Motor-Forum

Select Forum

Procycle motorrad engine oil additive / procycle oil system. door Yahonduci

Geplaatst op maandag 26 juli 2010 21:10

Motorolie

Procycle motorrad engine oil additive / procycle oil system.

door Yahonduci


Slijtage en vervanging: Motorolie


Algemeen

Gebruiksduur/ervaring

Sporadisch/enkele malen gebruikt

Recensie en onderbouwing

Recensie en onderbouwing

Ik heb een Yamaha FZS 600 uit 2001, en het werd tijd om de olie te vervangen. Ik kwam op een op MF zeer bekende, niet nader te noemen site, waar spullen van procycle in de aanbieding waren.

Naast procycle olie heb ik ook de additieven "oil system1" en "engine oil additive" besteld. Oil system gooi je door je oude olie, waarna je even lekker 20 minuutjes gaat rijden, het additief maakt je blok als het ware van binnen schoon, en dat merk je serieus al na een paar minuten. (En ja het blok was van te voren al warm, dus dat was het niet.)

Vervolgens tap je thuis je olie af, en doet de nieuwe olie erin, halverwege stop je even en gooi je engine oil additive erin, je vult hem verder af en klaar. Na 15 kilometers is het spulletje volledig werkzaam en loopt je blok zo soepel als maar kan. Ik merk het echt aan mijn motor, hij is veel directer en hij lijkt soepeler te lopen.

Wat mij betreft zeker een aanrader, volgende keer doe ik het weer. En het spul is niet duur (iets meer dan 5 euro een flesje), dus een breuk kan je je er niet aan vallen.

Positieve eigenschappen

-Werkt verbazend goed, blok loopt lekker soepel.
-Niet duur, dus baad het niet, schaad het niet.

Negatieve eigenschappen

-Geen.

Beoordelingen

Vier van de vijf lezers vonden deze recensie nuttig.


Afbeelding 1Afbeelding 2


sluiten (escape)

Select Forum

© 2001-2018 Motor-Forum - Served by Webserver 3

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.