30 juni t/m 2 juli 2017 Weekend toerrit Heimbach (Eifel)

1080 km ervaringen rijker, met mooi en iets minder mooi weer, maar het gezelschap was telkens uitstekend! Het was alles bij elkaar een HEERLIJK weekend. Alle lof voor de 'Routeplanners'; feilloos! Top! Wir sehen uns wieder.....
 
Laatst bewerkt:
Ook wij weer in ons eigen huisje aangekomen..
Was een ontzettend leuk weekend !!

Leuke mensen leren kennen....de eifel noordelijk nu eens goed bekeken...lekker gegeten...ook gebakjes .. en super gereden.

We willen graag weer mee de volgende keer !!

Iedereen bedankt voor de gezellige dagen en vooral ook voor ons als nieuwkomers een gevoel dat wij " erbij hoorden "

En uiteraard de organisatie bedankt voor alles dat geregeld is.
Gr Shirley en Dirk
 
Laatst bewerkt:
Top Ron! Bedankt voor de feauteau's!

Top georganiseerd, paarse lijntje viel geheel te rijden op alle 3 de dagen, met een beetje hulp van een local die wist te melden dat het pad echt niet slechter werd en maar anderhalve kilometer was. De eerste uitspraak bleek te kloppen, de tweede uitspraak heeft Chris waarschijnlijk uit eigen belang verkeerd verstaan (want hij had wel ff trek in iets off road achtigs).

3 dagen heerlijk in het wiel van resp Anita, Chris, Henk, weer Chris, Peter en weer Henk gereden. Met Henk op de Autobahn nog ff de bougies schoongebrand op 1 stretch. Halve tank leeg gereden maar ook wel gelachen om die LC fietsen van ons.
Ook beetje water gepakt en beetje file. Die deze keer foutloos werd aangekondigd op de Navigator VI! Klopte op de meter nauwkeurig evenals de waarschuwingen voor een stilstaande motor met pech en even verderop een gestrande caravan met pech. Hmmm in de Heimat kan die Verkehrs Information dus wel kloppen...nu nog bij ons..

1005 km in 13 uur en 45 minuten met een max (legaal, echt waar) van 216 km/u, een gemiddelde van 72,nog wat km/u, gemiddeld verbruik van 4.8 liter van dat dure 98 spul per 100 km, maar die halve tank van 11 liter op de Autobahn...die was dan over een stukkie van 155 km... Enfin, een hobby mag geld kosten.
Kudos voor Rob en Petra (organisatie)
Kudos voor Chris en Anita (aanhangwagen begeleiding deel 1)
Kudos voor Henk en Peter (aanhangwagen begeleiding deel 2)
Kudos voor Ron en Jeanet (actie feateau's deel 1)
Kudos voor Jan en Marjan (actie feauteau's deel 2)


Maar vooral ook kudos voor Hern Bee Em Wee (maken van zulk vet leuk en mooi speelgoed!)

Vooruit dan maar....


Ook een paar Kudos voor Honda... (Africa Twin x2)

En Triumph (Tiger?, vet leuk versierd)

En Kawasaki (KLE, de andere fietsen van Dirk mochten niet vies worden?? Waaronder een Sehr Geeichnette GS LC..)

En Kudos voor Mercedes.. want de stuurkunsten van Ron is de ene helft vh verhaal, de techniek toch ook de andere kant vh verhaal. Het was dat Jeanet op enig moment aangaf het wel mooi te vinden zo, anders zat die Mercedes gewoon tot begin van dat gravel pad vastgeplakt in de spiegel..
 
Laatst bewerkt:
Wij waren rond half 6 weer thuis.
We hebben een heel leuk weekend gehad, waarvan zaterdag de leukste dag/route ondanks de regen.
Flinke haarspeldbochten en 2x off road gereden.
Jan, Peter en Paul bedankt voor het voorrijden. We hebben 1127 km gereden.
Rob, Petra, Ruben, Rianca, bedankt voor de organisatie van het leuke weekend.
Francis en Paul
 
full

Bovenstaand het beroemde gravelpad in geel gearceerd. Bij de rode streep staat een bord : doodlopende weg.
In 'mijn'groep drie motoren met passagier en twee dames op eigen motor en die hebben allemaal de haarspeldbocht op nat gravel en licht omhoog overwonnen. Bravo. Dit was ruwweg drie kwartier voor bovenstaande foto's door Ron werden genomen.
Wel een heel mooie route overigens.
Jeroen (JPP) en Rob hadden dit plaatje al per mail ontvangen.
PPP
NB, dit deel komt net na Adenau.
 
Laatst bewerkt:
Rond 16:30 weer thuis met een hele boel goede herinneringen aan een heel leuk weekend. Helemaal top.
Wat Francisvh al schrijft : Rob, Petra, Ruben, Rianca, bedankt voor de organisatie.

@far : ja, klopt, dat was ik. Nog een kilometer of 20 had ik jullie in het vizier.
 
