderbouwing

Recensie en onderbouwing

Op m'n Fazer 1000 zorgde het OEM windscherm er voor dat de luchtstroom precies op m'n keel was gericht, wat ik niet erg prettig vond. Na wat andere schermen te hebben geprobeerd die ook niet voldeden, heb ik een MRA vario touring gekocht in de hoop dat het wat beter zou zijn.

Het scherm is boven aan de ruit voorzien van een klein doorzichtig spoilertje, dat je zonder gereedschap in een aantal standen kunt verstellen.
Het MRA "hoofdscherm" heeft vrijwel dezelfde vorm als het OEM scherm. Het is van stevig materiaal gemaakt, dat nog iets dikker/steviger is als het OEM scherm.
De montage is erg eenvoudig. Je draait de bevestigingsschroefjes van het oude windscherm los, plaatst het nieuwe scherm en draait de schroefjes weer aan.
Er wordt nog een siliconenrandje bij het scherm geleverd, dat je om de rand van het scherm aanbrengt en met metalen klemmetjes vastzet.
Mooi vind ik het scherm overigens niet echt, op een toch vrij strakke fiets als m'n Fazer staat zo'n gek spoilertje niet echt goed.

Het rijden met het scherm was voor mij een openbaring. Geen rijwind meer op de helm, vrijwel geen turbulenties meer waardoor mijn helm onder het rijden steeds heen- en weer werd getrokken en het is rond de helm een stuk stiller dan met het OEM ruitje of andere ruitjes.
Dat effect wordt wel degelijk veroorzaakt door dat kleine spoilertje. Ik heb het wel eens verwijderd en toen stond de luchtstroom weer direct op m'n keel gericht.

Positieve eigenschappen

Goede afwerking, degelijk materiaal.
Pasvorm op de kuip is uitstekend.
Verstelmechanisme voor de spoiler werkt prima.
De werking is voor een berijder van mijn lengte (1,81 mtr) uitstekend, vrijwel geen rijwind en/of turbulentie op de helm, weinig windruis.

Negatieve eigenschappen

Voor met name langere rijders kán het scherm minder goed werken.
Scherm, met name de spoiler, "smoelt" niet goed op een strakker gelijnde motor.
Weinig kleuren/tinten leverbaar.

Beoordelingen

Tien van de tien lezers vonden deze recensie nuttig.


Afbeelding 1


sluiten (escape)

Select Forum

© 2001-2018 Motor-Forum - Served by Webserver 3

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.