Motor-Forum

Select Forum

Shoei Neotec door Max

  • Poster:Max
  • Topicstarter
  • Offline

Geplaatst op maandag 24 juli 2017 19:38

Helm

Shoei Neotec

door Max


Kledingsoort: Helmen en toebehoren

Product: Helm

Type helm: Systeemhelm

Merk: Shoei

Sekse: Uniseks


Algemeen

Gebruiksduur/ervaring

Een half jaar in gebruik of in gebruik gehad

Recensie en onderbouwing

Recensie en onderbouwing

De Shoei Neotec is een heerlijke helm, die mij past als een handschoen. Omdat ik het hele jaar door woon-werk rij is geluidsdemping voor mij enorm belangrijk. Dan valt de keuze al snel op deze of de modellen van Schuberth. Uiteindelijk voor de Shoei gegaan, omdat ik geen Schuberth hoofd heb. .

Positieve eigenschappen

Belangrijkste pluspunten zijn wat mij betreft de kwaliteit van de gebruikte materialen, na een half jaar zit de helm nog even strak als op dag 1 en de werkelijk fenomenale ventilatie mogelijkheden. Als je alles vol open zet krijg je gewoon het gevoel, alsof de wind door je haar waait. Echt top. Beslaat je vizier ondanks de pinlock bij extreme omstandigheden toch, dan volstaat het kort openen van de ventilatie boven de kin om het vizier binnen een paar seconden weer helder te krijgen.
Tevens heeft de helm in de voering smalle sleuven waar de poten van je bril precies inpassen. Dit werkt verbluffend goed en voorkomt druk op de slapen.
De geluidsdemping is beter dan ik gewend was bij vorige helmen, maar ik rij nog steeds met op maat gemaakte doppen met de maximaal dempende filters erin.

Negatieve eigenschappen

De prijs is uiteraard even schrikken, maar hij is het wel waard. Een klein dingetje, dat ik persoonlijk vervelend vind, is dat het randje om het vizier te openen links van het midden zit. Persoonlijk open ik mijn vizier als ik bv stop voor een stoplicht. Mijn linkerhand is dan druk met de koppeling.
Oh en stop je handschoenen niet even in de helm. De voering is een soort contructielijm voor klittenband, je bent ff bezig om ze weer los te peuteren zonder de hele voering los te trekken

Beoordelingen

En van de n lezers vond deze recensie nuttig.


Afbeelding 1


sluiten (escape)

ReactiesWil je zelf een reactie plaatsen? Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Klik hier om je in te loggen.

Ben je nog geen geregistreerde gebruiker? Klik hier om je te registreren.

Select Forum

© 2001-2018 Motor-Forum - Served by Webserver 3

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.