Motor-Forum

Select Forum

Uclear HBC 200 Force Dual Pack bluetooth motorcommunicatie door Kotomoto

Geplaatst op zondag 13 juli 2014 13:56

Communicatie

Uclear HBC 200 Force Dual Pack bluetooth motorcommunicatie

door Kotomoto


Categorie: Reizen en toeren

Reizen en toeren: Communicatie

Merk: Uclear


Algemeen

Gebruiksduur/ervaring

Enkele maanden in gebruik of in gebruik gehad

Recensie en onderbouwing

Recensie en onderbouwing

Inleiding

Communicatie voor de motor is er in de bluetooth variant de laatste tijd van verschillende gerenommeerde en minder bekende merken te koop. Er zijn met name de Cardo, Sena en diverse Chinese varianten.
In de USA is de marktleider van dit moment Uclear. Uclear is van huis uit een fabrikant die zich bezighoudt met de productie van communicatiemiddelen voor militaire toepassingen. De gebruikte technologie stamt hier ook direct vanaf. De hier geteste set is door Webbikeworld.com bekroond met de maximale score van 5 sterren.

Het product

Wat het meest in het oog springt bij het gebruik van de Uclear systemen is het ontbreken van een microfoon (boom) voor je mond. Deze is geïntegreerd met de luidsprekers bij de oren in de helm. Mijn gevoel was onmiddellijk, dit moet gevolgen hebben voor de kwaliteit van spraak, dat kan niet anders. Maar hoe mis kon ik het hebben: de spraak is (en blijft) helder, zelfs bij hoge snelheden. Natuurlijk is de soort motor en helm hierbij ook van groot belang. Ik heb de set getest op een KTM SMT ( in combinatie met een Arai Signet), één van de meest slechte motoren om het op te testen omdat je met je gezicht vol in de turbulentie van de ruit zit. Dit heeft gevolgen. Niet zozeer voor de kwaliteit van het geluid, maar wel voor de verstaanbaarheid an sich. Je hoort letterlijk niets meer boven de 130 km/h (ook niet als er een vrachtwagen achter je zou ontploffen). Daar kan ook niets tegenop. Omdat ik mij hier toch al aan stoorde heb ik de ruit ingekort zodat ik met mijn helm uit de turbulentie en volledig in de rijwind kwam te zitten. Dit betekende een grote verbetering en het resultaat is vergelijkbaar met het rijden op een naked bike.

Bediening

De unit beschikt over drie makkelijk te onderscheiden knoppen (ook met handschoenen aan): één grote knop vooraan waarmee je aan/uit schakelt en telefoontjes aanneemt en afsluit en twee kleinere, boven elkaar gelegen knoppen waarmee je het volume kan regelen en schakelen tussen intercom en telefoon. Daarnaast kan je met deze knoppen of combinatie van knoppen andere devices koppelen. De manier van koppelen is afhankelijk van wat je wil koppelen en gelukkig is hiervoor de handleiding beschikbaar want ik kan dit altijd slecht onthouden. Naast de handleiding is er een waterbestendig inlegvel die je gemakkelijk tussen je papieren kan stoppen om het één en ander na te lezen. En binnenkort komt er een app uit waarmee je snel alle mogelijkheden kan nalezen. Dat is ook meteen het nadeel van een apparaat dat zo simpel mogelijk wil zijn qua bediening (drie knoppen) maar wel veel mogelijkheden en toepassingen wil herbergen. Je zal veel soorten combinaties van knoppen moeten hanteren om deze te kunnen herbergen.
Ik vond dit in het begin lastig, maar de basale bediening gaat al meteen vlot gelukkig. De andere, minder vaak gebruikte, mogelijkheden kosten iets meer tijd om in je systeem te krijgen. In het begin zette ik hem soms per ongeluk in pair-modus doordat ik een knop veel te lang ingedrukt hield. Geen echt probleem maar je moet wel even stoppen om de boel weer goed te zetten. Nadat ik beter wist hoe het werkt heb ik dit niet meer gehad en werkt het feilloos. Even droog testen met elkaar en oefenen met de bediening is zeker een aanrader.

