(centraal) ik heb rijlessen!!

een aparte draad voor motorrijlessen?

  • de brutaliteit van die jongen!

    Stemmen: 16 9,2%
  • kan me geen reet schelen

    Stemmen: 30 17,2%
  • lijkt me wel wat

    Stemmen: 103 59,2%
  • echt een TOP idee!

    Stemmen: 25 14,4%

  • Totaal aantal stemmers
    174
Status
Niet open voor verdere reacties.

pizzaman

MF veteraan
24 aug 2003
1.358
0
Ik heb net m'n eerste rijles gehad, en het ging echt top. Het zo leuk om te rijden (ik had nog geen cm daarvoor gereden) dat ik het wel van de daken kan schreeuwen.
Nou zie ik dat wel meer mensen af en toe wat te melden hebben over rijlessen, en misschien is het handig om het centraal te houden. Hoeven "wij die ons (a) rijbewijs nog net niet hebben niet elke keer een nieuw draadje aan te maken.
vandaar een poll:

rijbewijs thehoerie halen? omdat ik er zelf mee bezig ben, pas ik hierbij de startpost aan met wat links, dat jullie er wat aan mogen hebben :)
alle aanvullingen zijn welkom

hier zijn wat links:


theorie leren:

http://www.gratistheorie.nl/Motor/index.htm (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.gratistheorie.nl/Motor/index.htm)


theorieexamen oefenen:

http://www.vekabest.nl/load_exam.php?sect=part&cat=car&prodnr=false?sect=part&or=ar (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.vekabest.nl/load_exam.php?sect=part&amp;cat=car&amp;prodnr=false?sect=part&amp;or=ar)
http://home.hccnet.nl/j.h.apperloo/vkquiz/index.html (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/home.hccnet.nl/j.h.apperloo/vkquiz/index.html)


motorrijden voor beginners:

http://www.student.kun.nl/wouter.timmer/index.htm (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.student.kun.nl/wouter.timmer/index.htm)
 
Laatst bewerkt:
Tof idee,

Ben wel bijna klaar met lessen inmiddels (HOOP ik :X ), heb er nog 2 en dan op voor het examen donderdag. Als ik zak worden het er natuurlijk weer meer...

Maar goed, erg leuk, en ik hoop dat mensen er wat aan hebben.

Ik heb alvast een vraagje voor het topic (kom ik nu ineens weer op), weet iemand hoe je nu eigenlijk moet voorsorteren? Mijn instructeur leert me namelijk altijd dat je moet voorsorteren als het KAN, dus als je de ruimte weg kunt geven (de ruimte moet dan breed genoeg zijn om een auto door te laten). De examinator zei de vorige keer: eigenlijk moet je nergens voorsorteren.

Vraag is nu: wie van de twee heeft "gelijk"? (ja, ik weet het, eigenlijk kun je dat het beste op gevoel doen, maar op het examen moet je laten zien dat je het weet)... Ik vond het sowieso vreemd dat een instructeur en een examinator twee toch wel verschillende verhalen hadden :?

Iemand die hier meer over weet? (ik gok van niet, want iedereen doet het gewoon op zijn eigen manier vrees ik)

Iedereen die nog aan het lessen is, inclusief topicstarter: veel plezier! Ik vind het ook erg leuk, maar begin het nu wel beu te worden met al die examens erbij :z :z

:] groeten
 
Mijn instructeur leert me namelijk altijd dat je moet voorsorteren als het KAN, dus als je de ruimte weg kunt geven (de ruimte moet dan breed genoeg zijn om een auto door te laten). De examinator zei de vorige keer: eigenlijk moet je nergens voorsorteren.

Vraag is nu: wie van de twee heeft "gelijk"? (ja, ik weet het, eigenlijk kun je dat het beste op gevoel doen, maar op het examen moet je laten zien dat je het weet)... Ik vond het sowieso vreemd dat een instructeur en een examinator twee toch wel verschillende verhalen hadden :?
:r

dit heb ik nou al zovaak gehoord dat instr je dingen leert die een examinator HELEMAAL niet wil zien,,en omgekeerd..verder kan ik je niet helpen,,alleen een wijze les die de EX-ZOT hier al ergens poste,,zodra jeje rijbewijs hebt vergeten hoe jeje rijbewijs moet halen :} :} :}
 
De maatschappelijke belangen veiligheid en doorstroming (in die volgorde); hele rijstrook gebruiken en ruimte laten daar waar het kan. Als je een voorrangsweg links opdraait (2 verkeersstromen), kunnen anderen vaak eerder schuin achter je langs dezelfde weg rechts opdraaien (maar je hoeft je plaats op de weg ook weer niet overdreven klein te maken). Genuanceerd?, de gulden middenweg?, geef je verstand voorrang?, grijs gebied?, te creatieve wegbeheerders?, discussie onder vakgenoten? Op al deze vragen is het antwoord: Ja. Maar dat biedt soms niet genoeg houvast voor rijopleiding-cursisten. Oorsprong en motivatie-uitweiding middels vakjargon doet ook weer duizelen.
 
