Vietnam

Status
Niet open voor verdere reacties.
Internet

Volgens Minh is de promotieactie voor het snelle internet niet toevallig aan het eind van het jaar gekomen.

Rond die periode krijgen mensen in loondienst hier vaak een bonus. En die is meestal gebaseerd op de opbrengsten/winst van dat jaar. Hoe hoger de winst, hoe hoger de bonus. Bij het postkantoor zijn ze dus slim: ze organiseren een promotie-actie aan het eind van het jaar om de winst nog wat op te voeren en dus een hogere bonus te krijgen.

Toen Minh op 24 november (FredVN in "Vietnam") de gegevens voor haar contract wilde doorgeven konden die niet in het systeem bij het postkantoor worden ingevoerd. Dat moest een dag later. De reden?

De promotieactie is van 17 november tot 29 december en alleen op de oneven dagen. Dus in plaats van 1 maand, zoals de wet voorschrijft, kunnen ze de actie nu 2 maanden laten duren voor het geval hun cliënten nog wat aarzelen. Wie zegt dat de overheidsorganisaties niet “creatief” kunnen zijn?
 
Where there is no doctor

Ik kreeg eigenlijk het idee voor deze post toen ik het topic “EHBO-cursus voor reizigers” zag: Yamarco in "EHBO cursus voor reizigers" . Goed idee.

Ik moest meteen denken aan een paar boeken, die ik in de kast heb staan, waaronder:
• A barefoot doctors manual
• Where there is no doctor.
Met name de laatste is interessant, maar wat groot om op de motor mee te nemen.

Wat googlen leverde Books and Resources | Hesperian Health Guides op. Hun missie:
Hesperian strives for a world in which people and communities are equipped to achieve health for all. Our mission is to provide information and educational tools that help all people take greater control over their health and work to eliminate the underlying causes of poor health.

Van hun website zijn een serie boeken te downloaden. Dan kan als één pdf of ebook (betaald) maar ook gratis als afzonderlijke pdf-hoofdstukken. Voor wie nog wat ruimte op de smartphone heeft is dit natuurlijk ideaal.

Where there is no doctor.

Ik heb voorlopig even alle hoofdstukken van de oude en de reeds verschenen van de nieuwe versie in één map gezet. Dat is 34 Mb. Ik wil nog een keer kijken of oude en nieuwe hoofdstukken elkaar overlappen. Voor wie een trip gaat maken naar wat meer onbewoonde gebieden zeker een aanrader.

Where there is no dentist.
Deze kon ik nog niet maar heb hem ook maar gedownload. Slechts 7 Mb. Wel “leuk” omdat je in diverse hoofdstukken precies kunt lezen wat er tijdens een behandeling gebeurt. Aleen nog wat tandartsmaterialen meenemen. :+ (zie FredVN in "Vietnam" ).
 
Open kaart

In FredVN in "Vietnam" gaf ik aan dat ik een motorzaak in Nederland wilde benaderen voor een proefrit op een Yamaha YZF R3 en open kaart wilde spelen over een eventuele aankoop. Welnu, dat heb ik gedaan.

Goedhart motoren in Bodegraven, die op hun site ook proefritten aanbiedt, gaf per omgaande antwoord:
“Onze demo is helaas verkocht en waarschijnlijk zetten we volgend jaar maart/april weer een demo op in de vloot.
Ik heb ook contact opgenomen met Yamaha NL maar daar is hetzelfde verhaal, die hebben hun demo ook al verkocht en wachten ook tot begin motorseizoen 2016.”


Tja, winterseizoen. Niet helemaal erg in gehad met temperaturen hier van ruim boven de 25 graden. Gewoon pech dus. Volgende keer beter.

Ook mijn vervolgvraag werd snel beantwoordt. Kortom, een goede en snelle service van Goedhart motoren. Bedankt!

Eenzelfde goede en nog snellere service gaf Motorstore Barendrecht. Heeeeel misschien krijgen die er nog eentje binnen. Die zal ik in NL zeker nog een keer benaderen. Ook zij bedankt!
 
Laatst bewerkt:
Vakantie!!

Het is bijna zover. *O*

Morgenochtend wordt ik om 8:00 opgehaald en naar het vliegveld gebracht. In HCM heb ik dan de middag en avond om nog wat zaken te kopen en bekenden te ontmoeten.

