Motor-Forum

Select Forum

reflectievest Macna door GT Scooter

Geplaatst op dinsdag 7 november 2017 08:16

Veiligheidshesje

reflectievest Macna

door GT Scooter


Bescherming en veiligheid: Veiligheidshesje


Algemeen

Gebruiksduur/ervaring

Een half jaar in gebruik of in gebruik gehad

Recensie en onderbouwing

Recensie en onderbouwing

De donkere dagen komen er weer aan. Laagstaande zon hindert het zicht, ruitenwissers doen hun werk net niet voldoende, sommige automobilisten gaan al rijden voordat hun ramen vrij zijn van wasem of ijs of zijn met andere dingen bezig. Kortom: wij moeten zorgen dat we gezien worden. Dat kan met goede verlichting, anticiperen, een strategische plek op de weg en zichtbaarheid. Mijn motor is van subtiele reflectie voorzien, evenals mijn (zwarte) kleding en (witte) helm. Maar toch merk ik dat ik (vooral overdag) niet altijd wordt gezien.

Een jas met fluorgele panelen vind ik oerlelijk, dus heb ik maar zo'n reflectievest aangeschaft (want die kun je uittrekken). Hij kostte slechts 35, dus daaraan kan ik me geen buil vallen. Daarnaast valt hij natuurlijk op, want daarvoor is hij gemaakt. Dat geldt vooral voor overdag, indien je kleding al is voorzien van reflectie. Maar omdat je hem daar grotendeels overheen draagt is de reflectie op het vest (boven voor, boven achter, middenachter en aan de zijkant) mooi meegenomen. Hij sluit goed aan en is van relatief stevige stof gemaakt. De rits maakt aan- en uitrekken gemakkelijk.

Positieve eigenschappen

  • hij valt overdag op (kleur) en in het donker (reflectie)
  • hij heeft een rits waardoor je hem over de jas kunt laten
  • hij is betaalbaar
  • je kunt hem gemakkelijk uitdoen

Negatieve eigenschappen

  • hij is erg lelijk (net als alle andere reflectievesten)
  • hij wappert soms, ondanks dat hij goed aansluit
  • het materiaal aan de binnenzijde pluist
  • als je hem aan hebt, kun je niet meer bij je jaszakken

Beoordelingen


Afbeelding 1Afbeelding 2


sluiten (escape)

Select Forum

© 2001-2018 Motor-Forum - Served by Webserver 3

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.