ZRX trefpunt deel 15, ze kunnen altijd beter!

Ghehe, zit er een overdrukventiel op? Zou een mooie zijn als dat m'n lekkage blijkt te zijn. :P
Zou ook verklaren waarom 'ie warm lekte en toen ik tussen de middag ging kijken alles droog was...
 
Wat mij opviel dat groene biesje tussen de wit & blauw . is dat bewust ? dat is toch goud normaal .

Zonder gouden bies is mooier...
20191009_203322.jpg
 
Vanavond kom ik bij de motor, ik denk ik kijk even of er voldoende in zit... shit, dat gereedschapskitje dat heb ik er laatst natuurlijk uitgehaald om bij 't knipperlichtrelais te kunnen... en nog niet terug geplaatst. Zonder de zijkap te verwijderen is niet te zien of er nog iets in dat reservoirtje zit... :/
Nouja, dan maar op goed geluk naar huis, niet al te hard maar wel een beetje gang houden zodat de rijwind nog wat doet. Dat hielp wel want de temperatuur blijf (volgens de meter) vrij normaal maar eenmaal wachtend voor een stoplicht liep 't toch even goed op (nog steeds ruim binnen de perken).

Onderweg zag ik steeds dat er kvs aan de bovenkant van de radiator sijpelde, dus ik begon hoop te krijgen dat 't misschien toch niet de radiator zou zijn maar gewoon een slang of de vuldop bovenop. Vanavond in de garage de tank eraf... alles droog onder de tank. Zijkant van de tank zit wel vol met kvs spetters maar slangen zien er droog uit (in positieve zin). Het reservoirtje links achter de zijkap was schoon leeg maar onder de tank stond 't gewoon nog vol met kvs. Linker reservoirtje even gevuld.

Motor gestart... plens! Godver, snel uit... kuuuut, da's benzine!! WTF!? :?
Even onder de tank kijken... ah, lekker, dat kan er ook nog wel bij:
1571768879.jpg


Goed, stukje benzineslag afgescheurd en de rest weer op 't pikkie geduwd en nog eens geprobeerd.
Eenmaal ietsjes opgewarmd begon het weer te druppelen. Vanaf de radiator, vooral aan de onderkant. Volgens mij is het toch écht de radiator zelf die lekt. Ik denk dat de bovenkant dus vochtig werd doordat de rijwind 't omhoog blies.

Nog gepoogd om het rooster eraf te schroeven in de hoop iets beter te kunnen zien waar 't vandaan komt maar die schroeven zitten muurvast. Even ingespoten met IMAL in de hoop dat ze later wel los komen.
Is 't normaal dat een lekke radiator enkel lekt als de boel opgewarmd is? Kan me daar wel iets bij voorstellen hoor maar vraag me dan af hoe je kunt checken of een radiator lekvrij is zonder 'm aan te sluiten.
 
Kan iemand deze schokbrekers identificeren? Ik zag vanavond die van Bart dichtbij maar de mijne zien er toch heel anders uit...
IMG_7809.JPG
 
Net geprobeerd. Dan begint het te borrelen in het reservoirtje links. Best grappig... maar lekken doet ie dan niet.
 
Net geprobeerd. Dan begint het te borrelen in het reservoirtje links. Best grappig... maar lekken doet ie dan niet.
En als je dat met warme motor doet? Ik ga ervan uit dat hij nu koud was? Bij warme motor staat de thermostaat open, anders is er geen circulatie in t koelsysteem mogelijk lijkt mij.
 
Terug
Bovenaan Onderaan