Vrijdagmorgen mijn reguliere bezoek aan Dr. Nam Tran, mijn oogarts. Tegen de avond vlieg ik via Doha naar Amsterdam. IJs en weder dienende arriveer ik 11 januari weer in Nha Trang.

Ik verwacht niet dat ik in die periode veel zal posten: familie- en vriendenbezoek en het doen van veel boodschappen zijn niet bepaald inspirerende verhalen en hebben in het algemeen weinig met Vietnam te maken. Maar als ik wat beleef zal ik het hier vermelden.

Hen Gap Lai. :W
 
Druk, druk, druk…

Op het domestic vliegveld van HCMC was het nooit moeilijk om een meter-taxi te vinden. Desnoods even de straat oversteken en genoeg keus.

Dit jaar was het een gigantische puinhoop. Ontzettend druk, veel mensen. En…. geen metertaxi te bekennen. Wel een soort balie waar je tickets kan kopen om naar het centrum te gaan met een airport-taxi. Voor mijn hotelletje in district 3 vroegen ze VND 200.000. Uiteindelijk noodgedwongen ook geaccepteerd. Het enige voordeel van die dingen is dat je je niet druk hoeft te maken of ze al dan niet omrijden. Je hebt vóór vertrek al betaald.

Mijn chauffeur zigzagde wat via binnendoor straatjes maar nam, voor zover ik na kan gaan, de kortste weg.

Dat het duur is werd bewezen toen ik weer naar het vliegveld reed: VND 120.000 volgens de meter!

Tja….
 
Vanuit Vietnam en Holland:

full
 
Laatst bewerkt:
Open kaart (2)

Ik moest gisteren bij een zaak in Zoetermeer wezen. Mijn broer fungeerde als taxichauffeur: mijn rijbewijs is nog niet terug. Ik had een paar dagen geleden al gehoord dat er bij een motorshop in Barendrecht mogelijk die dag een Yamaha YZF R3 binnen zou komen. Dus ik vroeg of hij daar ook langs kon rijden. Dat kon, maar hij herinnerde zich dat er vlakbij op één van zijn sluipweggetjes ook een motorzaak zat. Dat klopte: ca. 700 m. verder.

Wij op de gok langs bij Hans van Wijk motoren. En yes!!!, er stond een R3, die juist afgelopen zaterdag verkocht was. Met een groot bord erop: afblijven, verkocht. Maar erop zitten was geen enkel probleem voor Ronald, de verkoper. Aan de koper: dank, dank, en ik ben heeeeel voorzichtig geweest. De zit was veel beter dan op de KTM. Die had ik trouwens al afgeschreven in de standaard uitvoering.

Ronald kwam nog met een alternatief: de MT-03, wat een naked versie van de R3 lijkt te zijn. Hij gaf ook nog wat voor-en nadelen van de KTM en de 2 Yamaha's. Kortom, de MT03 staat op dit moment bovenaan de lijst. Minh gaat proberen te achterhalen wanneer dit model in Vietnam leverbaar is en kijken of een proefrit of minimaal erop zitten mogelijk is.

Wordt vervolgd.

En Ronald: zeer bedankt voor de excellente ontvangst en uitgebreide adviezen.

Voor alle anderen: een bezoek aan Hans van Wijk is de moeite waard!
 
Laatst bewerkt:
Open kaart (3)

Minh heeft inmiddels met Yamaha Vietnam contact gehad. Op dit moment is de MT-03 nog niet leverbaar in Vietnam en de dame van het callcenter wist niet wanneer dat wel zal zijn. Ok, het model is dacht ik ook nog niet in NL verkrijgbaar.

Verder heeft Minh aangegeven dat een Sport Center, waar de zwaardere Yamaha's verkocht worden, ook in Nha Trang niet zou misstaan. De dame zou dat opnemen met haar manager. Ik zal na terugkomst in Vietnam nog een mail aan Yamaha Vietnam sturen met een serie argumenten voor een dergelijke beslissing.

Duimen dus.
 
Laatst bewerkt:
Omrijden

De ochtend van vertrek ben ik eerst naar het American Eye Center geweest voor mijn reguliere oogonderzoek. Ja, alles is goed: bedankt. Groot voordeel voor mij is dat ze sinds kort ook contactlenzen verkopen van goede kwaliteit. Ik heb een setje meegekregen om te proberen.

De taxi nam denkelijk de kortste weg. Dit weet ik niet helemaal omdat het AEC in een nieuwe wijk ligt, waar ik alleen kom voor mijn ogen. De kosten waren in ieder geval VND 153.000.

