iGO Primo 2.4 Motorcycle Edition

Done, dus voor een volgende update kun je kiezen uit: Groot, klein, uit. Klein zal dus het kleine zwarte icoontje zijn uit een paar posts terug. Standaard is "uit".
 
Laatst bewerkt:
Voor mensen die persé de optie willen om het mute icoon uit te schakelen kun je deze versie downloaden. Let op: gaat alleen om de zichtbaarheid van het mute icoon, de knop heeft nog wel steeds de functie om het geluid uit/aan te zetten. Ik update de OP nog niet met deze versie omdat ik er nog aan werk. Deze versie heeft ook een andere gegevens balk onderaan (Menu en tijdknop zijn lager):

16kq0sm.jpg


Mocht je dit niet erg vinden en dus het mute icoon willen uitschakelen:
DOWNLOAD (v1.8.2)

Versie is net als 1.8 geschikt voor zowel de Rage als de Peaklife.
Verder is er niet veel veranderd, als je bovenstaande niet interessant vind, gewoon de 1.8 gebruiken uit de begin post.

Voor ik het vergeet, de optie in deze versie om het mute icoon aan te passen zit in:
Instellingen > Weergave > Extra
 
Laatst bewerkt:
Super bezig zeg!
Heb je een korte how to om het opstart scherm aan te passen? Ik doe het nu als volgt, unzip de map, pas het plaatje aan in photoshop zelfde aantal pixels, dan inpakken en terug plaatsen. Maar dan krijg ik een voice error in het opstart scherm.
 
Laatst bewerkt:
Super bezig zeg!
Heb je een korte how to om het opstart scherm aan te passen? Ik doe het nu als volgt, unzip de map, pas het plaatje aan in photoshop zelfde aantal pixels, dan inpakken en terug plaatsen. Maar dan krijg ik een voice error in het opstart scherm.
Dat zou ook wel geinig zijn ja :Y Om een beetje een persoonlijke touch te kunnen geven.

Zie het maar als een goed teken Hozzira, dat het inmiddels over dit soort fratsen gaat ipv structurele wijzigingen aan het programma *O*
 
Eerste opzet:

Wijzigen opstartscherm

Voor mensen die hun eigen opstartscherm willen maken hier een korte handleiding

Basis info opstartscherm
Om te beginnen bestaat het opstartscherm uit meerdere onderdelen:
- Plaatje van het opstartscherm
- Twee plaatjes voor de laadbalk
- Configuratiebestand om het begin en einde van de laadbalk aan te geven

In de Motor Editie staan alle bestanden van het opstartscherm in het bestand:
"Branding.zip"

Werken met iGO .zip bestanden
.zip bestanden van iGO kun je niet zomaar aanpassen. Vaak melden mensen dan ook dat ze iets in een .zip bestand van iGO hebben aangepast en iGO vervolgens niet meer opstart of een foutmelding geeft. Dit komt omdat recente programma's waarmee je .zip bestanden kan openen deze bestanden (kennelijk) anders inpakken. Hierdoor kan iGO deze bestanden niet meer lezen.

Wil je .zip bestanden van iGO kunnen aanpassen dan raad ik aan met een oudere versie van WinRAR te werken. Zelf gebruik ik WinRAR 3.9. Hier de links naar de gratis (shareware) versies van WinRAR 3.9:

WinRAR 3.9 (32bit)
WinRAR 3.9 (64bit)

Let er wel op dat wanneer je een nieuwere versie van WinRAR hebt je deze wel eerst van je systeem verwijderd.


Voor je begint met het aanpassen
Voor je begint met het aanpassen van de plaatjes is de volgende informatie belangrijk om te weten:
- Bestandsnaam van het opstartlogo is "loading.bmp"
- Plaatjes dienen exact het formaat te hebben van je scherm resolutie, dus 480x272 voor de Rage, 320x240 voor de Peaklife
- Bestand moet een .bmp bestand zijn met een kleurdiepte van 24bits (let hier op bij het opslaan van het plaatje)
- Bestand moet op de juiste lokatie terug in de Branding.zip worden gezet:
ui_igo9\320_240 of ui_igo9\480_272 afhankelijk van je schermresolutie
- De laadbalk van de Motor Editie is de motor die van links naar rechts gaat. Wil je deze niet, verwijder dan "loading_progressbar.bmp", "loading_progressbar_end.bmp" en "brandcfg.ini". Dan komt de standaard blauwe laadbalk terug.


