Motor-Forum

Select Forum

Shark Openline Systeemhelm door MeanYellowBoy

Geplaatst op woensdag 25 april 2018 15:01

Helm

Shark Openline Systeemhelm

door MeanYellowBoy


Kledingsoort: Helmen en toebehoren

Product: Helm

Type helm: Systeemhelm

Merk: Shark

Sekse: Uniseks


Algemeen

Gebruiksduur/ervaring

Drie jaar in gebruik of in gebruik gehad

Recensie en onderbouwing

Recensie en onderbouwing

Ik gebruik ondertussen mijn Shark Openline al weer enkele jaren op mijn Blackbird met standaard ruitje. Het is ansich een fijne goeie helm met een relatief donker (plus punt!) zonnevizier aanwezig.
Pinlock voorbereiding aanwezig maar ook zonder pinlock beslaat het vizier niet snel.

De pasvorm is voor mijn hoofd goed, maar wat ik belangrijker vind, de afgelopen 3 jaar ook zo gebleven, er zit weinig verschil in nieuw en oud, wat aangeeft dat de kussens stevig gevormd zijn en ook min of meer gelijk blijven. Uitwasbaar zijn ze uiteraard, meerdere keren gebruik van gemaakt.

Degelijkheid is prima, lekker robuust, niet al te zwaar, de dopjes die op de schroeven zitten die de beide helmdelen bij elkaar houden was ik na een week al kwijt, maar die zitten er voor de sier.
Er is qua degelijkheid verder enkel wat aan te merken op de klittenband aan de binnenkant van de uitneembare voering, na 1x wassen "klit" dit niet zo heel goed meer aan de linkerkant. Deze laat nog wel eens los en komt dan uit je helm zetten. Niet tijdens het rijden, maar wel tijdens het af en/of opdoen.
Ook niet altijd overigens, gewoon af en toe.

Geluidsdicht is deze helm gewoon niet, maar dat is ook niet zo vreemd. De meeste systeemhelmen hebben hier überhaupt al wat last van, tenzij hoger budget, maar met oordoppies in is de turbulentie voor lief te nemen. Het nadeel is dat de chin curtain wel aangeboden wordt online, maar bij wie ik ook bestel, deze is nooit leverbaar. Hierdoor mis je volgens mij echt een stuk geluidsdichtheid, het buldert aan de onderkant heel gemakkelijk naar binnen.

Ventilatie open of dicht, verschil merk niet tot amper. Heel af en toe, als het heel warm is en ik rij 100km/h te hard voel je een mini zacht koud zuchtje over je hoofd lopen, maar dit is verwaarloosbaar. Jammer, want hierdoor rij ik zomers veel met het vizier open. Goed voor de proteine maar niet heel prettig.

Wat betreft prijs kwaliteit, tja daar kun je niets van zeggen in mijn opinie, 150 euro voor een degelijke systeemhelm is een aanrader.
Het vizier krast niet voor zover ik kan beoordelen, ik ben heus niet de voorzichtigste maar na 3 jaar intensief gebruik zit er geen noemenswaardige kras op.

Positieve eigenschappen

prijs/kwaliteit
stevigheid kussens
uitneembare voering
zonnevizier

Negatieve eigenschappen

geluidsdichtheid
ventilatie

Beoordelingen

En van de n lezers vond deze recensie nuttig.


Afbeelding 1Afbeelding 2


sluiten (escape)

Select Forum

© 2001-2018 Motor-Forum - Served by Webserver 3

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.