17-7 Circuitdag Hockenheim

Joris

MF veteraan
11 dec 2001
6.367
169
Veghel
Zo, eergisteren het inschrijfformulier voor de DARE op Hockenheim op de bus gedaan. Deze circuitdag/cursus is op woensdag 17 juli.

Iemand interesse om zich een dagje uit te leven met open uitlaten? De kosten zijn €150,-

http://www.docshop-racing.com (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.docshop-racing.com)
(klik op Dare dag-events)
 
Laatst bewerkt:
Ik heb info/inschrijfformulier aangevraagd. Of ik ga weet ik nog niet. Ik zal eens ff kijken hoe lang het rechte stuk is. (400-tje hè)
 
Ik heb info/inschrijfformulier aangevraagd. Of ik ga weet ik nog niet. Ik zal eens ff kijken hoe lang het rechte stuk is. (400-tje hè)

Helske,

Het circuit van Hockenheim is aangepast (lees veel minder snel geworden). btw er wordt sowieso op het korte circuit gereden. Het langste rechte stuk is het stuk bij start-finish.

Edit: piccie erbij

strecke_hockenheim_klein.gif
luft_hockenheim_klein.jpg
 
Laatst bewerkt:
Op woensdag 22 mei 2002 20:26 schreef Joris het volgende:Helske,

Het circuit van Hockenheim is aangepast (lees veel minder snel geworden). btw er wordt sowieso op het korte circuit gereden. Het langste rechte stuk is het stuk bij start-finish.

Ah, dat klinkt positief.....nou ja, voor mijn 400-tje dan hè.
Ik wacht op de info en dan hoor je meer.
 
Laatst bewerkt:
Hoe ga je er naar toe dan, tegen de tijd dat je daar bent zijn je bandjes aardig vierkant ofnie :?


Edit : "naar Hockenheimring, Hockenheim (Duitsland) over 429.6 km in ongeveer 4 uur en 13 minuten."
Valt wel mee dus
 
Laatst bewerkt:
Nog plaats op die trailer :?

Eh nee. We gaan met z'n 3en.

De goten kunnen we nog 10 cm verder naar buiten leggen. Dan past er in het midden nog een extra goot bij. De middelste motor staat dan vooraan op de aanhanger, met het zitje ter hoogte van de stuurhelften van de andere 2.

Volgende keer ziet het rek er netter uit want dan is het helemaal gegalvaniseerd.
 
Laatst bewerkt:
Schop het!

Nog liefhebbers? Als er plaatsen over zijn kun je vanaf dinsdag avond 18.00 op het circuit nog inschrijven.
 
Ik heb besloten om niet mee te gaan. Ik ga nl. niet in die week maar in de week van 5 aug op vakantie. Maar ik krijg nog wel info van ze, dus wie weet, volgende keer beter!
 
Zo we zijn weer terug van een enerverend dagje Hockenheim. Het was natter dan nat :(

full


De eerste sessie miezerde het een beetje en kon dus mooi gebruikt worden om aan het baantje te wennen.

De tweede sessie was het droog en reden we op een opdrogende baan. Dat was de mooiste sessie van de dag. Op sommige plaatsen was de droge lijn maar 20 cm breed, op andere plaatsen een meter of drie. Dus was het een kwestie van erg nauwkeurig sturen.

Bij aanvang van sessie 3 begon het weer opnieuw te regenen. Tijdens de sessie bleef het constant regenen, waardoor je iedere ronde rustiger aan moest gaan doen. Wel opvallend hoeveel grip je nog had in de regen.

De sessie 4 had meer weg van powerboat racen. Iedere keer als ik boven de 10000 rpm kwam begon het achterwiel door te spinnen. Zelfs op het start/finish in de vierde versnelling. Met een standaard 600-tje! Toch ging het vrij aardig. Heb een aantal mensen in kunnen halen (inhalen gaat al veel beter dan de vorige keer op Assen :) ). Ondanks dat het nat is kun je zonder problemen vrij hard remmen. De laatste sessie lieten we voor wat het was. Het bleef maar hard regenen, zodat het wel erg leip werd op de baan. Met regenbanden zou het nog wel gaan. Maar de BT010's konden al het water niet meer aan.

Het is erg jammer dat het zowat de hele dag heeft geregend. Rijden op een droge baan bij een aangenaam temperatuurtje is natuurlijk veel beter. Ondanks alles was het toch wel leuk, rijden op een nat circuit is een aparte, enerverende ervaring.

Meer pics volgen nog :)

btw Toen we thuis waren kwam ik tot de ontdekking dat je de ram-air gaten van een Kawa maar beter af kan plakken als die op een aanhanger door de stromende regen moet: na veel pijn en moeite starte hij pas. Volgens mij stond er water in de airbox.
 
Heel vervelend dat het nat was. Kheb namelijk ook zitten denken om er heen te gaan. Ben blij dak in het westen gebleven ben. Was hier heerlijk weer en weer lekker gegumd :}
 
Das jammer dat zo'n dag verregend ;(
Zonde van het geld.
Maar je hebt denk wel weer wat bij geleerd om in de regen te rijden.
 
hh-trailerachter.jpg

Vreemde Kawa in de Ducati-bijt

hh-trailerzijkant.jpg

Nu van de zijkant

hh-trailerauto.jpg

Achtervolgd

hh-kampeerpaddock.jpg

Kramperen

hh-wachten.jpg

Wachten duurt lang

hh-jorissachs.jpg

Ikke door de Sachscurve, wordt wel ontaard hard buitenom voorbij gereden door een Limburger ;(

hh-franksachs.jpg

Frank door de Sachscurve met mij op de achtergrond

hh-bandnat.jpg

Zo ziet een band eruit na regenrijden :?
 
Laatst bewerkt:
Op donderdag 18 juli 2002 19:41 schreef Joris het volgende:

Wachten duurt lang

Als je goed kijkt zie je achter de cbr 600 op de achtergrond een blauwe R1 staan *D

Denk dat ik ook wel ga de 17e. Motor weer op de aanhanger en hopen op mooi weer..ik heb maar 2 sessies gereden vorig jaar '(

Wil je echt mooi weer garantie, ga dan een keer met ons mee naar Cartagena..daar leer je pas echt wat, onder begeleiding van CRT instructeurs en mijn vrienden van Docshop-racing, waronder Stefan Prein :}
 
shit...was dit een posting van vorig jaar '(

DIT jaar (2003) dus....is de hockenheimdag op 11 juli !!!

Schrijf je snel in 8-)
 
Terug
Bovenaan Onderaan