De terugweg was wat problematischer. Helaas voor de man zag ik waar hij mee bezig was: ik ken die buurt. Minh gebeld en de telefoon aan de chauffeur gegeven. "Hij had het adres van het hotel verkeerd onthouden". Tegen Minh gezegd dat ik wel zou zien hoe het af zou lopen.

In de buurt van het hotel aangegeven wat de weg was waarvan ik had verwacht te komen en de bocht aangewezen die hij had gemaakt. En vervolgens heel duidelijk en demonstratief de naam en het nummer van de chauffeur (staat boven de meter) en het taxinummer opgeschreven. Uiteraard reed hij ook nog het hotel, dat in een klein zijstraatje ligt, voorbij. Maar na 2 keer "STOP" te hebben geroepen reageerde hij.

Bij het afrekenen gaf hij zelf aan dat ik VND 150.000 moest betalen.

Ik gaf aan dat ik niet zou bellen.

We waren weer goede vriendjes toen ik uitstapte. :+
 
Laatst bewerkt:
Open kaart (3)

Minh heeft inmiddels met Yamaha Vietnam contact gehad. Op dit moment is de MT-03 nog niet leverbaar in Vietnam en de dame van het callcenter wist niet wanneer dat wel zal zijn. Ok, het model is dacht ik ook nog niet in NL verkrijgbaar.

Verder heeft Minh aangegeven dat een Sport Center, waar de zwaardere Yamaha's verkocht worden, ook in Nha Trang niet zou misstaan. De dame zou dat opnemen met haar manager. Ik zal na terugkomst in Vietnam nog een mail aan Yamaha Vietnam sturen met een serie argumenten voor een dergelijke beslissing.

Duimen dus.
Je vermelding in je topic is doorgaans toch voldoende om bepaalde zaken voor elkaar te krijgen?
 
Dat klopt. Maar dat zijn de eenvoudige dingen zoals de overheid tot bepaalde acties dwingen. O-) :+

Dit is een groot wereldconcern proberen over te halen om een nieuwe vestiging te openen. Compleet andere orde van grootte.
Een eerste concept is inmiddels klaar. Ik heb daar de eerder geplaatste posts over keuzes en kosten aan toegevoegd. Minh gaat nu op het geheel schieten.
 
Yamaha's

Op mijn verzoek heeft mijn kleinzoon met behulp van Photoshop beide Yamaha's R3 en MT-03 over elkaar gelegd.

Te zien is dat bij de R3 de kuip naar voren uitsteekt (in blauw) en dat het stuur iets lager is dan dat van de MT-03 (in zwart). Al het overige is gelijk. Dat betekent dat ik op de MT-03 ongetwijfeld ook een goede zitpositie heb.

Duimen dat hij spoedig in Vietnam leverbaar is.

full

full
 
Laatst bewerkt:
Taal

Toegegeven, het is toch wel prettig om weer eens in je eigen taal dingen te kunnen kopen en dat mensen je dan ook begrijpen.

Hoewel......?

Ik moest voor mijn dochter iets bij het Kruidvat meenemen. Omdat ik het artikel (uiteraard) niet kon vinden vroeg ik het een van de winkeldames. Behulpzaam liep ze een stukje mee, wees een pad in en zei: "aan het eind gaat u het hoekje om". Mijn antwoord, dat dat heel ongezond is, kwam niet echt over. :? :+
 
Laatst bewerkt:
Website

Ik ben de afgelopen weken ook druk bezig geweest met het controleren en testen van de nieuwe webwinkel van mijn dochter. Hij is gebouwd door mijn informatica-studerende kleinzoon (de appel valt niet ver van de stam). Ze verkoopt met name sieraden, die ze uit Vietnam heeft.

Inmiddels is de site sinds een paar dagen in de lucht. Zie www. Home
 
Laatst bewerkt:
Even terugkomen op de metertaxi die niet meer bij het vliegveld staat bij hcmc airport.

Vandaag ben ik daar aangekomen en ben op aanraden van mijn schoonfamilie naar de domestic airport gelopen. Dat is als je buiten komt naar rechts en 300 meter lopen. Daar vind je de metertaxi die niet meer bij internationaal staat.

Als je de verste baan neemt heb je de vinasun taxi, deze is nog steeds beter dan alle kleine bedrijven die rondrijden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan