Zomer 2019 naar de Noordkaap: liefhebbers om ook die kant uit te gaan?

CptKoble

Rookie
29 jun 2019
12
8
Hallo! Koble hier, man van 46 met teveel vrije tijd en te weinig uitdagingen de laatste tijd. Mijn eerste bijdrage aan dit forum en mijn tweede trip aan het plannen.

Ik heb mijzelf op 2 mei een cadeau van de zaak gedaan: mijn eerste motor. Al vijftien jaar geleden mijn rijbewijs gehaald, maar na het examen slechts drie keer gereden op een huurfiets. Nadat ik de 1.000 km beurt had gehad met m'n zwager een vijf-daagse trip gemaakt van 1.800 km via België & Frankrijk richting de Zwitserse Alpen en via het Schwarzwald en de Eiffel weer terug. Erg goed bevallen. Natuurlijk wat lichamelijke ongemakken (zere kont en nu nog tintelende duim, wijs- en middelvinger met een koud gevoel), maar... in afwachting van een nieuw Corbin zadel en voor de hand een powerball. 8-)
Niet zeuren en doorrrrr...

Ik wil over een week of drie (flexibel) vertrekken naar de Noordkaap. Heb de route nog niet helemaal vastomlijnd maar al wel wat uitgezocht. Op zich prima om alleen te gaan, maar wellicht toch wel zo gezellig om samen te gaan of mogelijk aansluiting te vinden bij andere rijders.

Zelf beschouw ik mijzelf nog steeds als een beginneling. Natuurlijk een paar duizend bochtjes gedaan in de eerste trip en nu bijna dagelijks aan het rondrijden, maar de fiets staat nog steeds op maximale traction control en low power (hij veert wel heerlijk comfortabel in de RAIN-stand trouwens!).

Ik zal mijn ervaringen met de nieuwe Versys, de TomTom Rider en de Sena 30K ook nog delen en wellicht voor sommigen interessant een tripreport met de route en foto's.

Hartelijke groet en keep the blue part up!

Alex
 
Hallo Alex, reis je met tent? Hoeveel km reis je per dag?
Ik sta op het punt te vertrekken ( flexibel) naar Duitsland Oostenrijk en Italie.
Ik reis alleen (Weduwnaar) en kom altijd motorrijders tegen om samen mee te rijden, vorig jaar ook 2x met een Duits stel ( beiden op een BMW) door Oostenrijk en Italië getoerd.
MVG Piet
 
Ha Piet,
Goede vragen inderdaad! Dank daarvoor.
Ik was niet van plan om met een tent te gaan, maar om in van die kleine hutjes op campings te slapen. Ook gewoon in een hotel is af en toe prima.
Ik denk voor de trip drie weken uit te trekken. Wil op de heenweg via de Sontbrug maar op de terugweg wellicht met de boot.
Misschien hier en daar een rustdag, als het slecht weer is een dag blijven plakken. Wachten op het zonnetje op de Noordkaap wellicht. Per dag iets van een uur of vier a vijf effectief op de motor? Sommige dagen meer, sommige minder. Zo lang het leuk is of het logistiek het beste uitkomt in ieder geval. Alles in overleg en safety first.

Heel veel plezier met jouw trip Piet en veilige kilometers!
 
Hoi Alex,
Ikzelf vertrek rond 13 juli richting Noordkaap. Echter ben ik van plan om juist veel te kamperen en het liefst wildkamperen. Misschien kruisen we elkaars pad wel, anders een goede trip gewenst.
Gr. Lance
 
Hoi,

Ikzelf vertrek ook 1 augustus richting de Noordkaap en ga daarna via Finland naar beneden. Ook ik ga ook voor het kamperen en in de steden misschien een hotel of hostel etc... Helaas ben ik niet van plan om gepland met iemand de hele trip te rijden, mochten onze wegen elkaar kruisen dan sta ik zeker open om een stukje samen te rijden.
 
De 'ongeveer' heenreis, maar nog zonder de Sontbrug.
1405671


En de 'ongeveer' terugreis:
1405672
 
Oh ja, en Corbin heeft sinds kort ook voor de Versys 1000 (2019) een zadel.
Ik heb deze in bestelling staan:
1405687
 
Ik wacht nog steeds op het zadel... daarna vertrek.
Maar het voelt onvoorbereid (alhoewel: hoe voorbereid moet je zijn...)
 
