Motor-Forum

Select Forum

Bridgestone BT-23 banden door Pommel

  • Poster:Pommel
  • Topicstarter
  • Offline

Geplaatst op vrijdag 11 februari 2011 22:58

Bridgestone BT-23 banden door Pommel


Voorband/achterband: Voorband en achterband


Algemeen

Gebruiksduur/ervaring

Enkele maanden in gebruik of in gebruik gehad

Recensie en onderbouwing

Recensie en onderbouwing

Afgelopen herfst heb ik nieuwe banden op mijn Honda Deauville 650 laten leggen. De oude BT-21's waren eigenlijk op, en met de winter in aantocht wilde ik geen risico nemen. Op aanraden van de motorzaak heb ik voor BT-23's gekozen, en daar heb ik geen spijt van gehad.
Ik heb het gevoel dat de BT-23's in slechte weersomstandigheden (koud en nat wegdek) veel meer grip hebben dan de BT-21's. De BT-23's voelen veel gecontroleerder, en gaan duidelijk minder snel schuiven.
Qua comfort en handling zijn ze vergelijkbaar met de BT-21's, met de opmerking dat ik de BT-23 alleen nog maar tijdens de herfst en winter heb gereden.
Over de levensduur kan ik nog weinig zeggen, want ik heb er nog maar een paar duizend kilometer mee gereden. Maar qua weggedrag en vertrouwen ben ik erg tevreden.

Positieve eigenschappen

Goede wegligging bij slecht weer

Beoordelingen

Vier van de negen lezers vonden deze recensie nuttig.sluiten (escape)

Reacties

Natuurlijk is elke recensie welkom, maar op het gebied van banden ben ik toch meer fan van de vergelijkingstests zoals motorbladen dat doen waarbij vergelijkbare type banden onder dezelfde omstandigheden tegen elkaar getest worden. :) Het is interessanter om te weten hoe jij de BT-023 vind ten opzichte van bijvoorbeeld de Pilot Road 2.
Champshof wijzigde dit bericht op zaterdag 12 februari 2011 10:15

op welke motor is ook niet geheel onbelangrijk

Doe eens normaal man!!!!!!!!!!

de 023 is toch de vervanger van de 021?

yep , vervanger opvolger ;)

heb hem zelf onder mijn cbr 600f (achterband) en ben er erg blij mee. *O*
ik ben ermee naar de alpen geweest en heb in 5 dagen 3000 km gereden zonder dat de band zichtbaar gesleten is(wel gebruikssporen) dus met de levensduur zit het ook wel goed.

Vandaag heeft mijn vriendin ook een BT-023 achterbandje eronder gekregen.
Ben benieuwd hoe lang hij mee gaat.. :)

Zelf heb ik de BT023 achterop de VTR 1000F zitten (BT016 voorop) en moet zeggen dat ik er tot nu toe ook best tevreden over ben. Het is een vertrouwenwekkende band.
Maar voor een review ben ik zelf inderdaad ook meer een voorstander voor een vergelijkende test gezien daar een objectiever oordeel geveld kan worden over meerdere banden. Ook ben ik het eens met de opmerking dat het van belang is om te vermelden onder welke en wat voor een fiets de band zit. Daarnaast ook nog of het de normale of touring versie betreft.
Op persoonlijke noot en in mijn specifieke situatie vind ik de band normaal tot iets trager opwarmen (maar dit kan ook komen omdat de Firestorm vrij langzaam warm wordt) en bij koud rubber voel je de band duidelijk nog wel eens werken maar het gaat allemaal heel gecontroleerd en wellicht voel je het geeneens op een fiets met iets minder koppel/vermogen?

Op mijn Z750 lagen standaard Dunlop Qualifiers. De achterband was bij nog geen 3000 km helemaal versleten. Op aanraden van de bandenboer deze vervangen door de BT023. De teller staat inmiddels op bijna 10.000 km, en de BT023 is nog verre van versleten, terwijl de band op droog zeker zo zoveel grip lijkt te hebben als de (sportievere) Dunlop, terwijl de grip op nat wegdek vele malen beter is!

citaat: cbr1000f schreef op zaterdag 12 februari 2011 11:11:

op welke motor is ook niet geheel onbelangrijk


Klopt, aangepast :)

citaat: Champshof schreef op zaterdag 12 februari 2011 10:13:

Het is interessanter om te weten hoe jij de BT-023 vind ten opzichte van bijvoorbeeld de Pilot Road 2.

