Hét MF Motorweekend 2014 -deel 2

KingCoder

Begeisterungsmeister [bəˈgaistərʊŋs-ˈmaistɐ]
9 jan 2002
11.499
182
Oss
vervolg op Hét MF Motorweekend 2014

Hét MF Motorweekend 2014





De negende editie alweer!



Inleiding
Hét MF Motorweekend staat voor een weekendje motorrijden zonder Testosteron, Posen of scheuren. Gezelligheid voorop. Insteek is en moet zijn dat er voor iedereen een plekje is.
Voor iedere smaak van rijden stellen we een groepje samen zodat de sportieve rijder, de toerder maar óók de beginner gelukkig is. Binnen ieder groepje rijden mensen met ervaring mee die hun best doen je waar nodig van tips of heuse instructie te voorzien en van de deelnemer verwachten we bereidheid daar wat mee te doen. Op deze manier hebben we al heel wat mensen door hun eerste haarspeldbochten geholpen en verslaafd gemaakt aan het rijden door bergen en dat is dus ook een voorwaarde: je moet wel van bergen en bochten houden want dat is vaak wel het reisdoel.




Vorige edities:

Verder natuurlijk het gelul topic: MF Weekenders lullen verderder


Waarheen
We gaan dit jaar naar de Pfalz(Duitsland).

[img=200]http://www.stepmap.de/landkarte/rheinland-pfalz-karte-18503.png[/img] [img=200]http://www.wanderportal-pfalz.de/fotoskom/15-2.JPG[/img]
[img=200]http://jackgeldard.files.wordpress.com/2010/05/pfalz-may-2010-jack-photoface11.jpg[/img] [img=200]http://www.motorradonline.de/sixcms/media.php/11/thumbnails/Rheinland-Pfalz_Tour_Wald.jpg.2076548.jpg[/img]

Hotel
We gaan naar Gasthaus “Zum goldenen Lamm”. Er zijn 108 bedden beschikbaar, waarvan er 50 gereserveerd en betaald zijn.
5 x eenpersoonskamer
10 x tweepersoonskamer
25 bedden in "meerpersoonskamers" (ik geloof max drie)

** NEE je kunt geen kamer reserveren; bij arriveren in het hotel kun je kiezen uit wat er dan nog is.

Hebben we meer nodig dan kan dat zolang die nog vrij zijn.

[img=500]http://www.gasthaus-hotel-lamm.de/assets/images/Gasthaus_goldenes_Lamm.jpg[/img]



Wanneer
Hét MF Motorweekend wordt jaarlijks geplanned op de scheiding Mei/Juni. De 2014 editie zal zijn van 5 juni t/m 8 juni 2014. Dat is het Pinksterweekend dus dan heb je nog lekker de maandag vrij om bij te komen.

Startpunt en tijd
We starten donderdagochtend 5 juni om 9:30 vanuit de StayOk in Maastricht (maps, zie hier). Zorg dat je op tijd bent zodat we om 9:30 ook echt weg kunnen.

Voorijweekend
Het doel van het voorijweekend is het testen van de routes. Van tevoren worden routes samengesteld maar de ervaring leert dat het goed is om ze vantevoren een keer te rijden omdat je dan pas echt ziet hoe bijvoorbeeld het wegdek is en ook of de route qua afstand te doen is. De bedoeling is dat er vooral voorrijders meegaan, aangevuld met "routecomissie" tot een groepsgroottte van zeg 10 man maximaal.

Wanneer: --> 8,9, 10 en 11 mei 2014


Premeet overnachting
We vertrekken natuurlijk op donderdag-ochtend MAAR het is best een eindje rijden voor de meesten om bij de start in Maastricht te komen. Om die ochtend fris en fruitig bij de start te staan, is er dus weer de mogelijkheid voor de premeet-overnachting van woensdag op donderdag. We kunnen hiervoor terecht bij "StayOK Maastricht". Wil je dit gezellige avondje niet missen dan moet je je melden bij blihi. Hij gaat op basis van het aantal deelnemers kamers boeken.
blihi houdt een lijstje met deelnemers bij in deze post

Routes
De routes zijn beschikbaar voor Garmin en kunnen gedownload worden via onderstaande links:

meer info; zie blihi in "Hét MF Motorweekend 2014 -deel 2"

