Terug naar Andreasberg.....12 t/m 14 juni 2020

Via de Oost of via de Zuid?

  • Ik wil op vrijdag niet te veel kilometers maken en ga liever via de oost variant, 250 km

    Stemmen: 5 33,3%
  • Ik ben wel eens nieuwsgierig nieuwe stukjes Duitsland en wil die zuid variant, 350 km

    Stemmen: 10 66,7%

  • Totaal aantal stemmers
    15
Deelnemers die meer richting het zuiden wonen, zullen zo maar eens om precies die reden voor de optie via Zuid kunnen kiezen...

Overigens zijn de varianten die we nu hebben uitgewerkt zodanig dat kilometers vanaf de start min of meer gelijk zijn.

Alles overziend lijkt mij het ultieme polder model: heen via Oost, terug via Zuid, kan men na de lunch kiezen: nog een fraai stukje heuveltjes slingeren met als nadeel voor de meesten nadien in NL nog stukkie snelweg (behalve de deelnemers uit het zuiden dan, die zijn dan wat vlotter thuis ter compensatie van de extra kilometers die voor aanvang zijn gereden), of na de lunch vrij vlot de A3 opdraaien en vanaf daar huiswaarts...
 
...daar dacht niet iedereen zo over..., vooral de man op de witte K1600 niet... :/


verzamelen bij Landal Stroombroek in Braamt
i-gzRmnrf-L.jpg


i-2mkPFSz-L.jpg




eerst stop bij de Drügen Pütt in Haltern
i-2chK3WZ-XL.jpg




Toen hebben we nog ff onderweg (kort) gestopt, om Marthe de kans te geven om de benen te strekken.



weer een grotere stop aan de Möhnesee, bij de duikersplek
i-KnFP5ZR-L.jpg




de heenreis toen

i-8S9XzqS-L.gif
 
Laatst bewerkt:
Ondertussen wordt er in de werkplaats van Tox druk geprutst om de Domi 650 klaar te stomen voor de 500 toer 2019. Ik zou bijna vergeten dat we komend jaar een weekendje Heimat hebben. Tegen die tijd heb ik mijn zwarte kostuum met rood/witte aanvoerdersband wel weer op orde en mijn laarzen weer gepoetst.

Een pre-meet zal denk ik ergens in april/mei worden, tenzij wij gaan pre-meeten zonder brommer.
 
Pre meet zoals ergens in jan-feb lekker eten in een goed restaurant ??? (Incl gebak...😁 )
Pre-meet? Yes!

jan-feb :?

Denk zelf aan april 2020 ivm weer en temp. Of je moet net als dit jaar tijdens de krokusvakantie weer zo'n vreselijk mooie week hebben met temperaturen van 20+.
 
Het plan is nu dus vanaf Bronkhorst te starten. Dit biedt verder wonenden in ons kikkerlandje de mogelijkheid om de avond ervoor er al heen te gaan en in de Herberg De Gouden Leeuw (sfeervol!) te overnachten.

Op Google Earth ziet de concept route zoals we die nu met behulp van Kurviger.de in BaseCamp geknutseld hebben er prima uit. Henk en ik gaan die ergens in april/mei proefrijden. Mocht die toch tegenvallen, dan zullen we die aan de hand van route info van vorige edities gaan tweaken naar iets leukers.

Voor de zaterdag presenteren wij u meerdere route varianten. Met als enig nadeel: geen van de routes zijn voorgereden hetgeen betekend dat er hier en daar geïmproviseerd zal moeten worden wegens een afsluitinkje of een bord met beperkingen van het gebruik. Dat kunnen we best wel.

Terug willen mensen na de lunch nog wel eens asap de snelweg op. Dat is zeer goed mogelijk met een zuid variant terug, binnen no time zit je vanaf de pannenkoek lunch op de A3 en is de keuze bij Venlo of Arnhem het land weer in. Qua kilometers rij je in dat geval geheel niets om.