Navigatie

Over de mogelijkheden om het systeem te koppelen aan een navigatiesysteem kan ik kort zijn: dit gaat vlot en zonder problemen (getest met Tomtom). De verstaanbaarheid van de instructies blijven helder tot ver boven legale snelheden en werkt prima in combinatie met de intercom functie.
Als je je Iphone als navigatie gebruikt, zoals ik doe met een Tomtom app, dan werkt dit prima zolang je solo rijdt. Dan kan je luisteren naar muziek via je telefoon (Spotify bijvoorbeeld), navigatie-aanwijzingen en eventuele telefoontjes aannemen. Op het moment dat je ook wil communiceren met andere motorrijders of je passagier, dan wordt het lastiger. Je zal moeten switchen van intercom naar telefoon door op de plus of min knop te drukken. Dit komt doordat je telefoon niet wordt herkend als navigatiesysteem maar als telefoon. Hij kan (nog) geen onderscheid maken tussen een ping van je whatsapp of een commando van de navigatie. Dit is voornamelijk een beperking vanuit de smartphone en veel minder een tekortkoming van Uclear m.i..

Intercom

De intercom werkt volgens het auto-vox principe. Het is voor mij onbegrijpelijk dat het zo goed werkt als dat het doet. Als je begint te praten pakt hij het onmiddellijk op zonder dat er delen van woorden worden afgehakt wat in het verleden toch altijd het geval was (je begon altijd met het uitspreken van de naam zodat de rest van je woorden goed door zouden komen). Ondanks zijn scherpte en snelheid staat de microfoon niet constant open met de irriterende ruis in de speakers zoals ik vanuit het verleden gewend was (met bijvoorbeeld de minder dure Autocom systemen). Alleen als iemand met dikke uitlaten flink accelereert gaat de spraak even open en hoor je het geluid even. Dit corrigeert hij snel en zet hem weer dicht.
Zoals ik al vermelde is de spraakkwaliteit uitzonderlijk goed, ondanks dat je geen microfoon voor je mond hebt zitten. Als voormalig Autocom gebruiker weet ik dat tot voor kort deze tegen je lippen aan moest liggen om verstaanbaar te zijn voor de andere partijen. Niet meer nodig dus!

Onderlinge communicatie

Over de communicatie onderling is goed nagedacht. Bij gebruik van meerdere Uclear sets wordt elke set gebruikt als versterker waardoor je, volgens de fabrikant, elke keer tot 500m extra wint qua overbruggingsafstand. In theorie zou je volgens hen met 10 gebruikers over 6 km kunnen communiceren. Dit heb ik niet getest en neem ik (voorlopig) van ze aan, maar wordt binnenkort zeker door mij getest.
Ik heb getest met meerdere gebruikers (en met passagiers), en dan merk je dat de afstand waarop je onderling contact kan houden ook zeer afhankelijk is van de omgeving. Rijdt er een grote stadsbus tussen heb je binnen de bebouwde kom soms geen bereik meer als er meer dan 250m tussen zit, een andere keer als er huizen en een vrachtauto tussen zitten op 500m ineens wel. Het is ook niet dat je verbinding slechter of beter wordt. Het is letterlijk digitaal: je hebt of een goede verbinding of helemaal geen verbinding. Als je buiten range komt dan hoor je elkaar natuurlijk niet meer, maar zodra je weer binnen bereik komt maakt hij automatisch weer verbinding.
De HBC 200 communiceert ook met andere merken. Het verbinden hiermee gaat vlot. De kwaliteit die wij hadden met de goedkope Interphone set was redelijk, maar je kon meteen merken dat bij die set de auto-vox minder goed werkte waardoor veel meer (omgevings-) geluid doorkwam (letterlijk alsof er een hijger op de lijn zat). We zaten met meerdere sets gekoppeld, waarbij we met iedereen konden communiceren. Dat is best gaaf en tot voor kort onmogelijk. Er is één groot nadeel aan het koppelen van andere merken. Omdat ze niet dezelfde software gebruiken zal na het verbreken van het contact, door bijvoorbeeld een te grote afstand onderling, de verbinding niet automatisch worden hersteld. Je zal ze hierna opnieuw moeten koppelen. Dit is best wel irritant en behoeft meer samenwerking tussen de verschillende fabrikanten (dus is niet binnen afzienbare tijd geregeld denk ik).

