Sidi vertebra II Tepor...hoe zijn de ervaringen??/

KawaMaup

MF veteraan
11 mei 2003
1.814
0
Den Haag
Facebook
Ik heb op dit moment laarzen van alpinestars (GPS Goretex) maar na een jaar of 3 intensief gebruik zijn ze zo onderhand aan vervanging toe. Het klitteband is aan z'n eind en de binnenvoering is niet meer je van het. Nu heb ik mijn oog laten vallen op de sidi vertebra 2 met tepor membraam
full
.
Ziet er wat sportiever uit want ben ondertussen van motor geswitcht (van een soes gsx750f naar een zx9r) en dus een andere look...je kent dat wel.
Nou lees ik van de sidi's dat er regelmatig leer slijt op het gedeelte waar het plastic over het leer knikt. Is dit in die tepor versie inmiddels verholpen? Ik weet alleen dat ze uit de 2004 collectie zijn en dat je er flink wat pegels (250 euri) voor neer moet leggen. Of kan ik beter de alpinestars SMX met Goretex kopen...zelfde prijs namelijk.
smx3gtx.jpg
.
Ik rijd wel bijna dagelijks en dus ook in de regen dus ik wil absoluut geen gedonder met kapotte laarzen want dat kan ik echt niet gebruiken.
Nu zul je denken dat ik gewoon bij alpinestars moet blijven maar ja...ik vind de sidi's wel wat hebben. K weet trouwens pas net dat die alpinestars net zo duur zijn als de sidi's want ze stonden bij kalsbeek met plaatje te koop (lekker makkelijk vergelijken zeg maar)

Ik hoor het graag want ik zit ernstig in de twijfel

p.s. Offeh...moet ik soms voor het nieuwe type van de Alpinestars GPS (GPS3)gaan want die heb ik volgens mij ook gezien bij Safe een paar weken geleden..klopt het dat die er iets sportiever uit zijn gaan zien?????
gps3gtx.jpg
 
Laatst bewerkt:
Ik heb sinds 1 jaar zwarte Sidi's Vertebra II en daarmee ca. 8000 km. gereden.
Ze bevallen mij erg goed en heb tot nu toe (nog) geen last van scheuren.
Ze willen nog wel eens een beetje piepen/kraken door het Vertebra systeem, maar een beetje WD40 kan zoals altijd wonderen verrichten.

Een lekkere lichtgewicht laars met goed pas vorm.

Maarja.........wie de motorlaars past trekke hem aan.
 
Rij 4 jr met sidi's maar ze zijn niet waterdicht :(
verders bevallen ze goed en idd wd40 doet wonderen :D


VFRiendelijke groetuh
Speedy
 
ik heb de sidi's nu al zo'n 18000 kilometer aan en nergens geen problemen mee, inderdaad een beetje wd40 ertussen en af en toe wel je schroeven in de laars aandraaien. Ben er namelijk al twee verloren maar die kun je zo bij een dealer ophalen.
 
Ik heb ook sidi's de vetebra race cabon uitvoering ,en heb er ongeveer 30.000km mee gereden en zijn nog steeds perfect, het piepen doen alle sidi's .Met een beetje s100 kettingspray ertussen en je hoort niets meer ;)
 
Wordt een beetje eentonig :+ Heb ze ook al zo'n 50.000 km en ik rijd ook het hele jaar door. Prima laars, lekker licht, ook prima mee te lopen (soms ontkom je er niet aan), niet waterdicht idd. Ben ook al een schroefje kwijtgeraakt, dus let er op dat ze goed vast zitten. Geen last van drukpunten, dus waar de laars zou kunnen gaan irriteren. Geen scheurtjes, zool zit nog goed en een beetje vaseline tegen het piepen.

Greetzzz.

Ennuh ... ik rijd oook ZX-9R ;)

Ennuh ... als ik zeker weet, dat ik in zeikregen moet rijden, doe ik mijn Alpinestars weer aan, want die zijn wel waterdicht. Maar die zien er niet zo stoer uit als mijn Sidi's 8-)
 
Laatst bewerkt:
Ik ook de Sidi's een ook mij bevallen ze prima en ook die van piepen. alleen vindt ik 250 euri wel aan de hoge kant. ik heb er 209 voor betaald en dat was in April. Dus dat moet nu zeker goedkoper kunnen.
 
Ik wou deze binnenkort gaan kopen maar waar kan ik ze goedkoopste kopen ??
Omgeving groningen.(ander merk of model mag ook)wel supersport laarzen :}
full
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Ik heb mijn Sidi's Vertebra II bij Kalsbeek in Zwolle gekocht.
Ze kosten daar 209 euro, maar als je vraagt of er nog wat korting op de laarzen zit, mag je ze mischien net als ik meenemen voor 185 euro.

