Corona nieuws mbt ons circuitrijden

Het 1,5 m zal een probleem zijn. Hoe de Marshalls ons moeten helpen als er wat gebeurt. ? Krijgen ze een grote hark om ons van de baan te halen. ? Lasso misschien.

1,5m maatregel is ook heel lastig als je een grote klapper maakt en het medische team moet jou stabiliseren op de baan, dat wil dan niet. Ook de mogelijkheid dat jij door dit op het IC beland (kleine kans, maar die is er) is niet in het voordeel dat ze dit gaan goedkeuren als evenement.

Hoop het wel dat we kunnen rijden, maar verwacht het niet...
 
Wat ik idd ook denk dat de baco’s de afstand niet kunnen bewaren èn de eerste hulp post. Plus zijn er wel mensen voor de eerste hulp post? Ik weet niet of de mensen daar normaal ook in de zorg werken en dus helemaal niet of willen.
@Hans uut Zwolle ?
 
Wat ik idd ook denk dat de baco’s de afstand niet kunnen bewaren èn de eerste hulp post. Plus zijn er wel mensen voor de eerste hulp post? Ik weet niet of de mensen daar normaal ook in de zorg werken en dus helemaal niet of willen.
@Hans uut Zwolle ?
De meeste medici werken ook in de zorg. In ziekenhuizen of andere instellingen. Ook sommige baco’s (zoals ik was ) kunnen in de zorg werken. In (veel) gevallen zijn baco’s al wel op leeftijd
 
Laatst bewerkt:
.
Screenshot_20200422-155659.png
 
Welke organisatie? Want ik gok dat meer mensen dat hier wel willen weten.... :9
 
Assen is druk bezig om te proberen om vanaf 1 juni weer trackdays te kunnen houden. Er is nog niks rond of bevestigd dat het ook daadwerkelijk lukt. Het blijkt wel dat de evenementen voor ons op Assen niet onder vergunning of meldingsplichtige evenement valt. Dus het is niet tot 1 sept verboden.
 
Keurige mail van Ferry van Racecracks. Korte samenvatting:
In Nederland zijn vergunning houdende evenementen afgelast tot 1 September 2020.
Ze gaan met de circuits in overleg wat dit precies betekend voor de trackdays.

Rustig afwachten dus.

Bij Inter Track staat het volgende op de website:

Een collega circuitdag rijder heeft vandaag met racecracks contact gehad en te horen gekregen dat TT circuit een verzoek heeft ingediend bij de overheid om circuitdagen door te laten gaan met inachtneming van de regels.
Daaruit maak ik op dat zonder die toestemming er tot 1 september niet gereden word.
 
Zou wel mooi zijn dat we vanaf 1 juni kunnen rijden, lijkt me logisch omdat we gemakkelijk de 1,5 meter regel kunnen aanhouden op het paddock en we volledig gekleed zijn op het circuit.
 
Denk je dat het personeel ook 1 1/2 meter houd in het ziekenhuis? De normale afdeling loopt het personeel gewoon zonder bescherming rond en doen ze nog altijd het zelfde contact werk met de patiënt.

weet ik.
Maar werk of wat hobby wannabe Rossi’s is wel wat anders natuurlijk.
 
Weer een duidelijke mail van Racecracks:
Update 24 april 2020:

Voor de trackdays zoals Racecracks die organiseert is geen vergunning nodig en dus kunnen de trackdays in Nederland hervat worden vanaf 1 juni.
In Frankrijk kan er vanaf 12 mei weer officieel gereden worden zodat het evenement van 20 en 21 mei op Croix-Ternois kan doorgaan.

Op 12 mei zijn er in diverse landen persconferenties. Dan zal duidelijk moeten worden of de trackdays in Nederland echt hervat kunnen worden vanaf 1 Juni en of we makkelijker de grenzen over kunnen om bij het circuit van Croix-Ternois te komen in Frankrijk.

Momenteel werken de circuits samen met KNAF en de KNMV aan een protocol welke gebruikt gaat worden als de circuits in Nederland weer open gaan. Dit is erop gericht hoe we afstand gaan houden tot elkaar.

Dit klinkt toch voorzichtig positief.
 
Terug
Bovenaan Onderaan