Heerlijk gereden, gegeten, gedronken en gelachen. Dank aan de orgi en alle rijders voor het weekend. :t

IMG_2946_Snapseed_zpslqw8ypd4.jpg


IMG_2947_Snapseed_zps4fdpcvhk.jpg


IMG_2955_Snapseed_zps0jmhvfo9.jpg


IMG_2957_Snapseed_zpsabsvxei4.jpg


IMG_2960_Snapseed_zpsmwepe3h1.jpg


IMG_2962_Snapseed_zpsgppfn66g.jpg


IMG_2969_Snapseed_zpsocs6mydd.jpg


IMG_2972_Snapseed_zpsmybwh86y.jpg


IMG_2979_Snapseed_zpsylsjvawr.jpg


IMG_2982_Snapseed_zps495yazts.jpg


IMG_2983_Snapseed_zps3iklgeok.jpg
 
:W

Ook ik wil iedereen bedanken voor de gezelligheid en Rob en Petra dank voor de organisatie!
Ik heb ook een heerlijk weekend gehad (incl een heerlijk relaxte rustdag die ik erg nodig had).

Wij kwamen wel in de file op de A2 terecht, maar zijn er wel tussendoor gekacheld, viel reuze mee hoor ;) Wat ik dan wel weer irritant vond, was dat bij het passeren van de NL grens de zon doorbrak en de temperatuur 10 graden steeg :')

Wat ook goud waard was: de reactie van onze Wolf toen we zijn naam noemden nadat hij niet had gemerkt dat we bij onze vrienden de tuin in liepen. Man, wat kan zo'n dier dan blij zijn om je weer te zien. Zo schattig. De eerste keer logeren was dus ook een succes, super fijn.

Jeroen, Henk en Peter, dank voor het gezelschap tijdens de ritten de afgelopen dagen, we waren een goede match en dat maakt het rijden nog leuker :Y
 
...aha..., vandaar dat wij de 'roze lijn' niet terug hebben gevonden..., want bij het gravelpad de automobiel omgekeerd, teruggereden, en daarna rechtsaf de B257 gevolgd..., ons had dus links af moeten gaan... ;)
full

het was een klein rondje Adenau....volgens Rob hebben de kabouters dat stukje erin geplakt..(het zat er niet in, ik zweer.... _O- _O- _O- ).
 
Btw, over die rustdag gesproken; ik had het sommigen al verteld, maar dat was nog even heel spannend, aangezien ik mezelf op een gegeven moment had buitengesloten _O-

Op een gegeven moment was iedereen weg. Ab en Rina waren ook vertrokken en ook Tobias was weg. Helemaal alleen in het hotel dus. Ik wilde iets eten en bedacht me dat ik nog krentenbollen in mijn topkoffer had zitten. Dus ik schiet mijn gympen aan en loop met slechts mijn motorsleutel naar buiten.
Pak de krentenbollen, loop terug naar de deur en.....deur dicht! Na een rondje om het hotel kwam ik erachter dat ik écht moederziel alleen was en dat er geen andere ingang was. Na een druk op de intercombel kreeg ik een voicemail. Tja, daar sta je dan. Geen telefoon, geen jas, alleen een motorsleutel en een paar krentenbollen. Ik zag mezelf al tot een uur of 5 zitten _O-
Toen bedacht ik me dat ik had gehoord dat de ouders boven in dat huis woonden. Al m'n moed maar verzameld (ik stoorde hen natuurlijk liever niet) en aangebeld bij dat huis. En daar deed een vriendelijke mevrouw de deur open die me zei dat ze inderdaad de sleutel had en me weer kon binnen laten. Dus eind goed al goed, haha....

Tip van mij dus: de deur wordt overdag dicht gedaan en dan heb je dus EEN SLEUTEL nodig om het hotel in te kunnen :P
 
Laatst bewerkt:
Ja, mooie foto's.
Wist niet dat ik zo serieus keek bij aankomst.
We zouden eigenlijk een verzamelplek noeten hebben om te delen wat we willen delen. Ik heb er ook nog wel een paar, maar op dit moment geen plek om te linken. Photobucket heeft geconsteerd dat veel gebruikers alleen maar Photobucket gebruiken omdat je op andere sites (forums) geen gelegenheid of te weinig hebt om foto's te delen. Photobucket heeft zijn terms of service aangepast waardoor hotlinking niet meer lukt, tenzij je 399 $ per jaar betaalt! Het gaat om gebruikers die blijkbaar foto's delen die veel worden bekeken.
Dus even puzzelen voor foto's delen.
 
Laatst bewerkt:
Praatje, Plaatje Deel 1, Dag 1

Top idee van BoxerTall Rob om aan te sluiten bij het ontbijt! Heerlijke jus d'Orange, ondanks wat suggesties dat wellicht het uit een pak kwam en er gemalen sinaasappel pitten waren toegevoegd om het versgeperste gevoel te geven, denk ik toch dat het echt vers geperst was. Lekker gebakken eitje er bij, kortom, een goed begin van de dag, ondanks de naam van de hut die zomaar op mezelf had kunnen slaan als het begin niet zo lekker was geweest... "Brakke Berg"...

