€500 challenge 2019: Ram's DR Big "Red"

theredone51

Big Red
10 mei 2005
2.122
510
Mechelen, BE
En gisteren nog even een testritje gedaan waarbij gelukkig alles bleef hangen :') Laatst opgemerkt dat de motor 'piept' bij het inveren aan de achterkant, gisteren de scharnierpunten even snel ingespoten met wat WD-40 maar bij terugkomst toch weer piepen. Uit verder onderzoek blijkt dat het probleem in de middenbok zit: die heeft een aanslag met wat rubber er op die tegen het linkgewricht komt van de achterbrug, wat bij het inveren zorgt voor een piepend geluid. Heb wat vet aangebracht op het rubber, kijken of / hoe lang dat helpt :)
Even terugmelden dat het vet heeft geholpen en er geen piepen meer is bij het inveren :t Verder nog wat speelgoed binnengekomen voor de DR:
toolkit.jpg

Een origineel gereedschapssetje ontbrak nog en aangezien die blijkbaar nog nieuw te verkrijgen zijn heb ik mezelf / de DR er maar 1 cadeau gedaan :) Vooral voor het vervangen van een bougie onderweg wel praktisch, bij de DR750 is er niet bepaald veel plek beschikbaar om met universeel gereedschap makkelijk te kunnen werken. Verder zit het zadel ook vast met 2 kruiskopschroeven, dus als je eens aan de zekeringen moet is het ook wel fijn om een schroevendraaier bij te hebben O-)
 

Hamamatsu

Die hard MF'er
27 dec 2009
476
144
Een knap setje gereedschap, met een conserveringsolie zoals Ballistol of iets vergelijkbaars blijft het mooi onder vochtige omstandigheden. Voor rubber op metaal werkt siliconen olie goed, aan dat vet gaat weer zand en vuil kleven en schuren. Je passie voor de motor- techniek is erg aanstekelijk, leuk draadje dit.
 
Bovenaan Onderaan