2 wheels for dogs op 8 augustus 2004

Kim Bols

Rookie
23 jul 2004
1
0
Hallo motorfreaks!

Ik ben Kim Bols, wonende te Beerse en dochter van een vader en moeder die al jaren gek zijn op motors en er beiden ook ééntje hebben. Zelf ben ik blind en sta ik op de wachtlijst voor een blindengeleidehond bij het Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG) te Tongeren. Zo'n hond kost nl. rond de 15.000 EUR terwijl de overheid (het Vlaams Fonds) tot op heden soms maar voor max. 7.437 EUR subsidies verleent voor een opgeleide hond. Die 15.000 EUR omvat o.a. het kweken/aankopen, opvoeden en professioneel opleiden van geleidehonden, het materiaal, de voeding, de medische verzorging, de opleiding met de visueel gehandicapte persoon, de verlening van blijvende nazorg, personeelskosten, enz.

In tegenstelling tot de ons omringende landen, waar de totale som wordt betaald door de overheid, moet het BCG, net als alle andere geleidehondencentra in België, beroep doen op schenkingen. Deze zijn afkomstig van opbrengsten van evenementen en acties, sponsors, serviceclubs, bedrijven, liefdadigheidsinstellingen en u.

Deze lange inleiding gewoon maar om te zeggen dat ik onlangs vernam dat een bepaalde hondenschool uit Deurne een motorrit tvv het BCG organiseert en natuurlijk is iedereen daar van harte welkom!

Hieronder wat praktische gegevens.

Wat: De Kleuterschool voor honden vzw uit Deurne organiseert voor de derde keer een bepijlde motorrit van 180 km. Doordat deze motorrit jaarlijks aan belangstelling wint, is het idee ontstaan om deze rit voor een goed doel te rijden. 2 wheels for dogs vond een geschikt doel in het rijden voor blindegeleidehonden. De hele opbrengst is daarom dan ook ten voordele van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden (http://www.geleidehond.be).
Wanneer: 8 augustus, vertrek tussen 9 en 11u.
Waar: P. Benoitlaan 19, 2100 Deurne.
Meer inlichtingen en praktische informatie: 03/7796468 of via
http://www.kleuterschoolvoorhonden.be

ALLEN DAARHEEN EN ZEGGE HET VOORT!

***

Belgisch Centrum voor Geleidehonden vzw
Maastrichtersteenweg 64
3700 Tongeren
Tel.: (012)23 43 19
Fax: (012)39 41 24
E-mail: [email protected]
Website: http://www.geleidehond.be
 
Bovenaan Onderaan