Heimbach01.jpeg


Heimbach03.jpg


Rob en Petra hadden mij al van meer goede tips voorzien. Bijvoorbeeld de RS te pakken en niet de RT (ondanks de weersvoorspelling). Daar bleken ze achteraf gelijk in te hebben, naar aanleiding van het volgen van tip 2, ga achter Chris aan rijden. Had ik de RT gepakt, dan waren Chris, Henk en Anita denk ik al aan het 2e biertje begonnen tegen de tijd dat ik eens aan kwam kakken. Man man man, wat kan die Henk zijn SchlagSchiff door de haarspeldjes wurgen zeg. Verderop in het plaatje-praatje verhaal (deel 2) kunnen we zien dat Henk met zijn hoofd al bij een heel andere fiets zit....

Voor vertrek een goede speech van de Toer Leidster:
Heimbach3f.jpg


Groepsindeling werd soepeltjes gemaakt en volgens mij bleven de groepen aardig bij elkaar deze keer. Ik heb inn ieder geval geen verhalen vernomen over verloren schaapjes die gezocht moesten worden, bij de vorige twee edities waar ik aan mee mocht doen was dat wel het geval waarbij het zoeken naar Maxim vorig jaar goed werd uitgevoerd door Bordercollie Rob, maar wel een dingetje was. Verloren schaapje Patrick werd de editie daarvoor per ongeluk opgeveegd door Bart, Karin en ondergetekende omdat wij toen nog een klein stukje het paarse lijntje tegen de richting in hadden gevolgd, vervolgens waren gekeerd en zo doende op verloren schaapje Patrick stuitte die zonder navigatie reed. Dit "zonder navigatie" rijden werd door Petra dan ook goed verwerkt in de start speech. Hulde!

Nog ff een mooie plaat van mijn fiets met dat kasteeltje op de achtergrond waarvan Anita de avond daarvoor een prachtige foto had geschoten:
Heimbach2f.jpeg


En hop, op pad.
Heimbach06.jpg

Prachtige route, heerlijk tempo voorgereden door Chris op zijn Africa Twin. Waarmee maar weer bewezen is dat het hebben van PK's maar de helft van het verhaal is. Zeker als je bedenkt dat Anita met haar F700GS nooit heel ver achter liep.
Heimbach05b.jpeg


Gelukkig roken Chris en Anita nog (hoewel, voor hun gezondheid zou het beter zijn als ze daar mee zouden stoppen....), dat gaf mij dan de gelegenheid om ook een beetje de toerist uit te hangen en de prachtige omgeving op de gevoelige digitale plaat vast te leggen.
Heimbach08.jpg

Heimbach07.jpg

Heimbach05.jpg


Na enige tijd hadden we, voor het bereiken van de lunchplek, wel weer trek in een bakkie pleur, Chris zag in zijn ooghoeken een tent die hem wel paste:
Heimbach04.jpg


Dit bleek de lunch/afscheid plek voor zondag te zijn. Niet gek lang nadat wij waren neergestreken kwamen Dirk en Shirley ook het parkeerterrein opdraaien en vlak daar achter zat de rest van de meute.
Vanaf hier ging het naar de lunch. Door Noortje werd fijntjes opgemerkt dat de tijdsinterval tussen de lunch en het diner niet al te groot was en dat ik vorig jaar ook al had gezegd dat ik die patatjes niet had moeten nemen. Een gewaarschuwd mensch telt voor 2, dus deze keer alleen het broodje Laberkäse (aka Bayerische Burger).

De voorspelling was dat het om 16:30 zou gaan regenen, bij het tanken bij de Aral in harmonie besloten de twee lusjes dan maar over te slaan. Henk was al iets voor 7-en op de motor gestapt richting mijn huis, we hadden dus ook al best wat uurtjes achter de kiezen. En zo kon het gebeuren dat de parkeerplaats redelijk leeg was toen we aankwamen. De echte die-hard GS rijders hadden uiteraard wel hun best op de lusjes gedaan en konden het niet laten hun teleurstelling te uiten over het feit dat "De Snelle Ploeg" die lafjes had overgeslagen. Maar zo kon de "Snelle Ploeg" dus ook mooi snel aan het eerste biertje dat aangeboden was door Haus Diefenbach. In goed gezelschap, Ron en Jeanet waren al neergestreken per hypermodern Mercedes vervoer. Ab en Rina hadden hun LC RT ook al in de afkoel stand weggezet.
Heimbach03b.jpeg


Overigens bleef het verders droog dus was het een uitstekend idee om de BBQ van zaterdag naar vrijdag te verplaatsen.

Voor het slapen gaan nog even een foto van de leukst versierde fiets geschoten:
Heimbach04b.jpeg


Heerlijk geslapen, ik moest zelf nog wat slaap van donderdag nacht inhalen. Man was die nacht vochtig en warm....

Wordt vervolgd....
 
Laatst bewerkt:
Voor alle Sinaasappelsap twijfelaars wat is er mis gegaan met de smaakpapillen
Het was een vers geperst sappie in de Brakke Berg!!!
Machine stond duidelijk gebruikt rechts tegen de muur.


Leuke foto's allemaal, ook van deze zijde komen ze er aan.
 
Terug
Bovenaan Onderaan