Telefoneren

Gevolg van het inkorten van de ruit is dat ik tot een snelheid van zo'n 100 km/h goed telefoongesprekken kan voeren waarbij de partij aan de andere kant geen ruis o.i.d. hoort. Door de filtering klink je naarmate de snelheid omhoog gaat verder weg, maar het geluid blijft prima. Voice dialing op snelheid is een ander verhaal, mijn Iphone kan niet goed uitmaken welke naam ik precies uitspreek en hierdoor kiest hij vaak het verkeerde nummer. Kan ik hem niet echt kwalijk nemen, ook in de auto werkt het niet feilloos en door de onderdrukking wordt het nog lastiger.
Wel is het handig dat je door middel van de commando"s "pick up" of "hello" het gesprek kan aannemen. Dit gaat feilloos, ook bij 120 km/h. Daarnaast kan je ook gewoon op de groe knop aan de zijkant drukken om aan te nemen of het gesprek te beëindigen.

Samenvatting:

De Uclear is met zijn boomless ontwerp toch een kleine revolutie in communicatieland. De kwaliteit is onverwacht goed en je moet er echt aan wennen dat het zo goed werkt als dat het doet. Je kan er alles mee wat de meeste gebruikers van bluetooth communicatiesystemen ermee van plan zijn en je hoeft geen nieuwe spullen te kopen als je een ander merk hebt liggen (voor je passagier bijvoorbeeld) want ook hiermee is te communiceren (ik heb niet alle merken getest, dus ik zou het wel even proberen). Ook kan je de set met meer dan 10 anderen koppelen. De prijs is uiteraard hoger dan bij een goedkope Chinese set, maar in lijn de directe concurrenten (waarbij ik heb gekeken naar de modellen met ongeveer hetzelfde communicatiebereik) waarbij hij qua mogelijkheden op een aantal fronten meer biedt dan de rest.

Uclear HBC 200 Force: 158,00 Single Pack, 286,00 Dual Pack
Uclear HBC HD Force (voor pothelmen): 194,00 Single Pack, 359 Dual Pack
Uclear HBC 100 Moto: 86,00 Single Pack, 151,00 Dual Pack


Voor meer info en aankoop zie: http://www.uclear-europe.com

Andere reviews:
http://www.webbikeworld.c...-hbc200/review-part-2.htm
http://www.revzilla.com/m...th-communicator-dual-pack


Opmerking: ik rijdt altijd met op maat gemaakte gehoorbescherming van Alpine met een goed filter.


Inhoud van de doos:

 • 2 communicatie units
 • sets stereo speakers met geïntegreerde microfoon
 • 1 220V lader
 • 2 USB kabels (voor opladen en installeren van nieuwe firmware)
 • 2 metalen clips voor op de helm voorzien van zeer sterk dubbelzijdig tape
 • 2 clips voor het (tijdelijk) bevestigen van een set in een helm
 • 2 setjes velcro voor montage van speakers in de helm (vaak niet eens noodzakelijk doordat ze standaard al aan je bekleding blijven plakken
 • manual (nog niet in het Nederlands)

Technologie:

 • Adaptive Beam Forming "Boomless" Microphone
 • Adaptive noise suppression
 • Adaptive echo cancellation
 • Intelligent "sweet spot" directed towards speaker's voice
 • Detected speech signal enhancement
 • Environment and background noise cancellation
 • Bluetooth Ver. 2.1 EDR, Supports 3.0

Batterij: Lithium, 10 uur spreektijd, 540 uur stand-by

Profielen: HFP, SP, AVRCP, A2DP, Intercom

Werktemperatuur: -20ºC - 60ºC

Firmware is te upgraden via USB


*Update*

Inmiddels hebben we 4 sets in de familie, voor mij, mijn vrouw en de kinderen. Allemaal eenvoudig gepaired en prima gebruikservaring.
Heb nu tevens als test de pro microfoon (voor gebruik op motoren met luide uitlaten en gebruik van pothelmen) geïnstalleerd, hoe die bevalt zal ik later melden. De kwaliteit zou nog verder omhoog moeten gaan. Dat zal bij mij voornamelijk op hogere snelheid zijn vanwege de windruis op mijn supermoto.


