Motor-Forum

Select Forum

spatlap Motorlook door GT Scooter

Geplaatst op dinsdag 17 november 2015 16:22

spatlap Motorlook

door GT Scooter


Categorie: Velgen en wielen


Algemeen

Gebruiksduur/ervaring

Een half jaar in gebruik of in gebruik gehad

Recensie en onderbouwing

Recensie en onderbouwing

Mijn voorspatbord is ca 5 cm te kort, waardoor de radiator gevoelig is voor steenslag en modder. Een lekke radiator vervangen kost ca € 500. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een manier om mijn spatbord te verlengen.

Die heb ik gevonden in de vorm van een spatlap van Motorlook. Hij werd geleverd met bevestigingsbeugeltje, boutjes en moertjes, voor € 9,15 incl. verzendkosten.
Ik heb hem zodanig op maat gesneden dat mijn spatbord voldoende wordt verlengd teneinde de radiator te beschermen, maar ook kort genoeg is om bij inritconstructies e.d. niet het asfalt te raken.

Voor het bevestigen heb ik mijn spatbord gedemonteerd en 2 gaatjes geboord. Het bevestigen heb ik naar eigen inzicht gedaan, aangezien er geen gebruiksaanwijzing was meegeleverd. Ik moest de boutjes van binnen naar buiten monteren. Dat staat minder mooi, maar anders raken de moertjes de band.

Positieve eigenschappen

  • Doet wat hij moet doen
  • Voorzien van roestvrij bevestingsmateriaal
  • Eenvoudig op maat te snijden
  • Gemakkelijk te monteren
  • Past op elke motor
  • Betaalbaar

Negatieve eigenschappen

  • Geleverd zonder ringetjes voor de moertjes
  • Niet geschikt voor illegale snelheden
  • Geen gebruiksaanwijzing

Beoordelingen

Acht van de 13 lezers vonden deze recensie nuttig.


Afbeelding 1Afbeelding 2Afbeelding 3


sluiten (escape)

Reacties

Ah. Je hebt ook het ventieldopje test-topic gelezen?

http://www.motor-forum.nl...e-door-Gerard/Gerard.html

Je kunt pas een goed overwogen keuze maken als meerdere gebruikers hun ervaringen delen. Dat geldt zowel voor de spatlap als het ventieldopje. Ze zijn er in vele vormen, maten en prijsklassen. Welke kies je dan? ;-)

Hoe zit het qua vermogen?
Al op de testbank geweest?

Ik heb de indruk dat niet al het vermogen wordt overgebracht. Ergens blijft er iets hangen. Maar ja, daarvoor heb ik de spatlap ook gekocht.
;)

Ik ben wel serieus benieuwd naar je onderbouwing van ' niet geschikt voor illegale snelheden'
Een foto van hoe het nu zit wil ik ook wel zien, zit de lap in gebogen gemonteerd ?
Het positieve punt 'past op elke motor zou je ook negatief kunnen zien 'past net niet goed zonder aanpassingen op elke motor...

Zo, een serieuze reactie. Even voor gaan zitten hoor. ;)

Een afbeelding moet ik nog een keertje maken.
De lap is vrij dun en buigzaam, waardoor hij op echt hoge snelheden of veel tegenwind wellicht kan gaan vervormen of wapperen. Maar 130 km/u en forse wind kan hij best hebben.
Hij zit gebogen in het spatbord (als dat je vraag beantwoordt). De doorsnede van binnen naar buiten is: schroefkoppen- beugeltje- spatlap- spatbord, borgringetjes, moertjes. Als je genoeg ruimte hebt tussen band en spatbord kun je hem mooier afwerken met de moertjes aan de binnenzijde.
Je laatste punt snap ik niet zo goed. Ik zie geen nadelen aan een product dat altijd past (en zonodig gemakkelijk is aan te passen).

Gezien je antwoorden hierboven snap ik dat je het als pluspunt ziet, maar iemand die bijvoorbeeld niet handig is of iets van plastic zoekt wat er zo oppast en niet vervorm bij hogere snelheden zal een fenda extenda aanschaffen.

Maar het lijkt mij prima werken zoals je omschrijft.Ik heb hem zowel voor als achterop geplaatst. Overigens had ik ze voor 3 euro per stuk op een brommer webshop. Even op maat knippen naar de vorm van het spatbord en klaar.
Ik heb ze alleen niet getest aangezien ik de brommert heb opgeknapt, gestart en weggezet. Maar ik heb dan wel weer een plaatje van de spatlappen in gemonteerde toestand. :+

(Afbeelding)

Wil je zelf een reactie plaatsen? Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Klik hier om je in te loggen.

Ben je nog geen geregistreerde gebruiker? Klik hier om je te registreren.

Select Forum

© 2001-2018 Motor-Forum - Served by Webserver 3

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.