Het 14e Show je Gereedschaptopic, latex of nitril edisjon

LePensZeur

MF Frietkraam
28 okt 2004
19.221
10.809
Op reis
Facebook
Het 14e Gereedschapstopic na het ongelukkige 13e deel, we blijven natuurlijk wel veilig sleutelen ;)

Show hier dus al je nieuwe maar ook oude/antieke maar ook zelfbedacht maar vooral zelf gemaakte gereedschap dat je met de sleutelaars wilt delen!​






Gereedschap gerelateerde Links:




Inbus mania : These 16 Hex Key and Driver Options are Anything But Ordinary

Handige topics wat betreft het gebruik van gereedschap:


full

ml01.jpg


Bekende merken gereedschap :

handgereedschap :
Gedore
Snap On
Teng Tools
Merkloos/huismerk zoals parkside
Facom
Hazet
Mannesmann (greenline)
Stahlwille
Pb Swiss
Werckman
Beta
Sonic
Wera
Bahco

Knipex (tangen)
Channellock (tangen)

electrisch gereedschap

Hitachi
Makita
Black&Decker
Bosch
Fein
Festool
Ferm
Parkside (lidl)
Elora
Metabo

Speciaal gereedschap

Laser
Midlock
BGS

Luchtgereedschap

Rodac


Overige

Calvé
Stroopwafels
Sonic-Tools-Mechanics-Tool-Assortment-Tray.jpg



En voordat men gaat klagen dat iemand offtopic bezig is :

Gereedschap - Wikipedia

Een gereedschap is een hulpmiddel om de bewerkingen uit te kunnen voeren die een mens (of dier) met zijn lichaam zelf niet of moeilijk kan uitvoeren.
 
Laatst bewerkt:
Tegenwoordig wel ja... Ook ik heb op de werkvloer gestaan.

Maar zoals ik al vermoedde ... Ach laat maar. Hier komen we toch niet uit...
Hahahaha, een ander antwoord had je ook niet kunnen geven.
Af en toe heb ik mensen in dienst en het eerste waarin geïnvesteerd wordt zijn PBM’s waarbij schoenen (immer Blackstones) en broeken met kniestukken (immer Snickers) de belangrijksten zijn. Verder het verplichte riedeltje met VCA etc.
Lees m’n stukje nog een keer. Er staat nergens dat ik tegen er tegen ben etc. Ik ben tegen no no’s kweken. Daar ligt het gevaar
 
En zo kost een pak melk straks een tientje
de regelgeving bij een bedrijf als Friesland Campina zijn om te janken en maken idd de zooi die ze maken duurder ...


(gelukkig werk ik daar niet maar we hebben veel ex campina mensen in dienst de nieuwste is onze plantmanager, die is er met een paar weken)
 
Laatst bewerkt:
Ik wordt er gek van...Bij ons is een van de KPI's het terugdringen van ongevallen ( niet dat die veel voorkomen, maar is zo makkelijk scoren als je de regels lekker jouw kant op buigt)...een van de dingen is dus dat we tegenwoordig elke maand een BSO in moeten vullen, dat betekend dat IEDEREEN een formulier in moet vullen waarop ze beschrijven wie ze waarop hebben aangesproken op onveilig gedrag, en of daar ook nog verder vervolg op nodig is....Er komen dus maandelijks 700 van die formulieren ergens binnen waarvan er 675 zijn dat een collega er op werd aangesproken dat zijn veter niet goed gestrikt was, en daar zijn dus nu 2 man/vrouw/het mee bezig dat maandelijks te analyseren, en wee als je er geen ingevuld hebt, dan krijg je een berisping....en vanuit die BSO's ontstaat dan een SPIN, zodat elke teamleader moet bespreken met zijn ploeg hoe jantje is gevallen over een doos , die wel op de juiste plek stond maar niet door jantje is gezien, en dan gaan we sparren hoe we dat in de toekomst kunnen voorkomen

WELKE IDIOOT VERZINT DAT
het melden van de onveilige situaties is een doel geworden ipv een middel om de veilheid te verhogen, gek wordt je van de KPI lijstjes |( |(, ik heb er dit jaar al genoeg ingevuld om het tot mijn pensioen uit te zingen🤣 (nog 54 weken)
 
  • Leuk
Waarderingen: K@W@
Als je een blok beton van een aantal ton bovenop je krijgt heb je misschien niet veel aan een veiligheidshelm, maar toch ben ik blij dat ik de nodige PBM's van mijn werkgever gekregen heb.