Mensen die nog niet klaar zijn met lekker bochtjes draaien in de heuvels kunnen na de lunch aanhaken tot aan Brakke Berg waar een warme prak genuttigd kan worden. Dan kan men na de warme prak kiezen of er ook geslapen wordt in de BB of spoedig de A2 op gedraaid. Ik verwacht voor dit stukje slechts een zeer klein gezelschap, maar dat mag de pret niet drukken.

Op deze wijze menen wij van de organisatie toch met een ieders wensen rekening te hebben gehouden, democratischer kunnen we het niet maken.

Uiteraard vinden we het meer dan prima als mensen die betere ideeën hebben, dat die zich ontfermen over het weekend van 2021!
 
Ah. Bronkhorst.
Mijn voormalige 'achtertuin' zeg maar... :t

...Achterhoek rules... :+
 
Ik zelf begin liever in het zuiden met een overnachting in Brakke Berg. Voorpret. *O*
Ook de route opbouw vanaf BB is mooier als je naar de hoogtemeters kijkt. Een soort symfonie die naar een climax gaat (wat schrijf ik nou weer?).
Want terug via de zuidroute levert toch voor merendeel van de deelnemers wel heel veel kilometers op die zondag of eerder afhaken (na de lunch) en zelf naar huis. De donderdag (deels) vrij nemen en naar het zuiden rijden en samen eten, drinken en overnachten is makkelijker inplannen dan de zondag op maandag in de BB blijven overnachten om de rit van zondag uit te rijden. Want het wordt anders die zondag wel heel veel kilometers en uren in het zadel.
Ik heb gestemd op de zuidroute met in gedachten dat het de heenweg betrof, mooie opbouw met die stijgingspercentages. Nu gaat de zuidroute spannend van start en gaat het uit als een nachtkaars.
 
Paul, dat was precies ook onze insteek bij de start. Er kwam wel wat weerstand tegen dit plan omdat de club mensen die niet op donderdag naar de BB willen/kunnen rijden dan op vrijdag veel kilometers zouden moeten maken. Henk en ik hadden wel trek in lekker veel hoogte metertjes en zodoende de zuid variant bedacht.
Het iedereen naar de zin maken gaat onmogelijk werken ben ik bang. In ieder geval gaan Henk en ik sowieso beide varianten rijden, dan weten we ook meer over hoeveel tijd eea in beslag gaat nemen. We hebben nog wel ff voordat er definitief een knoop doorgehakt moet worden over hoe we gaan rijden naar Andreasberg..
 
...als iedereen nou zijn of haar eigen route maakt, en ff inlevert. Dus van (eigen) huis naar Andreasberg. Dan leggen de routebouwers die routes ff ALLEMAAL over elkaar, en dan ontstaat er vanzelf een plek waar de diverse routes elkaar snijden.

En dat snijpunt houden we dan aan als (eerste) verzamelpunt... :+

...als in : oplossing aangedragen, en ook weer klaar ! :Y :+ :z



Gaat niet werken dit..., zoveel zielen, zoveel ideeën... :/



Als we allemaal de A1 (of A12, of A28..., of, of, of...) hadden mogen tekenen, was ongeveer heel Nederland nu bedolven geweest onder een dikke laag asfalt.

Ik ben van mening..., de route-uitzetters maken een verrassingsroute. En een verzamelplek. En een koffieplek. En een lunchplek. En een tussenstop om wellicht te tanken.
En die route rijden we gewoon.

Kun je jezelf niet vinden in die route..., dan rij je toch gewoon lekker zelf naar Andreasberg... :+

...and it is 'that' way... :Y


Zoals deze gedenkwaardige zin ook werd gesproken in de 1969 Italian Job film... :t


 
Is vanaf de zuid variant wel een behoorlijke klap uit de richting. Een lunch plek vanuit oost en zuid fixen lukt niet zonder 1 vd 2 dwars door veel bebouwing/stoplichten te duwen. Daar zit niemand op te wachten gok ik zo maar.
 
Terug
Bovenaan Onderaan