over voorsorteren uit mijn theorie/praktijkboek van verjo bv:

Het wel of neit voorsorteren wordt aan de beoordeling van de bestuurder zelf overgelaten. Dit vereist natuurlijk een juiste beoordeling van een goed inzicht in de verkeerssituatie. U zult dus tijdig de handelijngen van links en rechts afslaan moeten gaan voorbereiden en uitvoeren. Hierdoor geeft u overige bestuurders de tijd om uw bedoeling te begrijpen
Biij de keuze om niet voor te sorteren moet u zich steeds afvragen:
-kan hierdoor een gevaarlijke situatie ontstaan
-belemmer ik de vlotte doorstroming van het verkeer
-handel ik niet in strijd met de eventueel aanwezige verkeerstekens

wel of niet voorsorteren is afhankelijk van de omstandigheden. Meestal is voorsorteren wel nodig (uw instructeur zal u leren bij welke omstandigheden u beter niet kunt voorsorteren). VAn belang is dat u de juiste handelingen in de juiste volgorde afwerkt.

stukje over fietsstroken weet je wel

voorsorteer vakken lukt ook wel denk ik

voorsorteren op een richtins wegen:
- bij eenrichtingswegen helemaal links voorsorteren
- bij beperkte eenrichtingswegen tegen de wegas voorsorteren(dat is als alleen fietersersje tegemoet kunnen komen.

zo! nu heb ik lamme poten!
 
De motivatie van examinatoren is wel vaker in niet te volgen Nederlands (kan ook aan het baalmoment van de kandidaat liggen soms).
 
Dat met het plezier gaat wel lukken denk ik, heb in tijden niet zo iets leuks gedaan (behalve met me vriendin dan :X ). En dat het lessen/rijden leuk is is toch het belangerijkste?! :]
 
Ben net klaar met m'n lessen. 6 uur op een bmw scarver. Heb er echt van genoten. Ben nu van plan een SV650n te kopen. Eerst nog even langs het gemeentehuis voor m'n voorlopig rijbewijs ...
 
Ben net klaar met m'n lessen. 6 uur op een bmw scarver. Heb er echt van genoten. Ben nu van plan een SV650n te kopen. Eerst nog even langs het gemeentehuis voor m'n voorlopig rijbewijs ...

pimpig fietsje:
SV650N_blk.jpg

geld over?
 
offtopic:

pimpig: zoals een pimp (pooier) "haarlems straatjargon" 8-) voor iets moois (ook wel vet, cool, gaaf of wreed bijvoorbeeld) :+
 
ok, was dus een compliment :) Wij zouden zeggen (voor de koekblikvariant dan)een pooierbak :0 maar dat is dan meestal niet zo positief bedoeld ... vandaar de reactie ;-) Had je voor jezelf ook al iets in gedachte?
 
Heb ik idd gelezen. Kwam zeker ook iets in voor over de GPX. Daarover kan ik alleen maar zeggen dat die niet echt aan te raden is. Oom van me heeft zo een gehad en vond die boven de 160 rechtuit nogal onstabiel. Met GPZ heb ik zelf geen ervaring. Alleszins veel succes met je zoektocht/aankoop. En dan lekker :]
 
Er mag zoveel niet })

Kijk de berichten op MF er maar op na :+ , iedereen hier gedraagt zich altijd voorbeeldig O-) , ik heb nog geeneen topic gezien voor boetes voor te hard rijden etc.

:z :z :z
 
ik maandag om 11.30 nummer 9....en dan gaan we weer ff een bakkie koffie halen op het cbr!

[edit] lachuh,...relax cbr terrein "opblazen" en dan al die zenuwachtige gezichtjes zien [/edit]
 
Ben al vier maanden bezig. Ben een hopeloos geval :+ :X

Goed, samengevat: 21 lessen genomen, 27 juni 1e examen, gezakt op bijzondere verrichtingen (motor uit klauwen laten pleuren, dat soort geintjes), vervolgens nog eens 12 lessen genomen en toen op 27 augustus examen gedaan. Weer gezakt (beetje gezeik/gemierenneuk: met voorsorteren en kijkgedrag... maar verder was alles wel OK :r tja...). Inmiddels nog 7 lessen genomen (moet daar nog 2 van in feite, officieel is het de 39e EN de 40e tegelijk dus, magoed), en dan a.s. donderdag weer examen.

Het schiet niet echt op zo. Maar als ik het donderdag haal (en dat doe ik) is het blazen geblazen :+ }) .

It doesn't matter how long it takes to get there, eventually I will :o
Komt goed donderdag!!

Oh ja, suc6 met je examen!
 
Laatst bewerkt:
Hey das toevallig ;) Jij gaat het ook gewoon halen op donderdag :}

Jij ook heel veel suc6 ermee he!! Kick ass !!! 8-)

p.s.: Het examen zelf kost echt onwijs veel geld :r Jij ook al last van?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan