25 kw regel massa rijklaar of leeg

Pieter29

MF veteraan
30 aug 2009
1.682
0
Geldt de massa van de motor rijklaar (de tank gevuld met 90% benzine en alle olie) of de massa leeg voertuig genomen voor de berekening van de 0,16 kw per kilo berekening.
 
Laatst bewerkt:
Het is 0,16kw/kg ledig gewicht. Ledig is voor zover ik weet rijklaar, maar dan wel met een halve tank benzine, olie in het blok, eventueel koelvloeistof in het reservoir bij watergekoelde motoren. Geen passagiers en geen bagage.

'Rijklaar' zou de motor dus 156,25kg moeten wegen en dan mag je precies 25kw rijden (meer kilo's is dan natuurlijk ook geen probleem).

Wel vreemde benaming, met ledig zou je eerder 'leeg' denken.
 
www.vandale.nl

le·dig bn, bw leeg

Dus waarschijnlijk massa leeg gewicht.
 
Droog gewicht is leeg, ledig bij mijn weten rijklaar.

Maar je mag 0,16kw per kilo maar dan maximaal 32kw als het goed is.

Kijk maar eens in je theorie boek staat het als het goed is ook in.
 
Maximaal 25kw en 0,16kw/kg, niet 32kw. Vandaar dat als je persé met 25kw wilt rijden, dan moet de motor minimaal 156,25kg wegen. Meer mag ook. Weegt ie minder, dan moet de motor minder dan 25kw vermogen hebben en dus moet het weer overeenkomen met die 0,16kw/kg.

PR21, Google voor de grap maar op 'ledig gewicht'.
 
draait allemaal om het gewicht op kenteken, anders zou iedereen met foldertjes naar het RDW gaan mailen dat zijn/haar fietsje wel geschikt is voor 25KW
 
draait allemaal om het gewicht op kenteken, anders zou iedereen met foldertjes naar het RDW gaan mailen dat zijn/haar fietsje wel geschikt is voor 25KW

Er staan 2 gewichten op het kentekenbewijs, massa rijklaar of massa leeg gewicht.
 
Terug
Bovenaan Onderaan