Aanpassen opstartscherm
Open Branding.zip met WinRAR.
Ga naar de juiste folder voor jouw GPS unit, heb je dus een Rage dan ga je naar ui_igo9\480_272.
Sleep het bestand "loading.bmp" vanuit WinRAR even naar een lokatie op je pc, bijvoorbeeld je desktop.
Open het bestand "loading.bmp" nu met een fotobewerking programma, overigens werkt paint ook gewoon.
Pas het plaatje aan naar je wensen, sla het op als .bmp 24bits.
Open wederom de Branding.zip, ga weer naar de lokatie waar je de loading.bmp vandaan hebt, en sleep de loading.bmp van je pc terug in WinRAR.
WinRAR zal vragen of het bestaande bestand overschreven moet worden, kies dan "Ja".
Selecteer loading_progressbar.bmp", "loading_progressbar_end.bmp" en "brandcfg.ini" en verwijder deze als je niet de motor als laadbalk wilt hebben.

That's it. Ja ik weet, er staat ook nog een "exiting.bmp" en ook staat er nog een laadscherm in de folder "skin_night". Dit voegt niet zo heel veel toe, zeker het laadscherm in "skin_night" lijkt niet door iGO gebruikt te worden.

Oh en vergeet nooit, maak een backup van je Branding.zip!

Succes!

*Edit*
Met visuele uitleg voor de mensen die bovenstaande niet kunnen volgen:

Jaja ik weet het, ben stront verkouden ;)
 
Laatst bewerkt:
Dat zou ook wel geinig zijn ja :Y Om een beetje een persoonlijke touch te kunnen geven.

Zie het maar als een goed teken Hozzira, dat het inmiddels over dit soort fratsen gaat ipv structurele wijzigingen aan het programma *O*

Dat is zeker waar, ben nog wel met een aantal zaken bezig voor een volgende release:

- De optie "Reset alle instellingen" zal ik terug brengen. Deze zet alle standaard instellingen van de Motor Editie terug.
- Meer functies toevoegen die je in het Quickmenu kan plaatsen, denk hierbij aan Viapunt beheer of Extra Route instellingen
- Ik heb getest met kleinere knoppen voor de Tijd en Snelheid zoals in eerdere screenshots te zien is. Het ziet er mooi uit maar vind het toch niet functioneel wanneer ik op de motor zit. Misschien dat er een optie komt om te kiezen.
- Ben nog steeds aan het kijken of ik een optie kan maken die stedelijkgebied zoveel mogelijk vermijd (dus het truckje zoals eerder besproken automatisch insteld)
- Alle opties in het menu "Weergave" aan het herevalueren. Veel opties worden denk ik niet gebruikt of doen niets tot weinig wat voor verwarring kan zorgen.
- Configratie opties aan het toevoegen zodat je zelf kan bepalen welke functies sommige knoppen hebben.

De "portrait" modus zoals eerder genoemd schuif ik op de lange baan. Heb hier inmiddels al wel naar gekeken maar dit betekend eigenlijk dat ik de skin compleet opnieuw moet gaan maken. Dit is veel werk en ga ik wellicht doen als alles een beetje af is.

Verder zal ik nog een video gaan maken die even door alle functies van iGO en de Motor Editie gaat zodat nieuwe gebruikers een idee hebben waar alles voor is en waar alles staat. Kan mij voorstellen dat als je iGO nog nooit gebruikt hebt het soms even zoeken is.
 
In de zoektocht naar alternatieve manieren van route berekeningen binnen iGO, oa door te proberen de "scenic" optie terug te brengen (lukt echt niet :( ) stuitte ik op iets aparts. Ik krijg redelijk toeristische opties wanneer ik het voertuig type op "Fiets" zet. En nee, gek genoeg gaat hij echt niet over fietspaden voor zover ik kan zien. Dit weekend maar eens verder testen als het droog blijft.
 
