Motor-Forum

Select Forum

BMW Race helm 'Reiterberger' 2016 door Thijs67

Geplaatst op donderdag 3 november 2016 21:39

Helm

BMW Race helm 'Reiterberger' 2016

door Thijs67


Kledingsoort: Helmen en toebehoren

Product: Helm

Type helm: Integraalhelm

Merk: BMW

Sekse: Man


Algemeen

Gebruiksduur/ervaring

Enkele maanden in gebruik of in gebruik gehad

Recensie en onderbouwing

Recensie en onderbouwing

Sinds enige weken gebruik ik nu een nieuwe BMW Race helm met 'Reiterberger' decor.
Deze helm volgt bij mij de sport helm (DoubleR) van BMW op. De sport en de race hebben veel overeenkomsten en zijn allebei glasvezel constructies.
De helm is vooral (zoals eigenlijk elke integraalhelm) in het begin lastig op te zetten. De 'ingang' is klein en in het begin nog stug. Na een paar weken wordt dat gelukkig iets soepeler. Eenmaal op je hoofd heeft de helm een zeer comfortabele pasvorm zonder drukpunten of voelbare randen/ naden. De helm heeft een laag gewicht (1380 gr) en draagt daardoor prettig. Alhoewel de helm erg stil is, presteert 'ie voor mijn gevoel daar net iets minder goed als mijn vorige helm, de Sport. Op elke snelheid is de helm erg stabiel, je voelt geen winddruk of zuiging. Ook als iemand achterop zit heb ik geen last meer van de 'luchtzak' achter mijn rug, waar ik dat met de vorige helm wel voelde als een soort zuiging aan mijn helm. Het vizier heeft standaard een pinlock die op een kleine rand na net zo groot is als het het hele vizier en die heeft een zeer groot blikveld. Ook zijn voor circuit gebruik 'tear off' vizieren meegeleverd, maar die zitten nog netjes in de doos. De ventilatie is heel goed, vooral de twee kleine kierstanden van het vizier werken erg prettig in stads- en langzaam verkeer. Het vizier blijft met elke snelheid stevig in de gekozen positie staan. De ventilatieklep op de kin kan open of dicht en heeft geen tussenstanden. Dat is ook niet nodig, maar bij wat frisser weer, zeg onder de 5 graden wordt bij hogere snelheden de luchtstroom tegen je gezicht minder comfortabel. Bij gesloten ventilatieklep op het kinstuk blijft er echter nog voldoende ventilatie over. Ik gebruik overigens de helm met de lange kinspoiler, die ook wordt meegeleverd in een korte variant. De montage van de kinspoiler kan beter. Ik heb 'm enkele malen opnieuw moeten plaatsen omdat 'ie los kwam aan de linker zijde. Ik moet nog even aanzien hoe dat in de toekomst gaat, anders ga ik er even mee terug.
De sluiting is dubbel D en niet iedereen vind dat fijn. Voor sport en race helmen echter wel de standaard en volgens velen de veiligste sluiting. De kinband zit ver naar achter en zonder colletje draagt dat niet prettig, dat betekend eigenlijk zomer en winter een halscol of sjaaltje dragen. Door het decor is de helm opvallend van kleur met bovenop een fluor geel gedeelte. Hij is echter ook in gematigder kleuren te krijgen (zwart, wit een decor in rood en een decor in blauwtinten) Tot slot: de prijs... (2016) De standaard kleur (wit of matzwart) kost 610,- de decors 680,- en de 'Reiterberger' maar liefst 730,- dat is wel erg veel geld. Aan de andere kant is voor mij, bij dagelijks gebruik, het draagcomfort en kwaliteit van groot belang. Er zijn waarschijnlijk helmen voor minder geld die net zo goed zijn, ik heb die echter nog niet gevonden.

Positieve eigenschappen

Laag gewicht
Hoog draagcomfort
Uitstekende ventilatie
Groot vizier
Pinlock
Dubbel D sluiting
Opvallend/ zichtbaarheid

Negatieve eigenschappen

Kinspoiler minder stevig, komt makkelijk los.
Prijs (toch wel...)
Op- en afzetten gaat (zeker in het begin) best lastig.
Beperkte kleurkeuze
Op dit decor wel erg veel BMW reclame (té veel naar mijn idee)
...daardoor beetje raar voor níet BMW rijders....

Beoordelingen

En van de n lezers vond deze recensie nuttig.


Afbeelding 1Afbeelding 2


sluiten (escape)

Reacties

Ik heb dezelfde helm. Love het design en ben het verder eens met jouw ervaringen!
TOPHELM!

Wil je zelf een reactie plaatsen? Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Klik hier om je in te loggen.

Ben je nog geen geregistreerde gebruiker? Klik hier om je te registreren.

Select Forum

© 2001-2018 Motor-Forum - Served by Webserver 3

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.