Toen ik later mijn lederen jas bij Kalsbeek kocht kreeg ik wederom 10% korting.

Dus voor mij is het simpel:

Ik doe mijn zaken daar.
 
Heb ze ook en bevallen prima, af en toe idd wat wd40 gebruiken.

Lambiek heeft ze ook en heeft er al zo'n 30.000km mee gereden zonder problemen, dus gewoon kopen die dingen.
 
Ik heb mijn Sidi's nu een dikke twee jaar en ook ik ben er zeer tevreden mee. Ik heb ook geen problemen met slijtage van het leer. Piepen heb ik verholpen door wat vaseline tussen de vertebrae te smeren. De laarzen zijn op zich wel waterdicht (behalve op die plekken waar ik er met een valpartij een gat in gesleten heb O-) ). Als er water in komt bij mij, loopt dat er langs mijn leren pak in.

Ik denk dat ik op de beurs volgend jaar een paar andere op de kop probeer te tikken en dat worden 99% zeker weer Sidi's.
 
Ik heb mijn Sidi's Vertebra II bij Kalsbeek in Zwolle gekocht.
Ik ook. heb de waterdichte variant (die paste me beter. was iets breder in de voet)

Ik heb gewoon zo'n beetje alle laarzen gepast en deze Sidi's zaten mij het beste. ze piepen inderdaad bij mij ook. maar dat vind ik geen probleem. de laarzen zitten beter dan mijn normale schoenen :}

ik heb er pas 3000km mee gereden. dus qua slijtage durf ik niets te zetten. ziet er in iedergeval wel naar uit dat ze erg lang mee gaan.
 
jaja ook ik heb....

En dat piepen ach zoals de rest al schreef
een beetje van dit of dat er tussen....

Zou ze wel op de beurs kopen scheelt een hoop
gewoon een dagje rondlopen en kijken waar ze het
goed koopst zijn ;)

Ik kocht ze voor 169 uri
 
t is me ondertussen wel duidelijk dat ze dus piepen. Een vriend vanme heeft de B1 en die piepen ook. Ik dacht eerst dat het zn broek was maar nee. de laarzen dus. Ik ben in iedergeval iets wijzer geworden. Begrijp ik nu dat er maar 1 van jullie bij zit die de waterdichte versie heeft??? Dat is du dan kennelijk de tepor versie (het mer=mbraam) en dus degene die ik ook op het oog heb. K ben benieuwd hoor. s kijken of het oud hollands afdingen me nog wil lukken..

greetz...drive safe these days
 
Sidi's zij o.k. ik koop ze altijd bij Garage Francke in Meliskerke 0118-561748.
Enne, piepen? ik zal de volgende x eens goes luisteren als we weer een rondje gaan scheuren.
Op dinsdag 12 oktober 2004 18:08 schreef maup72 het volgende:
Ik heb op dit moment laarzen van alpinestars (GPS Goretex) maar na een jaar of 3 intensief gebruik zijn ze zo onderhand aan vervanging toe. Het klitteband is aan z'n eind en de binnenvoering is niet meer je van het. Nu heb ik mijn oog laten vallen op de sidi vertebra 2 met tepor membraam (Afbeelding).
Ziet er wat sportiever uit want ben ondertussen van motor geswitcht (van een soes gsx750f naar een zx9r) en dus een andere look...je kent dat wel.
Nou lees ik van de sidi's dat er regelmatig leer slijt op het gedeelte waar het plastic over het leer knikt. Is dit in die tepor versie inmiddels verholpen? Ik weet alleen dat ze uit de 2004 collectie zijn en dat je er flink wat pegels (250 euri) voor neer moet leggen. Of kan ik beter de alpinestars SMX met Goretex kopen...zelfde prijs namelijk. http://www.alpinestars.com/_lp/boots/smx3gtx.jpg ((Afbeelding)).
Ik rijd wel bijna dagelijks en dus ook in de regen dus ik wil absoluut geen gedonder met kapotte laarzen want dat kan ik echt niet gebruiken.
Nu zul je denken dat ik gewoon bij alpinestars moet blijven maar ja...ik vind de sidi's wel wat hebben. K weet trouwens pas net dat die alpinestars net zo duur zijn als de sidi's want ze stonden bij kalsbeek met plaatje te koop (lekker makkelijk vergelijken zeg maar)

Ik hoor het graag want ik zit ernstig in de twijfel

p.s. Offeh...moet ik soms voor het nieuwe type van de Alpinestars GPS (GPS3)gaan want die heb ik volgens mij ook gezien bij Safe een paar weken geleden..klopt het dat die er iets sportiever uit zijn gaan zien?????http://www.alpinestars.com/_lp/boots/gps3gtx.jpg ((Afbeelding))
[/quote]
 
Terug
Bovenaan Onderaan