Dat snap ik, maar ik ken de PR2 niet persoonlijk.

Natuurlijk is een goed uitgevoerde test van verschillende merken/typen op verschillende motoren beter. Maar ik denk dat je de recensies hier op deze site meer moet zien als gebruikerservaringen.

Ik kan je bijvoorbeeld vertellen dat ik de BT-021 geen fijne band vond, en de BT-023 wel. Zelfs met een Deauville (die ik toch niet heel erg plat leg in de bochten) had de BT-021 bij slecht weer de neiging om te gaan schuiven. Bovendien ging de BT-021 voorband snel cuppen. Van beiden heb ik met de BT-023 geen last.

De BT-023 bevalt mij dus veel beter dan de BT-021. Met Michelen banden (behalve de Macadams :( ) heb ik geen ervaring.

Het is idd moeilijk om "objectief" een mening cq recensie te geven over een band cq bandenmerk. Het is van te veel factoren afhankelijk om er een goede recensie over te schrijven. de motor, rijstijl, persoonlijke voorkeur en weersomstandigheden zijn voor iedereen verschillend. Voor mezelf kan ik zeggen dat ik de BT021 onder mijn Blade een waardeloze band vond. bij nat en koud weer weinig grip en gauw de neiging tot wegschuiven. De slijtvastheid vond ik ook niet om over naar huis te schrijven en voor mn gevoel begon de voorband te cuppen. Daarom was ik ook zeer huiverig voor de BT023 ondanks dat Bridgestone de band omschreef als een waardige concurrent voor de Michelin Pilot Road 2CT (MPR2). Maar ja, die zijn al weer 4 jaar op de markt en dus is het wel heel veel mosterd na de maaltijd. Uiteindelijk ben ik voor de MPR2 gegaan die ik ook al onder mn ZX9R had. Ik ben nu eenmaal een woonwerk rijder door weer en wind en dus wil je zekerheid, vertrouwen en slijtvastheid en oh ja, tijdens een middagie sportief sturen is een behoorlijke bek met grip ook wel lekker. Dat zat altijd in de MPR2 en dus was het voor mij een logsiche keus om na de voor mij zo tegenvallende BT021's weer op terug te vallen. Wellicht dat een volgende bandenwissel ik toch eens de BT023 zal proberen maar dan moeten we er toch minstens weer 15000km op wachten. De prijs zal misschien doorslaggevend worden..maar gezien de MPR3 in aantocht is zal het nog een hele zware dobber worden om een keus te maken.

Altijd goeie ervaringen gehad met de BT 023 (gsx 1100 R/w) bij normaal rijden gaan ze ook nog eens lang mee. Nu T30 de opvolger van....

Heb onder mijn nieuwe NC750S ook de Bridgestone Battlex bt023 gt liggen .
Ben er voorlopig tevreden over maar weet nog niet hoelang ze mee gaan. Ik denk lang want
ben een relaxte rijder en rijd ongeveer 5000 km per jaar.

BT023 is zeker tov de 021 een grote verbetering, goeie alleskunner, kun je best sportief mee rijden, maar met nat weer toch ook niet een super geweldige band. Gaat met heel sportief rijden toch wel wat smeren en doen. Cupt erg snel en is zeker na wat kilometers wat sneller onrustig in bochten. Slijtage is zeer goed te noemen, slijt amper tot niet. Gewoon een goede band, verder niet heel speciaal. :)

Zeker voor regenrijders zou ik zeggen (beetje oneerlijk ook gezien het leeftijdsverschil van de banden) ga lekker voor een T30, kun je nog veel meer sportief mee rijden en in de regen geeft ie veel meer vertrouwen. :) Meerprijs is te verwaarlozen...

Wil je zelf een reactie plaatsen? Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Klik hier om je in te loggen.

Ben je nog geen geregistreerde gebruiker? Klik hier om je te registreren.

Select Forum

© 2001-2018 Motor-Forum - Served by Webserver 3

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.