Laatst bewerkt:
Beetje stil hier heren, maar wellicht tijd om wat goed nieuws brengen?

Zie bericht hier boven, ik probeer dus nieuwe route methodes te ontdekken. Zelf maken lijkt niet te werken, het berekenen van routes gebeurd door het programma zelf.

Dus wat heb ik gedaan? De programma bestanden uit elkaar gehaald om het maar even plat te zeggen (decompile voor de nerds). Ik kom toch verwijzingen naar de "Scenic" route optie tegen. Ik heb deze codes verwerkt in de motor editie, maar ze lijken geen nieuwe routes op te leveren.

Verder in het programma gedoken, en heb nu wel een route methode gevonden die daadwerkelijk anders werkt dan de rest. Sterker nog, Deze methode gaat bijna altijd binnen door, als je snelwegen aan hebt staan worden snelwegen eigenlijk zelden gekozen.

Voorbeeld: van Amersfoort naar Maastricht pakt hij slechts 1800 meter snelweg (met snelwegen aan). De eerste route optie die gepakt wordt is zeker niet altijd de mooiste, maar kies je alternatieve routes dan is de 2e of 3e optie zeker niet slecht. Nog een voorbeeld:

Ik rij van Amersfoort naar Schoonhoven. Dan wil ik het liefst over de lekdijk. Doe ik dit met de nieuwe route methode pakt hij in eerste instantie een wat saaie weg, maar route optie 2 gaat dan gelijk al geheel over de dijk heen. Niet slecht toch?

Ik ben bijna klaar met testen, dan zal ik een test versie neerzetten zodat jullie het kunnen testen. Wie weet is het helemaal niks, maar het levert zoiezo andere routes op dan de bestaande methodes. Ik zal de bestaande 1.8 als stabiele versie laten staan voor mensen die liever niet testen maar gewoon een versie willen die werkt, en een nieuwe versie plaatsen voor de mensen die wat nieuws willen proberen.

Update komt dus straks!

*Edit* Blijkt ook nogal uit te maken welke max snelheid je configureerd voor je voertuig, hoe dan ook, de Scenic optie zit er toch in en die heb ik ook werkend, vind de resultaten wel iets minder maar goed, als ik het red vandaag, en anders morgen ochtend, 2 nieuwe route opties.
 
Laatst bewerkt:
Ok, komt ie dan, met uitleg, link etc.
Ik zal de beginpost ook ff aanpassen zo.

Voor mensen die willen testen: Motor Editie v1.8.3
Veranderingen tov 1.8
- Aantal issues opgelost mbt plaatsing icoontjes in 320x240 versie.
- Mute icoon kan nu uitgezet worden
- Reset Motor Editie instellingen optie in instellingen menu
- Twee nieuwe route calculatie methodes toegevoegd: "Scenic" en "Scenic Alt". Naam is even een placeholder.

De nieuwe route calculatie methodes zijn verwerkt in RoutePlanningMethod.zip welke in de UX folder staat. Dit bestand is dus zeer belangrijk. Dit heb ik voorlopig even zo gedaan omdat het wat makkelijker aanpassen was dan dit volledig in de skin te verwerken.

Scenic en Scenic Alt
Beide zijn nieuwe route calculaties, waarbij de twee ook nog eens van elkaar verschillen:

- Scenic: Calculatie lijkt een tussenweg tussen "Snel" en "Gemakkelijk", wanneer snelweg aanstaat zal deze snelwegen pakken maar minder vaak dan de standaard route opties.
- Scenic Alt: Calculatie lijkt een tussenweg tussen "Gemakkelijk" en "kort", wanneer snelweg aanstaat zal deze snelwegen zelden pakken, voor deze optie is het dus bijna niet nodig om snelwegen uit te schakelen. Deze routecalculatie lijkt ook het meest af te wijken van alle overige routecalculaties.