Hoi Alex,
Ikzelf vertrek rond 13 juli richting Noordkaap. Echter ben ik van plan om juist veel te kamperen en het liefst wildkamperen. Misschien kruisen we elkaars pad wel, anders een goede trip gewenst.
Gr. Lance
Al vertrokken???
 
Welnu: vorig jaar duurde en duurde het maar alvorens het zadel arriveerde, waardoor ik mijn 'slot time' miste om naar de Noordkaap te gaan... Ben uiteindelijk maar naar de Normandische Landing Beaches gegaan in september om toch nog een doel te hebben.

Dit jaar zou 'mijn jaar' worden. Een sabbatical om eindelijk te gaan reizen. Op 29 februari mijn laatste werkdag bij de toenmalige opdrachtgever. Op 1 maart vrij om thuis op te ruimen en voor te bereide: de eerste trip naar de Ardennen met de familie in april; in mei (nu) naar Zuid-Duitsland/Frankrijk/Zwitserland, eind juni alsnog naar de Noordkaap en van augustus tot en met december de grote vliegtrip via Thailand, Vietnam, Zuid-Korea, Japan, Indonesië, Australië, Nieuw-Zeeland, Hawaii, USA weer terug naar huis. En toen kwam Covid. En bedankt!

De eerste twee zijn gecancelled en geen idee of het deze zomer alsnog gaat lukken om de Noordkaap te bereiken. Denemarken staat niet met open armen te wachten op Nederlanders lees ik al een paar dagen, maar tja... ben ik 'toerist'? In de zuivere vorm van het woord? Ik vind van niet. Ik wil gewoon over het asfalt zo snel mogelijk via Duitsland naar Zweden komen en wat mij betreft stop ik er niet vaker dan enkel een keer om te tanken... maar mag dat? Ik weet het niet. Veel mensen zal ik op zo'n motertrip ook niet spreken, dus is er sprake van een gezondheidsrisico? Ook daarvan denk ik dat het erg zal meevallen... maar ja... Gaan? Niet gaan... ? Het is een luxeprobleem, maar ik ben er nog steeds niet uit.
 
Weet niet of er ferry's vanuit NL naar Noorwegen gaan? Zo kan je Duitsland en Denemarken overslaan. (er van uitgaande dat er in Noorwegen ook geen beperkingen zijn nu)

In mijn handtekening staat overigens nog een filmpje richting de Noordkaap, mocht je je willen vergapen :)
 
Ferries naar Noorwegen zijn alleen open voor noodzakelijk en vrachtverkeer. Noorwegen opent de grenzen binnenkort voor de Denen en uiterlijk 20 juli nemen ze een beslissing over welke Europese touristen verder welkom zijn dit jaar. Even afwachten nog.
 
Ik zat voor 2020 voor de familievakantie met een vergelijkbaar dilemma: wel of niet Noorwegen. In Duitsland kan je wel reizen, Denemarken nog op slot voor Schengen bewoners. Veerboot lijkt mij de komende maanden geen realistisch alternatief i.v.m. de verhoogde kans op een Corona uitbraak op (cruise) schepen, vanwege de hoeveelheid mensen op een klein oppervlakte. Dus: voorlopig maar niet naar Noorwegen helaas.
 
Noorwegen kan de inkomsten uit het toerisme prima missen, dus die gaan echt niet zomaar weer open. Als het deze zomer nog gebeurd zou ik er niet vanuit gaan dat het voor augustus is.

Weet niet of er ferry's vanuit NL naar Noorwegen gaan? Zo kan je Duitsland en Denemarken overslaan. (er van uitgaande dat er in Noorwegen ook geen beperkingen zijn nu)

Ferry's vanuit NL naar Noorwegen gaan al heel lang niet meer. Ging vroeger vanuit Amsterdam, zou wel ideaal geweest zijn als die er nog was, maar helaas.

Tot een aantal jaar terug was via de UK nog een optie, maar die verbinding is ook al een paar jaar niet meer. Hoewel dat in deze tijd ook weinig uitgemaakt zou hebben, want in de UK moet je op dit moment ook niet zijn.
 
ben ik 'toerist'? In de zuivere vorm van het woord? Ik vind van niet.

Het gaat ook niet om het toerist zijn of niet, het gaat erom of het een noodzakelijke reis is. Wat voor label je er aan hangt maakt niet uit, maar geen grenswacht of controleur gaat er in mee dat jou vakantie een noodzakelijke reis is
 
Terug
Bovenaan Onderaan