2017: Rondje Oostzee

Clank

MF veter aan
Donateur
25 okt 2016
4.810
3.045
Helmond
Omdat er even niks te sleutelen is in de garage dan maar:

Om te beginnen vond ik nog een foto van de vorige camping, maar dan de goede kant:
WP_20170731_17_24_27_Pro.jpg
Foto's staan dus niet helemaal op volgorde opgeslagen..

Dag 2 in Polen.
Ik zie nu eigenlijk pas dat ik er heel weinig foto's van heb. Vooral tijdens het rijden ben ik de hele dag bezig geweest met waar ik naar toe moet. Ineens zonder navigatie staan betekend wel dat je daar echt de dag mee bezig bent.
Wat met wel opviel aan polen is dat benzine bij elk tankstation weer een andere kleur heeft. Nou reed ik op een GS500 die volgens mij op alles loopt wat brandbaar is, dus ik was er niet zo heel erg bang voor. E10 was toen ook nog niet zo wijdverspreid als nu, dus bij twijfel de dure benzine erin gooien. Zo duur is het hier ook weer niet.
Verder deze dag weer echt de ogen uit gekeken. Het is in Polen zo enorm anders dan andere landen waar ik tot nog toe ben geweest. Daarbij is communicatie met de mensen wel echt lastig. Ze spreken een paar woordjes Duits, nog een beetje minder Engels maar met genoeg handen en voeten kom ik er steeds wel doorheen.
Veel wegwerkzaamheden trouwens. De geur van nieuw asfalt doet me na 4 jaar nog steeds denken aan Polen. Veel wachten en vertragingen dus ook:
IMG-20170801-WA0001.jpg
Daarbij nog wat zloty gehaald, omdat Polen niet het land van pinnen is. Dag 1 kon ik met euro's betalen, maar dat zal ook niet de meest ideale wisselkoers zijn geweest.
WP_20170731_21_01_12_Pro.jpg
In tegenstelling tot de andere dagen kon ik hier de locatie wel terug vinden. Ik ben heel grofweg langs Bydgoszcz gereden naar Iława. Daar aan het begin van het dorp/de stad een camping gevonden, en zowaar bij de receptie praatte ze Engels. Camping (hier: Leśna) lag alleen wel in de buurt van een sportveld en een drukke weg, dus eigenlijk achteraf gezien was het niet de beste plek. 's Nachts verder geen last van gehad, maar qua locatie niet de beste plek om je tent op te zetten. Heeft even een uurtje geduurd voordat ik me er echt veilig voelde. Goed, de tent staat tussen de campers:
WP_20170801_20_19_14_Pro.jpg

En boodschappen was ik nog niet aan toe gekomen. Supermarkt was nog wel een paar kilometer verderop, maar mijn motorschoenen kan ik prima mee wandelen en ik was voor de dag wel even klaar met motorrijden. Stukkie lopen dus. Leuk om het dorpje te zien, en de oost europese invloeden waren overal nog duidelijk te zien:

WP_20170801_19_14_03_Pro.jpg

Bruggen met de typische kleuren, net als de gebouwen trouwens:

WP_20170801_19_54_22_Pro.jpg

De dag hierna gaan we het gas erop houden richting Litouwen.
 
Bovenaan Onderaan