*OPTIONEEL*
Voor beide opties is er een manier om ze aan te passen. Hoewel dit onlogisch klinkt kun je de maximum snelheid van je voertuigprofiel aanpassen: Instellingen > Route Opties > Motor > Configuratie icoon > Onderaan de max. snelheid aanpassen. Liefst zo laag mogelijk (50km/h).
Uit mijn eerste testen blijk je dan wat minder over de doorgaande wegen gestuurd wordt. Het is niet zo dat je dan alleen over 50km wegen gestuurd wordt overigens. Dit is dus niet perse nodig maar het maakt wel degelijk verschil.

Als je deze versie gaat testen, kijk dan niet alleen naar de eerste route die hij maakt, maar zet bijv. de optie "Alternatieve Routes" eens op je quickmenu om te kijken welke andere opties hij berekend.

Ik heb getest met TeleAtlas (TomTom) kaarten van Q3 2014 en alleen in NL (geeft zoiezo vaak wat minder leuke opties).
Een simpel voorbeeld van een route die ik getest heb: Als ik in Deventer begin en 1 route punt naar Zwolle zet gaat elke route calculatie door Deventer en aan de oost kan van de IJssel over B-wegen naar Zwolle. Scenic en Scenic Alt gaan echter beide over de dijk aan de west kant van de IJssel.

Maar goed, genoeg tekst, de download:

Motor Editie v1.8.3

Heb je al v1.7 of hoger dan is het vervangen van de SAVE folders niet nodig
Ik herhaal het nogmaals, wil je een stabiele versie, download dan gewoon v1.8, wil je de nieuwe functies testen, download het bovenstaande. Veel plezier!
 
Laatst bewerkt:
Goed bezig zeg! Ik ben razend benieuwd hoe het zal werken! Zsm even testen dus!
 
Hoe staat het eigelijk met de spraak ondersteuning of is daar gewoon geen oplossing voor te vinden?
 
Eindelijk weer eens tijd om wat actiever te gaan testen, dus bij deze meteen maar even downloaden en vanmiddag maar eens even in de auto testen want dit weer lijkt natuurlijk nergens op....
 
Ik hoor dat scenic routes in tomtom in NLD ook geen dramatisch andere routes oplevert. Wellicht in de eifel of daar waar de mogelijkheid is om over geaccidenteerd terrein te rijden wel grote verschillen laat zien.
 
Hoe staat het eigelijk met de spraak ondersteuning of is daar gewoon geen oplossing voor te vinden?

Bedoel je die stemmen en afstanden? Dat ga ik binnenkort weer eens oppakken, zoek nog even motivatie :P
Heb je deze al geprobeerd?
hozzira in "iGO Primo 2.4 Motorcycle Edition"


Eindelijk weer eens tijd om wat actiever te gaan testen, dus bij deze meteen maar even downloaden en vanmiddag maar eens even in de auto testen want dit weer lijkt natuurlijk nergens op....

Echt he? Wat een bagger weer! Gisteren ook al, aankomende week ook. Je kan uiteraard ook testen op de unit en kijken of hij wegen pakt die jezelf kent als "leuk om te rijden" ;)

Ik hoor dat scenic routes in tomtom in NLD ook geen dramatisch andere routes oplevert. Wellicht in de eifel of daar waar de mogelijkheid is om over geaccidenteerd terrein te rijden wel grote verschillen laat zien.

Laten we het hopen, maar ook dat is op de unit te testen. Als je naar Route Opties gaat kun je een nieuwe route maken. Als je vervolgens op het blauwe vlaggetje klikt van "Huidige GPS positie" kun je kiezen om een beginpunt in te stellen. Zo maak je een route ergens uit de buurt zonder dat hij daar eerst een hele route naar toe gaat zitten maken.
 
Ik zie dat ik op mijn unit ook een Marijke 1.4 heb staan vraag me niet hoe ik er aan kom, echt geen flauw idee :+
geen idee wat het verschil is eigenlijk. Free File Hosting - Online Storage; Upload Mp3, Videos, Music. Backup Files
Maar misschien heeft deze wel betere aanduidingen.
Zelf gebruik ik gonny, die vind ik nog net wat vriendelijker en minder robot klinken.
Free File Hosting - Online Storage; Upload Mp3, Videos, Music. Backup Files


Hoe zat het ookal weer met die GPS instellingen?
de Rage ligt al een half uur buiten maar vind maar maximaal 5 satellieten. in de sys text en branding ini aanpassen naar auto?
wat betekenen die baud waardes? dit is nog een beetje abracadabra voor mij.
 