Ik ben het wel met je eens dat logisch nadenken heel ver komt en dat je niet klakkeloos maar de regels moet volgen "omdat dat zo moet", ik vindt dat dat twee kanten op werkt: de monteur in kwestie dient zijn gezonde verstand te gebruiken, maar soms zijn die veiligheidsmannen ook niet altijd even reëel.

Even een voorbeeldje:
Ik kom voor mijn werk regelmatig bij de Heinz (Amerikaans bedrijf, dus erg strikt met regeltjes)
Daar is het een regel dat je bij een werkhoogte van iets hoger dan 2 meter een steiger moet bouwen, of zo'n trap moet hebben met een plateau bovenop.

Op het terrein staan diverse gebouwen en bij 1 gebouw was de flitslamp van de brandmeldinstallatie kapot.
Voor het gebouw is een stenen bordes gemetseld (het is een voormalig woonhuis) waardoor je dus door een trede of 6 bij het bordes bij de voordeur aan komt en daarboven hangt een luifeltje waar de flitslamp gemonteerd zit.
De flitslamp hangt op een hoogte dat als ik op een trapje van 3 treden gehad zou hebben ik er al bij kon komen. Gelukkig stond in de gang van dat gebouw een trap van het bouwbedrijf dus ik hoefde gelukkig niet naar de auto om mijn eigen spullen te halen.

Ik heb aan de binnenzijde van de deur een briefje opgehangen dat er achter de deur een trap staat en ik had de flitslamp al helemaal voorbereid dus het monteren was nog geen 15 seconden werk: trap op, oude eruit draaien en de nieuwe erin draaien.

Ik sta daarna op de grond en meteen staat er een veiligheidsman achter me: "Ja, hier wordt ik niet zo vrolijk van"

Ik ga het gesprek aan met die man en dan blijkt dat hij het geen goed idee vindt dat ik met mijn trap direct achter de deur sta, als er iemand naar buiten komt lig ik met trap en al onderaan dat bordes te kijken.
Ik leg de man uit dat de deur naar binnen draait en dat degene mij dus niet met de deur omver kan duwen en dat ik aan de andere kant ook even een briefje had opgehangen voor het geval dat.

Dat was volgens de man niet genoeg, ik had eigenlijk alles af moeten zetten met pylonen en lint en ik had er beter even iemand bij kunnen roepen die dan even bij de deur kon gaan staan.
Op de vraag of ik de volgende keer hem dan even mocht roepen om bij de deur te gaan staan kreeg ik alleen een glazige blik :+
allen de pylonnetjes al hadden bij ons al voldoende geweest
 
Ik ken ook enkele plaatsen waar je een helm moet dragen terwijl de lasten boven je hoofd minimum 400kg wegen en er voor de rest nauwelijks gevaren zijn waartegen je helm je kan beschermen. (Die gevaren zijn dan ook klein genoeg dat je geen blijvende schade kan hebben, ook al kunnen sommigen echt véél)

De meeste mensen die daar nog maar net werken letten niet goed op, omdat ze een helm aanhebben gaan ze ervan uit dat ze veilig zijn want ze volgen alle regels. (Helm,fluovest, veiligheids schoenen)
ik heb ooit in de E centrale bij Nijmegen gewerkt, helmplicht reden ook een M12 bout die van de 3de verdieping (metertje of 25) valt richt redelijk wat schade aan


de rest wat naar beneden kwam was kolenstof daar hielp niks tegen --- lang douchen wel 😁
 
Ik werk ook bij een bedrijf met moederbedrijf in de USA. Bij wetgeving moeten wij voldoen aan de OSHA of de Nederlandse wetgeving, of eigenlijk, welke op dat moment de strengste is.

Recent is de dagen teller zonder (ernstige) verwonding gereset net na 1200 dagen.....

De voorloper van een hoogwerker werd door de hoogwerker over zijn poot gereden...... Lees het nog een keer.....

Toen stond de teller weer op 0 dagen. We doen het aanzienlijk beter dan de zusterbedrijven in America en Engeland.

db
 
Een van de Danone vestigingen in België had naar mijn idee, een van de strengste veiligheid regimes van al onze klanten. En toch, bleef de levensgrote teller op de parkeerplaats met ‘Aantal dagen ongeval vrij’ toch op een opmerkelijk laag aantal dagen hangen..... Ik ben het met velen eens hier, teveel veiligheid maatregelen maakt het ‘schijnveilig’ en mensen houden op met zelf logisch nadenken. Je hoeft echt niet zo door te draven om veilig te kunnen werken. Soms moet je gewoon tegen iemand kunnen zeggen dat het zijn eigen domme schuld is.

