15 aug naar Zandfoort

ik dacht dat duderuud en helldesker rond die tijd wel zo'n toms cursus gingen doen.. waar of wanneer precies weet'k ook niemeeR.. zal je aan hen moeten vragen als ze uit verlof terugkomen.
 
T.O.M.S. cursussen

MotorXtra organiseert in opdracht van en in samenwerking met de Rensport School Zandvoort een voortgezette rijopleiding voor sportieve motorrijders. Deze T.O.M.S. cursus ( Training en Opleiding Motor Sport) is er vooral op gericht om sportieve motorrijders te leren hoe op een veilige manier zo hard mogelijk op een circuit te rijden.

Tijdens deze cursus krijg je les van coryfeeën als Cees Doorakkers, Lex van Dijk, Mark Wilson en slalomspecialist Jaap Schulz. De cursus duurt een dag en begint s'morgens met een uurtje theorie. Hierna gaan de deelnemers in kleine groepjes de baan op achter een instructeur die in een laag tempo de ideale lijn demonstreert en geregeld stopt om uitleg te geven en deelnemers de kans te geven vragen te stellen.

Rond het eigenlijke circuit en op de paddock zijn er diverse oefeningen uitgezet zoals een reuzenslalom, uitwijk en remoefeningen, bermvlucht, etc. ook is er een oefening waarbij we de kneedown techniek leren, bij deze oefening wordt tevens de nodige aandacht geschonken aan de zithouding. Al deze oefening worden regelmatig afgewisseld met circuitsessies waarbij er door het grote aantal instructeurs veel "een op een" begeleiding is.

Tot slot van de dag worden er starts geoefend gevolgd door een sprintje, een mooie gelegenheid om het geleerde in de praktijk te brengen en te kijken hoe je het er ten opzichte van andere cursisten van af brengt. Bij het met goed gevolg deelnemen aan de cursus krijg je een certificaat waarmee je bij de KNMV een B-licentie kunt aanvragen. Met deze B-licentie kun je deelnemen aan clubraces, de KNMV cup en de ZAC (Zomer Avond Competitie). Voor meer informatie over deze zomer avond competitie kun je kijken op de site; www.z-a-c.nl.

De instructeurs bij de TOMS cursus kunnen ruwweg in twee groepen gesplitst worden; de instructeurs bij de oefeningen, dit zijn bijna allemaal enthousiaste rij instructeurs die hun sporen inmiddels wel verdient hebben. De instructeurs op het circuit zijn stuk voor stuk ervaren coureurs die weten waar ze over praten en je ook graag uit leggen hoe het moet. Samengevat komt het erop neer dat je met deze cursus de basis kunt leggen voor je verdere race carri?re, maar ook als je niet wilt gaan racen zijn de bij ons geleerde technieken prima te gebruiken om voortaan op een veilige manier sportief te kunnen motorrijden. De cursus wordt in 2001 gegeven op de volgende dagen;

- maandag 26 maart
- dinsdag 22 mei
- woensdag 15 augustus
Over paar jaar moet ik dit ook maar eens doen. :9

Worden er ook eisen gesteld aan motorfiets of aantal jaren dat je rijdt? :?
 

Over paar jaar moet ik dit ook maar eens doen. :9

Worden er ook eisen gesteld aan motorfiets of aantal jaren dat je rijdt? :?
[/quote]
Wat? de cursus of de z.a.c.!
Je mag ook meedoen als je jonger bent dan 18 hoor!
Je hoeft geen race ervaring te hebben,maar je motor moet in goede staat zijn en bij de races een standaard uitlaat.Bij de cursus mag je,liever niet,een andere uitlaat erop hebben(had ik ook).Maar tijdens de z.a.c. krijg je de zwarte vlag ))-;
Wie het leukt vindt kan de volgende dag(16e) gelijk meedoen aan een z.a.c.-wedstrijd.
Wel starten in de S-0,want dat gaat al erg hard.
Laatste race op Zolder werd ik 10e met 1min.47 in de S-3 klasse.Niet slecht voor een beginner na de cursus van Maart!(j.l.)
groeten Marcel.
 
Terug
Bovenaan Onderaan