Heb je een Rage? Zet dit eens in je sys.txt:

[gps]
port=1
baud=4800
protocol=nmea
maximise_baud=0
set_messages=0


En man, bedankt voor die stemmen! Goed bezig! Ik ga gelijk ff kijken wat het verschil is ;)
Zelf vind ik de TTS stemmen erg leuk, alleen al omdat jezelf de commando's kan aanpassen.

Zojuist met dit heerlijke weer buiten (....) maar even achter de pc nog wat route testjes gedaan.
Ik heb op de website Enjoy the nicest routes een route gemaakt van Amersfoort naar Amsterdam, Mijdrecht, Bodegraven, Schoonhoven, Amerongen en weer terug in Amersfoort. Als routetype op de site voor Motor - Nicest gekozen. Ik ben niet bekend met de site maar heb begrepen dat je dan leuke routes krijgt?. Enfin, Exact dezelfde route gemaakt op de GPS en getest met de nieuwe route settings.

Met de optie Scenic, max snelheid op 130km/u: Route gaat toch vaker over doorgaande wegen en wijkt af van de route op de site.
Met de optie Scenic, max snelheid op 50km/u: Route is bijna hetzelfde, alleen stuk tussen Amersfoort en Amsterdam is anders en hij pakt tussen Schoonhoven en Nieuwegein een doorgaande weg.
Met de optie Scenic Alt, max snelheid op 130km/u: Route is bijna hetzelfde, alleen stuk tussen Amersfoort en Amsterdam is anders.

Laatste 2 opties pakken bijvoorbeeld net als op de site de weg langs de Meije en stukjes over de Lekdijk
 
Laatst bewerkt:
Bedoel je die stemmen en afstanden? Dat ga ik binnenkort weer eens oppakken, zoek nog even motivatie :P

.

Ja inderdaad! Was er al bang voor dat het niet mee zou vallen! Ben ook benieuwd wat er anders is in die nieuwe versie van marijke!
 
Ja inderdaad! Was er al bang voor dat het niet mee zou vallen! Ben ook benieuwd wat er anders is in die nieuwe versie van marijke!

Probeer die Gonny eens, net ff getest in een emulator, klinkt goed, ook wat afstanden betreft!

*Edit*
Die Gonny is ook nog eens veel makkelijker aan te passen. Dat instellingen bestand is tenminste een beetje leesbaar :D

*Edit2*
Heb nu de snelweg instructies perfect!
Na 1200 meter de snelweg verlaten
Na 600 meter de snelweg verlaten
en op rond 200 meter voor de afslag zegt ze: Nu afslaan en daarna ...
 
Laatst bewerkt:
Ik heb op de volgende site (http://www.adventurebikerider.com/forum/64-about-gps-and-gps-routes/259777-peaklife-vs-rage-gps-systems.html) een aantal interessante mods gevonden om de "rage" aan te passen. Hiervoor moet een tweetal waarden in de registry veranderd worden.

Wie weet een goede manier om de registry op een "rage" te editten. Alle tools die je daarvoor kan downloaden hebben of een activesync connectie (en daarvoor moet je juist eerst de registry aanpassen) of een keyboard nodig.

Het is mij een keer gelukt met (http://oohito.com/mcsg/archives/89) en een import van een .reg te doen (daarom weet ik ook dat deze mods goed werken) , maar sinds ik nieuwe firmware op de rage gezet heb, werkt dit niet meer. De openfiledialoog van deze tool hangt steeds met die nieuwe firmware.

Ik ben nog steeds op zoek naar een manier om een "rage", als deze op bluetooth headset is aangesloten, zich te laten gedragen als een GPS ipv als een streaming device en daarom wil ik graag eerst deze mods aanzetten, zodat ik meer controle over de rage heb.

mvg en bvd,

Marco.
 
Terug
Bovenaan Onderaan