Deelnemers
[me]in deze lijst kom je alleen als je betaling binnen is, én je de contactlijst ingevuld hebt. Deze vraag je aan middels een PB aan Sjimmie, met daarin een werkend email adres zodat het formulier verstuurd kan worden[/me]
  1. KingCoder
  2. Sjimmie
  3. FastFriend
  4. V FRed S
  5. eddytoo
  6. wimmel_1
  7. fzr 600rw
  8. blihi
  9. Motorbunnie
  10. Hansteren!
  11. Crazy600
  12. GianniNL
  13. Chocola
  14. z1000-baka!
  15. Flowergirl
  16. Ted
  17. F800_rijder
  18. GI-Jane
  19. Bedumer
  20. WalterB
  21. Anna89
  22. Duinday
  23. Sporrrrrt49
  24. Tim86
  25. BEGSXR
  26. Anon
  27. pilatus
  28. db-Tops
  29. Optimum
  30. leo-denhaag
  31. Scammie
  32. YOUDID
  33. Hansss
  34. Flooriz
  35. blackstone1986
  36. Reacher
  37. Nathascha
  38. dontwalk
  39. Stefan--
  40. Eener
  41. Clown683
  42. Nocturna
  43. -Dré-
  44. Arckira
  45. Wuppie
  46. Bromvlieg
  47. DeGracht
  48. miss_xena

Deelnemers BIJNA definitief
(wél betaald, geen contactgegevens ingevuld)

Deelnemers OVB
  1. Meifesto
  2. veermitch
  3. Ectholian
  4. skipzor
  5. dopey85
  6. pluche_pluus
  7. Schakeltje
  8. deejay + passagier
  9. Jellesnietes
  10. GKHN
  11. E®nst
  12. skipzor
  13. Low Profile
  14. Mudchains
  15. Shadowski
  16. Chopperholic
  17. depthcharge
  18. Fuck Het Milieu
  19. chimaera020

Afgemeld
  1. duivelinnetje
  2. FF-Junior
  3. Buzzin
  4. Buzzinnetje
  5. bertjuhh
  6. FrankFJR BBQ pot[1]
  7. motormuisie BBQ pot[1]

[1] BBQ pot
De BBQpot word aangesproken in het seizoensafsluitende weekend, laatste weekend van september ongeveer, in Vianden



Afspraken
  • Zorg dat je motor in orde is: in een weekend (nood)onderhoud regelen gaat niet werken. Liever een beurtje van tevoren, zorg voor goede remmen: we gaan immers wel de bergen in. Twijfel niet over je banden: monteer gewoon nieuwe. Als je huidige banden nog redelijk of zelfs goed zijn kun je die altijd bij thuiskomst nog terugleggen en in Nederland oprijden. Rammelt er wat, twijfel je over een olielekkage of je elektra; laat het fiksen! Echt, geloof me; als je ver van huis met panne staat dan word je daar niet blij van en de andere rijders ook niet want omdat we in groepjes rijden en niemand laten stikken betekent stilvallen dat iedereen stil staat..
  • Iedereen wordt geacht deze toerrit zelfstandig te kunnen rijden. Dit houdt in dat je de route tenminste bij je hebt of liever de beschrijving zichtbaar op je motor bevestigt. Dat kan door de route in een tanktas te stoppen of in een routerol te bevestigen. Route beschrijvingen worden vooraf via de mail verstrekt.
  • De volgorde die bij het vertrek of na een stop ontstaat is de volgorde waarin we rijden, er wordt niet ingehaald, deze afspraak is kei en kei hard. Weet wie er voor je rijdt maar ook wie er achter je rijdt, wacht op ieder punt in de route waar twijfel kan zijn over de te volgen richting (kruisingen, splitsingen, rotondes) op de rijder achter je. Ga zo wachten dat je zeker weet dat degene die achter je rijdt jou ziet. Rij pas verder als je zeker weet dat je gezien bent. De rijder achter je zet zijn knipperlicht aan waardoor je weet dat hij ook die richting op gaat. Op deze manier raken we niemand kwijt.
  • Rij je eigen tempo. Laat je niet verleiden om de rijder voor je bij te sloffen want voor je het weet rij je boven je kunnen en vlieg je eraf... Vertrouw erop dat men wel op je wacht.
  • Laat je niet verleiden nét zo hard door de bocht te gaan als de rijder vóór je, rij je eigen snelheid
  • Rij voor jezelf. Bepaal zelf wanneer je kunt inhalen of oversteken, volg niet zomaar de rijder vóór je.
  • Rij baksteensgewijs (behalve in bochten), maar let op de onderlinge afstand en ga niet op de wegbelijning rijden want dat wordt door de sterke arm niet gewaardeerd.
  • Zorg voor een goede reis- bagage- ongevallen-verzekering zodat jij én je motor door de verzekeringsmaatschappij vervoerd kunnen worden naar Nederland als dat onverhoopt nodig mocht zijn.
  • Iedereen die meerijdt in deze toerrit gedraagt zich als een nette motorrijder. Ook jij bent het visitekaartje van MF :W



Financiën
De prijs is €135 voor de drie nachten inc. avondeten & ontbijt. Dit is inclusief de BBQ op zaterdag maar exclusief drank. Er is geen 2 dagen optie; je mag best later komen maar de prijs blijft hetzelfde.