Als je draaiende delen kunt zien, en je zou er misschien net met je vinger bij kunnen komen als je die door het gaatje friemelt, 270 graden buigt, een beetje kracht zet etc, ja dan kan het maar zo zijn dat je ertussen zit. Dan mist de machine geen lichtscherm, deurveiligheden of beschermende afdekkingen of andere maatregelen, maar is er een dom persoon teveel aanwezig.
de laatste keer dat bij ons de teller op 0 ging (stond op 1050 dagen ofzo) kwam doordat iemand een spier had verrekt bij het verplaatsen van een kar .... dat hij sinds enkele weken naar de sportschool ging en daar al wat overbelast was geraakt nam men maar niet mee in de overwegingen.



toen er iemand van een buitenfirma 5 meter naar beneden stuiterde van een dak ging de teller niet op 0 want buitenfrima , ternauwernood overleefd :X



 
Hahahaha, een ander antwoord had je ook niet kunnen geven.
Af en toe heb ik mensen in dienst en het eerste waarin geïnvesteerd wordt zijn PBM’s waarbij schoenen (immer Blackstones) en broeken met kniestukken (immer Snickers) de belangrijksten zijn. Verder het verplichte riedeltje met VCA etc.
Lees m’n stukje nog een keer. Er staat nergens dat ik tegen er tegen ben etc. Ik ben tegen no no’s kweken. Daar ligt het gevaar
het gevaar schuilt in het feit dat mensen er van uit gaan dat alles is afgedekt en er niets eer fout kan gaan, gezond verstand is niet nodig want formulier dekt alles :N
 
Ik werk ook bij een bedrijf met moederbedrijf in de USA. Bij wetgeving moeten wij voldoen aan de OSHA of de Nederlandse wetgeving, of eigenlijk, welke op dat moment de strengste is.

Recent is de dagen teller zonder (ernstige) verwonding gereset net na 1200 dagen.....

De voorloper van een hoogwerker werd door de hoogwerker over zijn poot gereden...... Lees het nog een keer.....

Toen stond de teller weer op 0 dagen. We doen het aanzienlijk beter dan de zusterbedrijven in America en Engeland.

db

Heb ik ook een keer gehad:

Werkzaamheden doen in een filiaal van Intratuin en we moesten zo'n beetje in de hele toko zijn (vervangen brandmeldinstallatie) een collega hield de voorkant in de gaten van de hoogwerker als er wat moeilijke hoekjes waren waar we doorheen moesten (Hoogwerker was een toucan, dus ik stond in het bakje aan de andere kant)

Roept hij ineens STOP! zat hij dus met zijn stalen neus een stukje onder het wiel! gelukkig riep hij op tijd en reageerde ik op tijd maar jezus! als een beetje opletten al teveel moeite is!! :?
 
Stefan
[/QUOTE]
Oja, de boetes vanuit de arbeidsinspectie vanwege niet nakomen van de arbeidsomstandighedenwetgeving houd ik wel in op jullie salaris. Maar aangezien jullie je gezondheid willen opgeven maakt dat kleine beetje geld ook niet uit. 🤭

Boetes zijn, volgens mij, best wel hoog.

Voor de rest........., veiligheid zit tussen je oren, met beetje gezond verstand kun/moet je ooit dingen doen die officieel "ten strengste" verboden zijn.
Verder komt dat het vlot laten verlopen van een (reparatie)klus ook ten goede. O-)
 
Kijk, jullie zijn de mensen die ik in dienst wil hebben! Kan ik tenminste goedkope machines neerzetten.

Niet klagen als je ziek wordt of ledematen mist! Had je maar op moeten letten. Dan gaan we voor de productie, ben blij dat jullie dat belangrijker vinden dan de rest van je leven tot 10 te kunnen tellen op je vingers zonder sommige dubbel te moeten gebruiken.

Oja, de boetes vanuit de arbeidsinspectie vanwege niet nakomen van de arbeidsomstandighedenwetgeving houd ik wel in op jullie salaris. Maar aangezien jullie je gezondheid willen opgeven maakt dat kleine beetje geld ook niet uit. 🤭

Als je mensen als idioten gaat behandelen, gaan ze zich ook als idioten gedragen...
Leer jij ooit tijdens rijles dat je niet uit een rijdende auto of van een rijdende motor moet springen???
En hoeveel mensen doen het toch...( de idioten die het voor een filmpje op YT doen daargelaten) ...
elk verstandig mens weet dat je niet in een draaiende machine moet grijpen, dat je niet van een dak moet springen, maar we krijgen hier amerikaanse toestanden waar je een boete kunt krijgen omdat er niet duidelijk links en rechts op een paar schoenen staat
 
Terug
Bovenaan Onderaan