Motor-Forum

Select Forum

Ventura Summit 2 Systeemhelm Zwart door TheRock

Geplaatst op vrijdag 18 maart 2011 22:21

Helm

Ventura Summit 2 Systeemhelm Zwart

door TheRock


Kledingsoort: Helmen en toebehoren

Product: Helm

Type helm: Systeemhelm

Merk: Ventura

Sekse: Uniseks


Algemeen

Gebruiksduur/ervaring

Twee jaar in gebruik of in gebruik gehad

Recensie en onderbouwing

Recensie en onderbouwing

**Dit is geen echte recensie, maar een liefdevolle verhaal over mijn helm. Voor de plus- en minpunten van de helm, vraag ik u om helemaal naar beneden te scrollen.**

"Ik hou van jou"


Het was mijn allereerste helm die ik ooit in mijn leven heb gekocht, deze Ventura Summit 2 Syteemhelm. Ik was voordat ik deze helm had, een baby in de motorwereld, ik wist helemaal niks...ik was blanco. Nu meer dan twee jaar later, kan ik meepraten over cilinders, remblokken, kneedowns, wd-40, dasty ontvetter en de motorgroet! Maar met deze helm heb ik vooral mijn liefde voor de motorwereld zien opbloeien...en meer.

Ik was opzoek naar een goedkope helm die uitklapbaar was, geen idee dat het een systeemhelm heette. Mijn rijinstructeur zei dat ik korting kon krijgen bij een motorzaak met mijn leskaart. Dus samen met mijn broer naar de door mijn rijinstructeur genoemde motorzaak. Daar zag ik hem, opgestapeld op dozen met al zijn andere maten, zwart en glinsterend op mij te wachten. Mijn broer zei: "Die wordt 'm he?". Ik knikte, maar ik had hem nog niet eens gepast!

De helm op mijn hoofd, lekker strak, wangen een beetje gedrukt maar niet te hard. Het was een maat Large. Een verkoper kwam even meekijken, "Kijk, die zit perfect!". Verder kan ik het niet meer zo goed herinneren, het enige wat ik nog weet is dat ik weer in de auto zat op weg naar huis met de helm in een helmzak tussen mijn handen. Het bonnetje gaf aan dat ik korting had gekregen met een leskaart. "Had ik die mee dan?"

Tijdens het lessen begon de helm iets losser te zitten, zodat het precies de vorm nam van mijn hoofd. Het zat nu helemaal perfect! En je kunt het al raden, met deze helm heb ik mijn motorrijbewijs gehaald! Tijdens mijn terugrit van het CBR, heb ik de helm opengeklapt en ik schreeuwde het uit van blijdschap! "Whoohoo, ik heb het gehaaaaald! Freeeeedommmmm!! If ya smell what The Rock is cooking!!" Mensen op straat schreeuwde mee "Gefeliciteerd motormuis!" Het was één van de gelukkigste momenten in mijn leven die ik samen met mijn helm heb meegemaakt.

Mijn eerste motor was een Honda CB500, waarmee ik veel plezier had en vele kilometers mee heb gemaakt, natuurlijk nog met mijn helm. Vervolgens had ik een Suzuki GSX-R 750, mijn helm ontmoete voor het eerst zijn vriend "Mr. 200 kilometer per uur". De helm wist niet wat hem overkwam, maar hij bleef op één plek en deed wat hij moest doen. Fantastisch! Mijn helm kan alles aan!

Mijn helm kreeg een zwarte vizier, nu ben ik incognito, in vermomming, gemaskerd, niemand weet wie er zo verdomd hard op die zilveren motor rijdt. Totdat ik haar zag, het meisje die zo nieuwsgierig was, die moést weten wie die persoon was op die zilveren motor. Het meisje dat mijn hart veroverde en mijn helm. Ze bleef maar kijken, ik deed mijnhelm af. Ze lachte. Haar glimlach deed mij smelten en na verloop van tijd werd mijn helm, haar helm. Het zat haar goed, geen condensvorming, lekker strak door de muts die ik haar gaf, gewoonweg perfect! Ik had dus een andere helm nodig, want anders kan zij niet meerijden.

Het werd een AGV K Series Rossi 7 helm, een witte integraalhelm die eigenlijk iets te groot voor me was. Ruilen kon helaas niet bij de motorzaak. Deze helm is mijn extra helm, die ik alleen gebruik als zij meerijdt. Na een gezellig ritje komen we bij haar thuis aan. We doen wat mensen die verliefd zijn doen in haar ietwat te roze slaapkamer. Mijn helm zet ze op haar bureau en de AGV helm leg ik voorzichtig op de grond. Ze valt later in de avond in slaap en fluistert met haar ogen dicht nog een "Ik hou van je" in mijn oor. Ik kijk naar mijn helm met een glimlach en fluistert "ik ook van jou".

Positieve eigenschappen

  • goede pasvorm
  • makkelijk in gebruik
  • goedkoop
  • geen gekke dingen op hoge snelheden
  • verschillende vizieren te koop
  • geen condensvorming

Negatieve eigenschappen

  • veel wind in je gezicht door nogal grote gat tussen kin en helm
  • materiaal van windventilatie knopje is niet zo sterk, het is afgebroken
  • best wel groot (niet de maat, maar helm als geheel)

Beoordelingen

En van de twee lezers vond deze recensie nuttig.


Afbeelding 1Afbeelding 2Afbeelding 3Afbeelding 4Afbeelding 5


sluiten (escape)

Reacties


Hehehe originele invalshoek voor een review.

Wil je zelf een reactie plaatsen? Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Klik hier om je in te loggen.

Ben je nog geen geregistreerde gebruiker? Klik hier om je te registreren.

Select Forum

© 2001-2018 Motor-Forum - Served by Webserver 3

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.