beemer fighter deeeeeeeel 3.....

2 maandjes verder bijna en de bmw ligt uit elkaar.

het grootste deel van de bike gaat in de verkoop omdat ik er geen zin in heb om hem te fixen, aangezien ik er in elvington toch niet verder mee kom. niet alleen het kapot gaan van het blok was een probleem, maar ook het rijwielgedeelte zat aan z'n max. bij 250kmh ging de boel flink slingeren. wat het motorblok betreft....... waarschijnlijk is de koppakking eruit geblazen door te veel toeren die het blok gedraaid heeft. 11000 toeren is toch een beetje te veel voor een k1100. :P

de voorvork zit in m'n nieuwe wheelie project......... een suzuki bandit waar ik een turbo op ga bouwen.

ik heb een tijdje geleden een blok en frame gekocht en ben daar nu dus mee aan de slag. het is ook d bedoeling om er mee op straat te kunnen rijden, dus zo enorm extreem als de bmw gaat hij niet worden. qua vermogen hoop ik een beetje in de richting van de 270pk uit te komen.

heb ondertussen al een tl1000r achterbrug en rsv4 velgen pasgemaakt.
43828125_543253382786550_5776501958219137024_n.jpg
 
Turrboooo!!
Ik ben nogal een leek, maar zijn er ook veel aanpassingen aan het blok zelf nodig (zuigers kleppen e.d.)of kun je op vrijwel iedere motor een turbo schroeven?
 
in princiepe kan je op elke motor een turbo schroeven.......of het heel blijft is een ander verhaal.

verscheelt heel erg per motor. de ene kan het beter hebben dan de andere. meestal moet in ieder geval de compressie verlaagd worden. als je voor hoog vermogen gaat moeten ook de zuigers en drijfstangen door sterkere vervangen worden. en sterkere klepveren. maar dit hang erg af van wat er origineel al in zit.

ik ga hayabusa drijfstangen en zuigers gebruiken. cilinders worden dan opgeboord waardoor de motor op 1216cc uitkomt. met deze setup kan hij iig tot 300pk hebben.
 
Whaaaaa wat nu hoogverraad aan de bmw en vreemd gaan met een japans mokkel?-O-

Dat kan echt niet:N:(

:P

Wordt een mooi en interessant project weer zo te zien.:t
 
Aha leuk weer!
Grappig is dat je feilloos de top 3 van mijn lijst lelijkste motoren gebruikt voor je projecten.
En ik ze mooi ga vinden :)
 
zo...ik dacht dat die binnenste buis orgineel was, ziet er goed uit. mischien is deze motorfiets qua opbouw meer geschikt om mee te speedwheelien, omdat het gewicht beter in balans is rondom de centerlijn (links rechts als je op de motor zit).
 
ja klopt, het zwaartepunt van de bmw lag veeeel lager. en hij was zwaarder en langer. en deze wordt sowieso sterker.

gisteren het ducati monster zitje dat ik erop wil maken binnen gekregen. wordt wel wat zo. :)
43768550_549153352196553_2395902258593136640_n.jpg
 
ja, samen met m'n vader. die vind het leuk om aan motorblokken te sleutelen en is daar ook erg goed in. :):) komen sowieso hayabusa drijfstangen en zuigers in. en andere draadeinden die de carters en cilinder en kop bij elkaar houden.
 
Terug
Bovenaan Onderaan