Motor-Forum

Select Forum

KTM Superduke GT: een fantastische cruiser door puttiron

Geplaatst op woensdag 5 april 2017 11:28

KTM Superduke GT: een fantastische cruiser

door puttiron


Modeljaar: 2016

Merk: KTM


Algemeen

Gebruiksduur/ervaring

Sporadisch/enkele malen gebruikt

Recensie en onderbouwing

Recensie en onderbouwing

De SDGT is nu een maand in mijn bezit en ik heb er inmiddels 3200 km op zitten. Een retourtje naar de Harz in Duitsland in één dag (1070 km) vertelde me alles over de GT dat ik weten moest. En dat kan ik kort samenvatten: een betere cruiser is er niet, of het zou de grotere KTM Super Adventure 1290 moeten zijn die hetzelfde blok en dezelfde electronica en vering heeft. Maar de SA is een echte groottoerist. Dat zocht ik niet. Ik heb een voorkeur voor naked bikes waar ik ook lange afstanden mee kan rijden. En dan is de SDGT in mijn ogen het beste van twee werelden, want een naked bike met een klein maar afdoende schermpje en een grotere tank. Ergens anders op dit forum is een recentie van de SA geplaatst. Alles wat ik hier lees is ook op de GT van toepassing, zo heb ik gemerkt. Wat mooi aan de GT is: heb ik geen zin in raggen maar wil ik op mijn dooie gemak van de omgeving genieten, dan kan de GT dat. Word ik het gepruttel zat of ik zie een prachtige stuurweg opdoemen en wil ik even stevig gummen, dan kan de GT dat ook. Gewoon het gas wat verder opendraaien en je ontdekt de wolf in schaapskleren. Daarbij blijft het benzineverbruik keurig binnen de perken. Gemiddeld doet de GT een 1:15 wat met een tank van 23 liter een actieradius geeft van zo'n 350 kilometer. Daar kom je een eind mee. In praktijk tank ik als er nog zo'n drie liter over is maar dan heb je er toch zo'n 300 kilometer op zitten. Ga je echt gooien en smijten dan loopt het verbruik naar ergens tussen de 1:12 en 1:13. Netjes.

Positieve eigenschappen

Teveel om op te noemen.

Negatieve eigenschappen

  • Er is er maar één: geen middenbok. Dat is onhandig als je de ketting wilt smeren.
  • Misschien de prijs. Je krijgt enorm veel waar voor je geld, maar haast 21.000 euro is niet weinig.

Beoordelingen

Twee van de drie lezers vonden deze recensie nuttig.


Afbeelding 1Afbeelding 2Afbeelding 3Afbeelding 4Afbeelding 5Afbeelding 6

sluiten (escape)

Select Forum

© 2001-2018 Motor-Forum - Served by Webserver 3

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.