Een langere rit gedaan met een vriend met een Cardo Scala Rider. Koppelen geen probleem (wel even de telefoonkoppeling activeren op de Cardo, anders pakt hij niet). Kwaliteit van het geluid en afstand waren goed tot zeer goed. Koppeling tussen Uclear units geeft een nog beter geluid, maar het was goed zeer bruikbaar en goed voor een doorgaande conversatie tijdens de rit.

Positieve eigenschappen

 • geen microfoon meer voor je gezicht
 • koppelbaar met andere merken
 • koppelbaar met meer dan 10 andere units
 • units versterken elkaar voor een nog groter bereik
 • aerodynamisch design, klein formaat en zeer licht qua gewicht
 • inbouw in de meeste helmen binnen een paar minuten
 • goede bouwkwaliteit
 • lange accuduur (10 uur gesprekstijd, 2 weken stand-by) en snelle laadtijd van 1 uur.
 • zeer goede filtering van omgevingsgeluid door militaire technologie
 • ook een model leverbaar speciaal voor gebruik i.c.m. een pothelm

Negatieve eigenschappen

 • bediening vraagt gewenning
 • intercom-afstand is met 700m minder dan wat sommige concurrenten bieden
 • (voorlopig) alleen verkrijgbaar via de Europese importeur (Nederland)
 • Beschrijving nog niet in het Nederlands (Engels)

Beoordelingen

Zeven van de zeven lezers vonden deze recensie nuttig.


Afbeelding 1Afbeelding 2Afbeelding 3Afbeelding 4Afbeelding 5Afbeelding 6


sluiten (escape)

Reacties

Mooie review! Hoe is de geluidskwaliteit van de speakers? Spraak, muziek, bass, etc?

Ik vind de geluidskwaliteit van de speakers erg goed. Natuurlijk kan je er geen mega bass uithalen, want je mist een grote klankkast (wordt het allemaal te groot om in te bouwen). Ik heb ervaring met de luidsprekers van Autocom en Baehr en ik vind dat ze er niet voor onderdoen.
De muziek is echt helder en mooi van toon, maar als de windruis om je helm toeneemt moet je het volume wel opvoeren, lijkt me ook logisch. Ik ben best wel een zeikerd qua audio en heb hierdoor jaren geen muziek geluisterd tijdens het rijden, vond het irritant door de slechte kwaliteit en daardoor afleidend van de verkeersdeelname. Nu rij ik vanaf Maastricht over de snelweg naar huis (Veluwe) met de Spotify afspeellijst op shuffle en geniet ervan.
Spraak vind ik ook helder, maar als het omgevingsgeluid zodanig toeneemt dat je luid moet gaan praten om vanwege de omgevingsherrie verstaanbaar te zijn (is op een nakend toch wel vanaf de 120-130 km/h) dan moet je geen hele gesprekken meer gaan voeren. Een korte aanwijzing komt wel goed door. Ik heb met andere, veel duurdere systemen, dezelfde ervaring trouwens.
Alles heeft natuurlijk te maken met de kwaliteit van je helm en de luchtflow over de motor. Als je met je helm midden in de turbulentie gaat zitten zal het niks worden als je harder rijdt dan 100 km/h. Op een motor met kuip en goed windscherm kan je bij 160-180 km/h nog communiceren en muziek luisteren.

Hoi Kotomoto

Mooie review.

De vraag die mij nablijft na het lezen ervan is vooral deze:

Wat is nu het voordeel van deze set ten opzichte van die van de bekendste en meest gerenommeerde: de Cardo scala Q3?
Maw, waarom zou je specifiek voor de Uclear HBC 200 Force kiezen of is het gewoon een goed alternatief?

Vanuit mijn eigen optiek gebaseerd op jouw review zie ik de zelf de volgende punten. Hierbij heb ik zegmaar de punten genoemde die in mijn ogen echt van belang kunnen zijn, en niet de dingen zoals bijv. Hot-Dial(q3). Ik zie als verschillen, maar wellicht zie ik dingen over het hoofd
- Tov de Q3 heeft ie geen automisch aanpassend speakervolume.

- Het is niet (echt) de prijs.
- Het is niet de intercom-afstand van 700m, behalve bij gebruik van meerdere units waarbij het ineens een extreem voordeel wordt

- Het zou kunnen zijn de compatibillity met andere andere merken, zij het dat die niet echt goed werkt.
- Het zou kunnen zijn de snelle oplaadtijd?

