Gekochte Tracer 900 blijkt schadeverleden te hebben.

Status
Niet open voor verdere reacties.
In the upcoming season, Gwiedert continues his investigations..................................
........................ make sure to stock up on popcorn and beer!
Heb ik net afgelopen week mijn woordenboek uitgeleend! 😢
Ja, ik ben d'r klaar voor. Het bier staat al koud. (want dat woord ken ik in vele talen)
 
Ga ff fietsen of bezoek even het tieten topic.
Daar wordt je rustig van , ik toch :Y
ik frequent het MF regelmatig middels hardware accessoires aan mij ter beschikking gesteld door de instantie die mij 12 maal per jaar een donatie toe stopt. Deze instantie vindt het dan weer minder geslaagd als ik bepaalde uithoeken van dit forum met mijn aanwezigheid verblijdt .... O-)
 
Gisterenavond nog het verkoop contract van m'n hongaarse vriend gekregen. Motor word daarin verkocht voor 1450 euro 8)7en total loss verklaard... Blijkbaar dacht de opkoper daar anders over.

Vanochtend toen ik mn motor nog is beter bekeek, ben ik tot de ontdekking gekomen dat er wel degelijk sporen van de schade zijn, maar dat het frame in z'n geheel keurig overgespoten is. Ook vond ik een niet afgewerkte las in het frame waarmee de tellerunit, koplamp en ruit bevestigd zijn. Oftewel het omkatten verhaal is "busted".

Vervolgens richting de verkoper gereden, zal de naam nu even hier buiten laten aangezien er best wat mensen meelezen en ik niemand zwart wil maken voordat diegene zichzelf wel of niet heeft kunnen bewijzen.
Enfin, ik word vriendelijk begroet door beide eigenaren met een boks zoals dat gaat tegenwoordig. Naar de motor gelopen en het hele verhaal uit de doeken gedaan.
Ze waren net zo verbaast als ik, en werden er een beetje stil van. Even een bakkie gepakt om van de schrik te bekomen en toen maar is aan het praten geslagen. Uitgeprinte foto's laten zien, uitdraaien van alles gesprekken voorgelegd, contract laten zien met total loss verklaring, kortom het hele dossier.

De verkoper heeft dus de motor te koop gezet terwijl deze nog eigendom was van een particulier. Hierdoor voorkomen ze bepaalde risico's en hoeft de particulier zelf niet te adverteren. Dit is me ook verteld toen ik de motor kocht, maar ach, wat moet je met die informatie.. een motor is een motor.

Ze voelde zich er zichtbaar rot over, waren erg begaan met het m'n lot, en voelde zichzelf ook flink genaaid om het zo maar even te verwoorden...
Voor zover mijn mensenkennis strekt was dit oprecht, en geen ingeprogrameerd stukje acteer werk. De één was het her en der ook niet helemaal eens met de ander of vroeg aan de ander of hij mij niet even uit kon laten praten.

Toen waar ik voor kwam... een oplossing.
Er werd mij gevraagd of ik een voorstel kon doen, waarop ik heb gevraagd of ze de motor voor de oorspronkelijke verkoopprijs konden terugkopen of mij het waardeverschil van 2/3000 euro konden vergoeden en de motor motorisch en mechanisch konden laten controleren in mijn bijzijn.

Er werd mij aangeboden om de motor op hun testbank te zetten en alle data te controleren en gelijk het vermogen verloop icm met het overbruggen van de o2 sensor te verbeteren.
Ook boden ze aan het frame uitvoering te kunnen laten controleren en meten door een externe partij (bekende naam die al heel lang in het vak zit).
Daarnaast waren ze bereid om een vergoeding te geven en schrokken ze naar mijn idee niet van mijn eis qua bedrag. Ze wilden graag nog even overleggen en er over nadenken hoeveel dit zou moeten worden en hoe de rest afgehandeld zou worden. Ik heb ook alle data die mijn onderzoek heeft opgeleverd achtergelaten zodat hun eventueel de vorige eigenaar kunnen confronteren, alhoewel ze zelf al vermoedde dat dit weinig op zou leveren.

Er werd mij gevraagd of ik ze vertrouwde en of ik het hun aanrekende dat dit zo gelopen is. Ik heb gezegd dat ik niemand kan vertrouwen in dit wereldje omdat ik blijkbaar mezelf dan vroeg of laat in de vingers snij. Ook heb ik gezegd dat, als je al 15 jaar motoren ver en inkoopt je ondertussen bewust moet zijn van dit soort zaken, en het hun verantwoordelijkheid is om een kleine check te doen of de waar die ze aanbieden geen schimmig verleden heeft. Ze zijn tenslotte zelf eindverantwoordelijke, en moeten ook zelf voor nalatigheid opdraaien.
Dat konden ze niet ontkennen, beide heren hebben weinig tot geen weerstand geboden. Mooi weer praatjes ben ik niet op ingegaan. Heb wel het idee dat de "sorry" oprecht was en dit echt een gevalletje onwetendheid betreft.

Ik heb aangegeven dat, wat de uitkomst ook zou zijn ik er eerst een nachtje over zou slapen.
Ze bellen me morgen terug, met een voorstel.
Tot nu toe, zeer te spreken over de afhandeling van deze zaak en over het ontvangst van beide heren!

Heb trouwens hardop zitten lachen om alle commotie en hilarische reacties die hier boven gepost zijn, maakt m'n dag toch weer goed:t
 
Mooi dat ze het gaan oppakken zeg! Alleen is het mij nog niet compleet duidelijk of het vertrouwen er nog is. Door het feit dat je de moeite neemt om erheen te gaan en het gesprek aan te gaan lijkt mij wel dat je nog vertrouwen hebt in een goede afloop. Ik denk dat zoals zij hand in eigen boezem steken dat bij mij nog wel wat vertrouwen zou laten blijven. Je kunt in wat voor beroep dan ook nooit alles voor zijn en het gaat erom hoe de leverancier het uiteindelijk oplost samen met de klant.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan