Motor-Forum

Select Forum

SW-motech Blaze Z1000 2010< door Evan

  • Poster:Evan
  • Topicstarter
  • Offline

Geplaatst op zondag 29 maart 2015 13:47

Bagage

SW-motech Blaze Z1000 2010<

door Evan


Categorie: Reizen en toeren

Reizen en toeren: Bagage


Algemeen

Gebruiksduur/ervaring

Twee jaar in gebruik of in gebruik gehad

Recensie en onderbouwing

Recensie en onderbouwing

Heb de SW-motech blazer set gekocht voor de motoruitjes die ik af en toe doe.
Voorheen op mijn Fireblade altijd men bagage vervoerd met de Sw-motech Cargobag en de SW-motech sport quicklock tanktas. Omdat ik zeer te spreken ben over het merk de keuze gemaakt om voor de z1000 ook weer iets te scoren van dit merk.
Eigenlijk was de cargobag van het merk ook wel op de z1000 te bevestigen, maar omdat je dit met allerlei riempjes enz moet doen wou ik toch graag wat eenvoudigers kwa bevestiging voor op mijn Kawasaki Z1000 van 2010.

Na wat rond gezocht te hebben terecht gekomen bij het blazer systeem van SW-motech. Op de beschrijving stond dat het bevestigen enz heel eenvoudig was. Daaruit de keuze gemaakt deze set aan te schaffen.

De bevestigingsset die bij de tassen zit is heel eenvoudig op de motor te monteren. Alle benodigde bouten en moeren enz zijn netjes bijgeleverd in goede kwaliteit. Een kind kan dus de was doen.
Bij de set zit ook doorschijnende plakfolie die je op je kapwerk kan plakken tegen beschadiging als je de tassen gebruikt. De folie laat ook weer makkelijk los wanneer je het wilt verwijderen.

Wanneer de set op de motor gemonteerd is stelt het werkelijk niks meer voor om de tassen te monteren op stangen enz die je in de houders dient te schuiven.
Gebruiksvriendelijk is de set dus zeker.

De set is voorzien van binnentassen waardoor alles netjes waterdicht is. Ik heb een weekend met veel regen gereden en nooit last van natte spullen gehad. Ook moet ik er bij vermelden dat ik niet kon zeggen dat de buitentassen al veel water doorlieten. De ritsen van de tassen zijn namelijk al van heel goede kwaliteit net als de rest van de tassenset enz.

Wat ik het mooie aan de set vind is dat wanneer je de tassen demonteert je eigenlijk nog alleen de klikhouders van de bevestigingsstangen ziet zitten op je motorfiets.
De tassen zitten na montage perfect op de motor. In de gebruiksaanwijzing word duidelijk aangegeven dat er een maximale snelheid van 130km/h geadviseerd word. Ik ben wel eens vergeten dat ik ze erop had zitten waarbij ik met ruim 200+ er ineens aan dacht dat ik ze bij had. Gelukkig lag de weg na deze gedachten niet volgezaaid met vuile sokken en onderbroeken.

afsluiten kan doormiddel van een slotje op de rits. geweldig is het dus niet. Maar wie wil er nou met mijn kleding rondlopen.

Inhoud van de tassen was voor een lang weekend voor 1 persoon meer dan voldoende. Heb de mogelijkheid om de tassen open de ritsen waardoor ze net wat groter worden nooit nodig gehad.

Wanneer de bagage set gemonteerd is had ik er totaal geen last van. Zoals het hoort.

Positieve eigenschappen

goede kwaliteit
makkelijk in gebruik
montage stelt echt niks voor
tassen zitten goed op de motor

Negatieve eigenschappen

eigenlijk niet echt iets negatiefs, misschien het sluiten wat makkelijk te forceren is.
prijs is vrij hoog

Beoordelingen

Zeven van de zeven lezers vonden deze recensie nuttig.


Afbeelding 1Afbeelding 2Afbeelding 3


sluiten (escape)

Reacties

ik heb de set nu besteld voor mijn z750 uit 2010 ik ben benieuwd!

Goede review!

Zou er alleen wel bij zetten hoe hoog die prijs nou was voor dat setje
;)

Ik ben er 265 euro voor kwijt op de site van sw motech kost die 279,95

Wil je zelf een reactie plaatsen? Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Klik hier om je in te loggen.

Ben je nog geen geregistreerde gebruiker? Klik hier om je te registreren.

Select Forum

© 2001-2018 Motor-Forum - Served by Webserver 3

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.