- Dat die geen microphone heeft


Is music sharing trouwens een optie?

Ben benieuwd, thanx!

Dank je wel.

Ik denk dat je de Uclear HBC 200 vooral als goed alternatief moet zien van de Scala. De Uclear heeft ook een automatisch aanpassend volume, maar alleen voor de intercom. Heb ik inderdaad niet vermeld en had ik ook niet zo bemerkt, behalve dat ik het volume nadat ik het had ingesteld eigenlijk niet meer heb bij hoeven regelen. Net gecheckt op hun site ;) .

Wat ik zelf echt als een groot voordeel ervaar is het ontbreken van de microfoon. Geen ding meer voor vlak je mond (bij vooral de systeemhelm). Heb ook altijd het idee dat het niet heel fris is qua beestjes zo'n microfoon, maar dat is uiteraard heel persoonlijk.

De oplaadtijd is prettig kort, de batterij gaat ook lang mee want ik heb hem voor het laatst voor de TT geladen en hij doet het nog steeds bij dagelijks gebruik voor kortere en langere ritten waarbij ik voornamelijk af en toe naar muziek luister en telefoneer.

Dat hij gekoppeld kán worden met een ander merk zie ik wel als een voordeel, en als je steeds binnen een normale afstand van elkaar blijft zoals ik meestal doe met mijn ritten met anderen (meestal wel binnen het gezichtsveld) dan blijft de verbinding ook gewoon bestaan. Volgens mij wel afhankelijk van het bereik van beide units, dus de zwakste schakel bepaald. Maar je heb gelijk, het is nikst perfect.

Helaas is er geen manier om muziek te delen. Dit was ik wel gewend van Autocom, muziek aan en als je praat gaat het volume automatisch omlaag. Hier moet je echt schakelen tussen intercom en muziek waarbij wel iedereen naar zijn eigen muziek kan luisteren. Als dan iemand de intercom inschakelt, gaan meteen alle units erop over en valt de muziek weg.

Wat mij ook opvalt en een vriend van mij ook (als ex Autocom gebruiker) is dat je totaal niet merkt dat de auto-vox inschakelt, hij is zo snel dat je hele bericht doorkomt als je begint met spreken. En dat zonder dat hij open blijft staan als je uitgesproken bent. Daarnaast is het een voordeel dat je full-duplex kan blijven communiceren als je met meerdere mensen gekoppeld bent. Dus ook bij 4 of 6 personen, ik begreep dat dat bij de concurrent niet zo is....

Voor mij als gebruiker de pro's op een rijtje:

- het kleine formaat met het extreem lage gewicht van de unit (zelf gewogen: 36 gram!!!)
- snelle laadtijd en lange gebruiksduur accu
- zeer goede auto-vox functie en altijd full-duplex
- goede geluidskwaliteit
- geen luidspreker voor je mond
- (toch) het kunnen koppelen met andere merken
- zeer goede filtering waardoor je echt geen windruis o.i.d. hoort bij gebruik van intercom én telefoon (bij de ontvanger).

Maar uiteraard is er geen perfect apparaat, het is uiteindelijk wat je belangrijk vind en wat voor jou voldoet. En ik moet zeggen dat dit voor mij heel goed voldoet. Zo goed zelfs, dat ik overga naar 4 units om bij een rit met vrouw en kinderen met eenieder contact te kunnen hebben.

Ik hoop je hiermee wat vragen te hebben kunnen beantwoorden.

Motorshopper gebruiker

Goed review Kotomoto en ben het helemaal eens met jouw review.
Heb zelf ook een UCLEAR HBC200 Force Dual in gebruik. Had eerder een Cardo set maar deze had zo nu en dan wat probleemjes, de set is 2x teruggestuurd voor controle. Na dit geemmer met de cardo was ik er klaar mee en ben op zoek gegaan naar een goed alternatief. Via youtube kwam ik bij uclear terecht. De reviews waren zeer positief te noemen. Ben overstag gegaan en een HBC200 Force Dual (voor mij en mijn vrouw/kids) aangeschaft. Bevalt erg goed mag ik wel zeggen, works like a charm!