Om zeker te zijn van een plaatsje moet je het volgende doen:
  • Maak het bedrag overmaken op IBAN:NL02INGB0005160966 (Postbankrekening 5160966 t.n.v. W.R. Wolters) zet je MF naam erbij!
  • Vraag middels een PB aan Sjimmie het contactformulier aan, met daarin een werkend email adres zodat het formulier verstuurd kan worden.
Zodra ik je betaling binnen heb verplaats ik je naam naar het bijna definitief lijstje zodat je kunt zien dat ik het geld binnen heb. Naar de "deelnemers" lijst ga je pas als Sjimmie me zegt dat je gegevens compleet zijn en pas dán ben je zeker van je plaatsje.

Net als de vorige keren ook nu weer de afspraak dat als je betaald hebt en later besluit toch niet mee te gaan je je geld NIET terug krijgt. Deels is dit om te licht nadenken over deelname (en terugtrekken) te ontmoedigen, deels ook omdat de ik kamer vantevoren betaal en pas achteraf zeker ben dat ik niet gebruikte bedden niet hoef te betalen. Dat hangt af van de goodwill van de uitbater want die is dat ook niet verplicht: gereserveerd is gereserveerd. Wat gebeurt er dan met dat geld? Nou één ding mag je vanuit gaan: het blijft niet in mijn broekzak steken. Ik zal er wat leuks mee doen maar dat kan altijd pas ná het weekend, bijvoorbeeld een aftermeet ofzo.

Uitzondering op deze regel: indien men wegens ziekte (geen hoofdpijntjes of snotneusjes natuurlijk, moet wel iets zieligs zijn) niet mee kan dan wordt de betaling teruggestort, maar ook dit kan ik pas toezeggen als ik je bed niet hoef te betalen bij het hotel; ik ga niet uit eigen zak jouw gereserveerde bed betalen -ook niet als je zielig bent. Hoe dan ook; we zouden het wél leuk vinden als je de volgende editie er wél bij bent.


Drankrekening
Voorheen hanteerden we één grote drankpot maar omdat er veel discussie over geweest is dat dat niet eerlijk is voor sommigen en het bonnensysteem van de 2013 editie niet werkte doen we dat niet meer. Gewoon zelf betalen aan de bar.


Aansprakelijkheid bij "Hét MF Motorweekend 2014
Initiatoren aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor ongevallen en/of gebeurtenissen waarbij personen en/of voorwerpen zijn betrokken, zowel van deelnemers als derden. Elke deelnemer(-ster) rijdt geheel voor eigen risico en verantwoordelijkheid en dient tenminste WA-verzekerd te zijn (dit geldt voor zowel de persoon als de motor). Door uw inschrijving verklaart u nimmer de initiatoren aansprakelijk te zullen stellen voor handelingen door derden en/of schade voor, tijdens of na "Hét MF Motorweekend 2014".
nb: Ofschoon MF in de titel benoemd wordt houd de verantwoordelijkheid van motor-forum.nl op bij het het beschikbaar stellen van het onlinediscussieforum.
 
Laatst bewerkt:
We zijn er weer, en tellen af........17 dagen zo te zien.. wordt spannend dit jaar, vrouwen worden mannen, stelletjes zijn single en de mannen worden virtueel..... lijkt GTST (we missen allen de moord nog)
 
Tijdens het voorrijden bleef mijn remlicht hangen. Da's opgelost.

Volgens mij denk jij dat er een stelletje was, maar was dat er niet helemaal.....
 
Nog ff...
Donderdag op trainingsstage op Mettet, beetje aan de fiets wennen en dan moeten we er klaar voor zijn... :)
 
Ik heb mijn cbr ook bijna weer klaar, nog paar aanpassingen en dan ben ik klaar voor t weekend :)sbk stuur en nieuwe balhoofdlagers moeten er nog op.

En nog ff beugel voor de kofferset laten fixen door iemand van mf.

Maar igg geen last van mn reet door Corbin zadel :)
 
Ik veronderstel dat iemand de routes binnen de 2 weken zal posten en iemand anders die op de laatste kaartversie zal plaatsen?

Routes wordt nog aan gewerkt (we moeten in Frankrijk nog een mooi tentje vinden om te eten etc.)

Voorlopig zijn de routes in 2014.40 gemaakt...
 
2014.40 is toch de meest recente?
Wel fijn, hoefde dit weekend niks anders te doen dan in te laden en te rijden, geen herberekenen of ander geklier met de routes.
 
2014.40 is toch de meest recente?
Wel fijn, hoefde dit weekend niks anders te doen dan in te laden en te rijden, geen herberekenen of ander geklier met de routes.
2 weken geleden moest ik plots even aan je denken. Ik reed door een diepe plas en kreeg al het water/slijk over me heen en dacht: het zou wel dom zijn om dat te doen met je helm open. :P
 
Terug
Bovenaan Onderaan