Motor-Forum

Select Forum

Flite Mate oordopjes door Pommel

  • Poster:Pommel
  • Topicstarter
  • Offline

Geplaatst op vrijdag 1 april 2011 22:34

Flite Mate oordopjes door Pommel


Kledingsoort: Helmen en toebehoren


Algemeen

Gebruiksduur/ervaring

Sporadisch/enkele malen gebruikt

Recensie en onderbouwing

Recensie en onderbouwing

Eigenlijk wordt dit een misleidende recensie, want de Flite Mate oordopjes worden niet specifiek verkocht voor gebruik op de motor. Maar volgens de dempingskarakteristiek (dB per freq) zouden ze een behoorlijk goede bescherming moeten geven. Bovendien zijn ze niet erg duur voor herbruikbare doppen, dus ik vond het de moeite waard om ze eens te proberen.
De oordoppen worden geleverd met een wit kunststoffen opbergdoosje, en ze zien er netjes afgewerkt uit. Het zijn flexibele dopjes, met kleine flapjes, zodat je ze makkelijk in en uit je oor kunt doen. Dat lijkt makkelijker dan de parapluutjes van Alpine, die je met een hulsje in je oor moet duwen.
Zonder helm werken de doppen perfect. Ze zitten comfortabel, lijken vooral de hoge frequenties erg goed te dempen, maar spraak blijft goed verstaanbaar. De flapjes steken maar weinig uit, en het in- en uithalen gaat eenvoudig. Als algemene oordopjes lijken ze dus prima te voldoen.
Maar met een motorhelm werd het voor mij een ander verhaal. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Alpine parapluutjes verschuiven de Flite Mate oordoppen iets bij het opdoen van de helm. Bovendien gaan ze toch knellen. Dat wordt waarschijnlijk toch veroorzaakt door de flapjes die net uit het oor steken.
Dat ze niet zo lekker zitten is één ding, maar in combinatie met een helm lekken ze ook geluid. En dat is wel heel vervelend, want daardoor functioneren ze niet meer bij hogere snelheden. Het geluid is misschien nog wel storender dan zonder oordoppen.
Voor de prijs (nog geen 10 euro) zijn het prima oordoppen voor algemeen gebruik. Ik ga ze bijvoorbeeld gebruiken bij het musiceren. Maar voor op de motor leken ze handiger dan ze in de praktijk zijn. Daar blijf ik dus gewoon bij de Alpine oordoppen die me prima bevallen.

Positieve eigenschappen

  • Goed afgewerkt
  • Handig in- en uitdoen
  • Goede demping
  • Spraak blijft goed verstaanbaar
  • Comfortabel bij algemeen gebruik

Negatieve eigenschappen

  • Niet geschikt voor onder een motorhelm
  • Vormen zich iets minder naar de gehoorgang dan de Alpine parapluutjes

Beoordelingen

Drie van de zes lezers vonden deze recensie nuttig.sluiten (escape)

Reacties

niet gek ook dat slecht afsluitende doppen het lawaai erger maken dan zonder. Geluid kan er met dezelfde sterkte wel in maar niet gelijk uit en dat kan er voor zorgen dat het harder klinkt.

nadeel: niet geschikt voor onder een motorhelm. ligt het aan mij of snap ik dan de logica van de recensie niet helemaal?!

Voor mensen die zich afvragen of deze dopjes geschikt zijn voor het motorrijden of niet :P. Vind ik vrij logisch ;).

citaat: De patatkoning schreef op zaterdag 02 april 2011 12:08:

nadeel: niet geschikt voor onder een motorhelm. ligt het aan mij of snap ik dan de logica van de recensie niet helemaal?!

Het leken mij in eerste instantie wel geschikte oordopjes voor op de motor.

En ik kwam er dus in de praktijk achter dat het niet zo is :)

Ik heb mijn doppen ingekort aan de achterkant, zo zijn de doppen kleiner en heb ik er geen last van als ik mn helm op en af zet. :)

ik ben het met inque eens. ik heb de 'parapluutjes' van alpine. gewoon stukje inkorten en dan zijn perfect te dragen onder een motorhelm.

Wil je zelf een reactie plaatsen? Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Klik hier om je in te loggen.

Ben je nog geen geregistreerde gebruiker? Klik hier om je te registreren.

Select Forum

© 2001-2018 Motor-Forum - Served by Webserver 3

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.