Yamaha Diversion XJ600S 1994

Hele mooie review!!!

Ik heb nog wel een vraagje, bij mijn Nolan zitten nu de speakers bijna helemaal tegen de helmwand aan, maar als ik het goed begrijpmoeten deze echt bijna tegen je oor aan zitten omdat de microfoon aan de speakers zitten?

Motorshopper gebruiker

het is niet noodzakelijk om de speakers tegen je gehoor te plaatsen. Je monteert de speakers eenvoudig achter de helm bekleding d.m.v. een meegeleverde Velcro montage set.
Gr.

Plaatsing van de speakers recht tegenover het oor is essentieel voor een goede geluidskwaliteit, dus zonder bekleding plaatsen/verschuiven/passen/luisteren tot ze goed zitten. Bij mijn helmen (arai, caberg, nexx) zat alledrie een uitsparing in het styropor voor de speakers, bij de caberg heb ik die ruimte moeten aanpassen (Sena SMH-10).
Op snelheid communiceren is sterk afhankelijk van de helm, 1 van ons rijdt met een Roof Boxer, die kan boven de 120 roepen wat ie wil - verstaan doen we 'm niet ;)

Yamaha Diversion XJ600S 1994

citaat: MonstroMorini schreef op woensdag 16 juli 2014 11:00:

Plaatsing van de speakers recht tegenover het oor is essentieel voor een goede geluidskwaliteit, dus zonder bekleding plaatsen/verschuiven/passen/luisteren tot ze goed zitten. Bij mijn helmen (arai, caberg, nexx) zat alledrie een uitsparing in het styropor voor de speakers, bij de caberg heb ik die ruimte moeten aanpassen (Sena SMH-10).
Op snelheid communiceren is sterk afhankelijk van de helm, 1 van ons rijdt met een Roof Boxer, die kan boven de 120 roepen wat ie wil - verstaan doen we 'm niet ;)


Een nolan heeft indedaad ook een open ruimte bij het oor zitten en losse passtukjes, maar ik ben bang omdat de microfoon aan de speaker zit, je de speakers gauw te "diep" in de helm plaatst.

Ik heb een BMW systeem 5 en de Arai, beiden met een verdiept deel waardoor hij naar binnen valt. Hier heeft de set absoluut geen hinder van. Een vriend van me heeft de set in een Shoei Neotec (ook zo'n systeemhelm) met ook diepe uitsparingen en ook geen probleem qua geluid. Ik was bang voor hetzelfde als jij, maar was positief verrast.
Kotomoto wijzigde dit bericht op zaterdag 19 juli 2014 14:19

Yamaha Diversion XJ600S 1994

Kijk hertelijk dank voor je reactie, ik denk dat ik er ook maar 1 ga aanschaffen, prijs bevalt me wel, zat eerst aan een Sena SMH20 te denken maar deze is veel duurder, maar daar zit wel weer radio op maar ook weer een boommicrofoon.

Ik zit ook te twijfelen om er eentje aan te schaffen.
Nog even voor de duidelijkheid. Hij is wel gewoon te pairen met een tomtom rider 5?
Aangezien het met jouw navigatie niet zo goed werkt?

Maar met een echte navigatie zou dit wel moeten werken. Automatisch muziek onderbreken voor richting aanwijzingen etc??

Owja, en als je muziek luistert, en je wilt iets zeggen, dan moet je eerst overschakelen begrijp ik? Maar als iemand iets tegen jouw zegt, valt dan de muziek wel automatisch weg?

Ik ben een noob wat dit soort dingen betreft, maar we willen er eentje aanschaffen voor de aankomende motor vakantie.

Alvast bedankt voor je antwoord en voor je vorige uitgebreide antwoord!
DennyzfR6 wijzigde dit bericht op zondag 20 juli 2014 19:21

Pairen TT rider 5 was geen probleem. Hij onderbreekt dan automatisch voor de aanwijzingen etc. idd. Mijn " "probleem" is dat ik een telefoon gebruik met navi software. Dan is het lastiger... Maar denk dat andere setjes hetzelfde probleem kennen in dat geval. Jammer dat je in Rotterdam zit, anders had je ff langs kunnen komen om hem te testen bij mij. Maar als je eerdaags de veluwe aandoet: aanbod staat.

