Motor-Forum

Select Forum

Difi Firenze 2 door GT Scooter

Geplaatst op maandag 16 oktober 2017 13:36

Jas

Difi Firenze 2

door GT Scooter


Kledingsoort: Broeken en jassen

Product: Jas

Sekse: Man

Materiaal: Textiel


Algemeen

Gebruiksduur/ervaring

Een jaar in gebruik of in gebruik gehad

Recensie en onderbouwing

Recensie en onderbouwing

Mijn oude Evolution jas was aan vervanging toe. Ik wilde weer een all season jack, maar dan een die soepeler valt, een betere pasvorm heeft, praktischer is in gebruik en duurzamer is. Ik denk dat ik daarin ben geslaagd. De Difi is met 199 slechts een paar tientjes duurder dan mijn oude jas, maar zoveel beter...

Hij ziet er mooi uit (vind ik). De nepleren schouderstukken, ellebogen en kraagrand maken hem stoer, zonder over the top te zijn. Het is een jas die ik ook naar mijn werk en/of in de stad durf te dragen.

Pasvorm: Hij sluit goed aan en is toch ruim genoeg voor de thermovoering plus trui in de winter. Dat komt doordat hij een elastisch gedeelte in de zijkanten heeft.

Praktisch: Hij is waterdicht en ademt redelijk. De jas heeft 3 buitenzakken en 2 binnenzakken, plus een binnenzak in de thermovoering.

Veiligheid: Hij is geheel zwart, maar heeft enkele reflecterende biesjes en logo's. Met de bescherming zit het wel goed: hij heeft standaard goedgekeurde protectoren in schouders, ellebogen en rug (hoewel ik ook een recensie tegenkwam waarbij die laatste apart moest worden aangeschaft).

Kwaliteit: Of hij duurzaam is, zal de tijd moeten leren. De slechte ervaring met mijn vorige jas heeft me geleerd waar ik op moet letten, hoewel dat bij aankoop nooit meer dan een indruk kan zijn. Zo zijn de klittebanden en ritsen van hogere kwaliteit dan ik gewend ben. Ook de voering (die bij mijn vorige jas van een stug soort plastic was), is soepel, zacht en warm.

De isolatie en ventilatie: Met alle ritsen dicht en de voering erin is hij ook in onze winters warm genoeg, ook in de regen. Ik zou er bij vorst alleen geen lange afstanden mee willen rijden, want dan schiet hij echt te kort. Mocht het (veel) warmer zijn, dan kan hij worden opgeritst bij de sleutelbeenderen en aan de zijkanten/achterzijde. Dan waait hij ook echt door. Kortom: een echt all season jack.

Positieve eigenschappen

  • uiterlijk: stoer, zonder dat je je ermee geneert naast de motor
  • uitstekende pasvorm en relatief soepel materiaal
  • 3 bruikbare en goed bereikbare zakken
  • waterdicht en redelijk ademend, ondanks all season compromis
  • standaard voorzien van alle denkbare protectoren en subtiele reflectie

Negatieve eigenschappen

  • volledig zwart = reflectievest
  • niet geschikt voor vriesweer

Beoordelingen

En van de n lezers vond deze recensie nuttig.


Afbeelding 1Afbeelding 2


sluiten (escape)

Select Forum

© 2001-2018 Motor-Forum - Served by Webserver 3

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.