Tweetakt verenigt U zich hiero deel2

Seen In Passing :t

20210320_152818.jpg



20210320_152748.jpg



20210320_152809.jpg



Smelly good!
 
Poeh knap ding, die voorlampjes 👌 eentje van Bas Brienne denk ik.
En het achterlampje??
 
Laatst bewerkt:
Voor het aan elkaar "kitten" van twee carter helften (hier hoort origineel geen pakking), welk spul raden jullie mij dan aan?
 
Ik zag gisteren een Suzuki tweetakt door de straat rijden *O*
Zag hem pas ook al bij de pomp staan, dus ik denk dat die bij mij in de buurt woont (Hoogland).
 
Nieuw stukje gemaakt op mijn blog over zijspancross twin, triple en vier cilinder 2 takt blokken. Er zitten ook wat foto's bij van de boxer 4 van Startwin en het Husqvarna prototype proof 2000.
 
Laatst bewerkt:
Heeft iemand hier ervaring met pre-mixen bij een NS400R?
Voor de ultieme tweetakt geurbeleving wil ik R40 gaan gebruiken, maar dat is een te dikke olie voor de oliepomp lijkt me.
Welke verhouding moet ik hiervoor gebruiken en is dit überhaupt wel aan te raden voor deze motor? (afgezien van het lichte ongemak dat je altijd zelf je benzine moet mengen, wat ik niet erg vind voor die enkele keren dat ik er een plezierritje mee zal maken.)
 
Mooi stukje in het motorrijwiel van Wil, Marcel en Boet over hun Daytona belevenis.
( Rob Bron ook natuurlijk)Bekijk bijlage 1626260Bekijk bijlage 1626262
Ik heb niet zo lang geleden voor het clubblad van de Suzuki T&GT club een interview gedaan met Marcel Ankoné. Uiteraard kwamen de gouden overalls ook ter sprake. Marcel had zijn uitrusting nog, en haalde die speciaal voor mij tevoorschijn. Hij had al gezegd dat het eigenlijk gekkenwerk was, het ding was zo dun als een zeemleren lap, en bood ook niet veel meer bescherming. En daarmee dus gewoon met 300 km/u over het circuit razen. Je moet er toch niet aan denken dat je dan net zo een klapper maakt als Barry Sheene destijds...

Ter illustratie scheurde Marcel even twee kleine stukjes van die overall af, en legde dat achteloos op tafel...

Toen ik afscheid nam, gaf Marcel mij de twee stukjes leer en vroeg of ik ze misschien wilde hebben. Wat denk je!!
Ik was zo trots als een aap met zeven lullen, zomaar een (klein) stukje Nederlandse race historie in handen. Later stuurde Marcel mij een gesigneerde poster uit 1974, die gebruikt werd voor de campagne "motorsport is tof! Ik heb die poster ingelijst, en de stukjes leer zitten nu achter glas, bij de foto van de 4 coureurs in diezelfde overall. Geweldig om Marcel te mogen ontmoeten en van hem verhalen te horen over het racen in die dagen. Echt een hele aardige vent.
 
Terug
Bovenaan Onderaan