En graag gedaan hoor. Vind het zelf ook altijd fijn als iemand voor mij probeert dingen helder te krijgen (zoals de mannen op http://www.ktmsmt.com bijvoorbeeld in mijn geval)
Kotomoto wijzigde dit bericht op zondag 20 juli 2014 19:27

Bedankt voor je aanbod.
Toevallig was ik dit weekend vlakbij de Veluwe, maar daarnaast kom ik er idd niet vaak in de buurt.

Ik denk dat ik de set maar ga bestellen.
Kun jij misschien nog antwoord geven op de vraag van mij rondom het afspelen van muziek?

'Owja, en als je muziek luistert, en je wilt iets zeggen, dan moet je eerst overschakelen begrijp ik? Maar als iemand iets tegen jouw zegt, valt dan de muziek wel automatisch weg?'

Dankje!

Je zit óf op intercom modus, óf op telefoon/muziek. Het enige moment dat je tijdens intercom onderbroken wordt is als je wordt gebeld of als iemand overschakelt op intercom Je moet dus op de up knop drukken om naar intercom te gaan als je wat wil zeggen en weer terug naar telefoon met de down knop om je muziek te luisteren. Als iemand anders naar intercom schakelt ga jij ook automatisch over naar intercom. Het is dus niet intercom en muziek tegelijk.

Ik snap hem!
Dankjewel! ( Wederom :9 )


Gekocht en één reactie : *O*
In een Schuberth C3 pro op een naked bike (R1150R) met koppeling aan Zumo 550 en Sony Experia S, werkt perfect. Another happy user. Met dank voor de heldere review.

Gaaf! Veel plezier ermee!

Yamaha Diversion XJ600S 1994

citaat: Beekberger schreef op dinsdag 29 juli 2014 22:34:

Gekocht en één reactie : *O*
In een Schuberth C3 pro op een naked bike (R1150R) met koppeling aan Zumo 550 en Sony Experia S, werkt perfect. Another happy user. Met dank voor de heldere review.


Is dat een systeem of integraalhelm?


Ik zit er ook aan te denken deze bluetooth headset aan te schaffen, omdat mijn vriendengroep allemaal met een ander merk rijd. (Scale en Honkong meuk)
Nou hoop ik dat deze headset ze allemaal wel gewoon kan connecten.
Jij enig idee Kotomoto of dat wel gaat lukken? :)

Hij zou met alle merken moeten kunnen communiceren. Niet allemaal tegelijk, want hij kan maar met één ander merk tegelijk communiceren. Heb je meerdere Uclear gebruikers kan elke met een ander merk koppelen en dan kan je wel meerdere in dezelfde groep stoppen.

Sorry voor de late reactie, was met vakantie 8-)

Nu ook getest met Cardo Scala Rider: even rekening houden met het feit dat je de Scala in paring modus moet zetten voor het pairen met een telefoon. Daarna gaat het perfect. Ook bereik is goed, tot wel 600m.


Leuk om te lezen.
Ik zie dat dit wel al twee jaar oud is. Hoe zijn de ervaringen nu? Hebben de firmware updates nog extra's gebracht.
Ik ben aan het denken over een uclear maar dan de amp plus of de scala rider packtalk. Zijn er al meer ervaringen met het koppelen met meerdere systemen omdat vrienden van mij ook verschillende systemen hebben.

Daarnaast vraag ik mij af op als er eenmaal een verbinding is die verbroken wordt door afstand de verbinding automatisch hersteld. Dit in combinatie met de uclear 100 plus en bijvoorbeeld de scala q3?
Dit zijn namelijk de verschillende systemen die vrienden hebben.

Ik hoor graag van jullie.
Alvast bedankt.

Ik kan het alleen melden over de koppeling tussen 1 uclear en 1 scala, maar ook met een bt-next. in beide gevallen werd de verbinding automatisch hersteld nadat deze door afstand was verbroken.

Ervaringen met de andere systemen heb ik niet.

Wil je zelf een reactie plaatsen? Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Klik hier om je in te loggen.

Ben je nog geen geregistreerde gebruiker? Klik hier om je te registreren.

Select Forum

© 2001-2018 Motor-Forum - Served by Webserver 3

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.