Motor-Forum

Select Forum

Scorpion Belfast jet door Mechanism

Geplaatst op woensdag 11 oktober 2017 13:17

Helm

Scorpion Belfast jet

door Mechanism


Kledingsoort: Helmen en toebehoren

Product: Helm

Type helm: Jethelm

Merk: Scorpion

Sekse: Uniseks


Algemeen

Gebruiksduur/ervaring

Een half jaar in gebruik of in gebruik gehad

Recensie en onderbouwing

Recensie en onderbouwing

Dit is een algeheel erg mooie en goed afgewerkte helm met half-leder binnenkant, mooie stiksels, fijne sluiting, ingebouwd vizier en een moderne pasvorm.

De Scorpion Belfast heeft net een andere pasvorm dan gemiddeld en biedt daarmee een goede oplossing voor mensen die geen "Duits-Amerikaans hoofd" hebben zoals ik (ik heb een wat smaller en minder rond hoofd). Al heb ik wel een maat kleiner bij Scorpion dan normaal. Echt even passen dus (moet je altijd even doen natuurlijk).

De helm heeft een geïntegreerd vizier. Ik hou daar niet zo van omdat ze in mijn ervaring altijd gaan rammelen, extra windruis maken en/of in je neus duwen. Ondanks mijn hekel aan die dingen, is het vizier van deze Scorpion wel redelijk slim uitgevoerd. Je kan het vizier namelijk in 1 beweging los klikken / weg halen, en er zit geen gammel open > dicht mechaniekje aan vast), gewoon duwen/trekken, simpel = beter.

Resumerend:
De Scorpion Belfast is een mooie, goed passende en comfortabele helm, maar na 15 jaar jet helmpjes krijg ik toch steeds meer de indruk dat fabrikanten er vanuit gaan dat zo'n model helm alleen gedragen wordt door mensen die niet echt rijden. Ik had graag het zelfde bedrag neer gelegd voor een versie zónder vizier en wel goede padding daar voor in de plaats, zodat het rijcomfort weer belagrijker wordt dan het "gadget-lijstje".

Positieve eigenschappen

De helm is uit hoogwaardige materialen en op een hoogwaardige manier gemaakt. Deze komt dichter bij een duurder model, dan bij een goedkopere. De oorkussens zijn uitneembaar en de helm voelt licht gewicht aan. Ventilatie is goed, maar ook zeker niet te "doorwaai", dus als het wat frisser wordt heb je niet meteen het gevoel dat je met een fietshelm rijdt.

Deze helm heeft een modern gevormde buitenschaal die wat verder door loopt richting nek en over de oren dan de traditionelere modellen. Dat zit erg fijn en de helm stijgt (bij mij)ook niet op zoals een goedkopere of slechts passende jet dat wel eens doet zodra je het gas open zet.

Deze helm heeft een zeer goede vorm voor het gebruk van een (motor)bril met elastiek, of motor / zonnebril met pootjes. Zelfs na uren rijden met een bril die iets dikkere pootjes heeft, had ik geen last van mijn slaap of oren.

Negatieve eigenschappen

En dan de 'dealbreaker': WINDRUIS

Ik kwam voor ik de Belfast ging passen wat reviews tegen waarin specifiek benadrukt wordt dat dit een erg stille helm is. Voor jet helm begrippen dan, want een jet is natuurlijk altijd wat luidruchtiger dan een gestroomlijnde integraal helm.

Ik vraag me af of die reviews door mensen geplaatst zijn die..

  • Niet boven de 50 km/h komen achter een immense 'batwing' chopper-kuip.
  • Brommer rijden

Want deze helm is helaas best luidruchtig, óók voor Jet helm begrippen. De geluidsisolatie t.o.v de buitenwereld is nog best o.k, maar op windruis scoort hij voor mij een onvoldoende. Hij is vanaf de 80km/h beduidend luider dan mijn goedkoopste Roarrr helm (destijds 69,-) maar ook luider dan mijn "eerste generatie jet helm met ingebouwd vizier") van Marushin. Ik moet de Scorpion Belfast met zware oordoppen gebruiken, ook als ik even een kwartiertje dorp > dorp rij met een klein stukje provinciale weg halverwege.

Beoordelingen


Afbeelding 1


sluiten (escape)

Reacties

Ik heb dezelfde helm gekocht, vanwege de inderdaad fijne pasvorm, maar heb hem na 1 rit teruggebracht naar de winkel, vanwege die idiote windruis. Is in mijn ogen echt absurd luid bij deze helm.
Maar jij hebt het dus geaccepteerd, en compenseert het met zware oordoppen?

Arend, fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die er last van heeft. De voor mij zeer goede pasvorm weegt idd iets zwaarder dan de windruis. Heb ook o.a een Shoei gepast die ik op alle gebieden mooier en beter vond, maar de pasvorm was 't gewoon niet.

Wil je zelf een reactie plaatsen? Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Klik hier om je in te loggen.

Ben je nog geen geregistreerde gebruiker? Klik hier om je te registreren.

Select Forum

© 2001-2018 Motor-Forum - Served by Webserver 3

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.