Show hier je chopper !!!

Dr@ggirl

Rookie
5 mrt 2004
12
0


Bijlage: http://files.motor-forum.nl/forum/download_document/83167/ecd0907e3163e0ba6cd68c48e80c922b (Mijn mooie DRAGSTAR.jpg)​
 
Laatst bewerkt:
shopper.jpg


:+


Chow hier je chopper :?

En die Dragstar is een custom en geen chopper. B|
 
(Afbeelding)

:+


Chow hier je chopper :?

En die Dragstar is een custom en geen chopper. B|

Baas boven baas...

De dragstar is ook geen Custom, maar een cruiser. Een custom is een eigenbouw, of met al dan niet zelfgemaakte accessoires naar eigen smaak aangepaste productie motor. Een standaard productiemotor kan dus nooit geen custom zijn. Het woord custom kom van customer, klant, dus naar de wens van de klant gemaakt.




Draggirl, ik kan mijn chopper nog niet showen, hij ligt nog in 1001 stukken uit elkaar. Of beter: hij is nog in aanbouw, dus even geduld aub.
 
Laatst bewerkt:
Draggirl, ik kan mijn chopper nog niet showen, hij ligt nog in 1001 stukken uit elkaar. Of beter: hij is nog in aanbouw, dus even geduld aub.

De oerterm chopper en de moderne tijd gaan niet meer samen, als Draggirl jouw chopper ziet denkt ze misschien wel "Wat is dat voor raar ding :? " Wanneer ga je er weer mee verder trouwens? :P En wat heb ik? Noem em gewoon bij z'n merk eigenlijk, ik zeg niet mijn chopper ofzo ;)

full
 
Ik had ze van de week al in een ander topic geplaatst over choppers en zelfbouwers, maar vooruit, nog een keer ;)

full


Mijn 500 cc 1950 BSA chopper, echt gebouwd eind jaren 70. Niets aan verbouwd zelf, gewoon zo gekocht. Nog nooit mee gereden ( is ook veel te klein voor mij ) maar wilde hem heel graag hebben omdat "in mijn tijd" de choppers er zo uitzagen ! Ga hem op m'n ouwe dag wel een keertje helemaal opknappen en rijdend maken.
 
Deze heb ik wel helemaal zelf gebouwd: Een Honda CB 750 blok in een Amen Savior frame. Alles zelfgemaakt, alle beugeltjes, de forward controls, risers, steuntjes, kabels voor de rem, afstandsbusjes, zadelplaat etcetcetc

full


Foto hierboven is om alle maten uit te proberen ( en ja, voor degenen die mij kennen: dat magere mannetje ben ik ;) )
 
Laatst bewerkt:
Daarna zo:

full


Nog met het oude CB 750 blok, welke ik heb opggeblazen op een vakantie naar Frankrijk. Open pijpen en een te arme afstelling van de carburateurs maken snijbranders va je bougie's en laten niet veel heel van je zuiger |( |( '(
 
Dus: nieuwer type Bol d'Or 750 blok erin, wat betekende: nieuwe motorsteunen, grotere accu ( dus nieuwe accubak ), veel meer electra....oh ja en gedempte uitlaten met een betere afstelling van de carbs ;)

Gelijk de "Bitch" maar helemaal veranderd: andere voorvork, ander voorwiel met schijfrem, andere tank, maar weer eens een ander stuur, etcetcetc

full
 
Gemakshalve ga ik ervan uit dat Dr@ggirl van het vrouwelijke geslacht is, maar waar is ze gebleven, ze lijkt me een spontane enthousiaste meid. En dat is toch waarachtig jammer als ik zie welke heren ze meteen al binnen haar topicje heeft en de discussie die is losgebarsten.

Waar staat naast de term 'custom' het woord 'customized' voor? Hetzelfde, maar een graadje meer of minder? Of is dit een term van de commercie voor alle te kopen hebbedingetjes die gemakkelijk op de motor te schroeven zijn. Niet dat ingrijpende zaag- en laswerk van u, heren met al uw kunde en kennis.

Hebben wij hier de 'babe' met het waswater weggespoeld?

Rest mij nog de mooie motoren te prijzen en weer wat wijzer, bougies als snijbranders. En Nitro, met respect, leert zijn lessen 'the hard way' zo te lezen.

En Draggirl, come back and kick ass!
 
Gemakshalve ga ik ervan uit dat Dr@ggirl van het vrouwelijke geslacht is, maar waar is ze gebleven, ze lijkt me een spontane enthousiaste meid. En dat is toch waarachtig jammer als ik zie welke heren ze meteen al binnen haar topicje heeft en de discussie die is losgebarsten.
Ja, als ik het teruglees komt het idd wat hard over, ach kan gebeuren, daar moet men niet van gaan schrikken, kun je je nergens meer over uitlaten. 'T is jammer inderdaad dat door de commercie - die alle zo over de toonbank verkopen en op de motor te schroeven artikelen "customizen" noemt ( of nog erger: ze noemen een motor zo vanaf de fabrieksband een chopper |( ) alle "newbies" op dat gebied ook echt denken op een chopper te rijden, terwijl er duizenden van gemaakt worden ! In mijn ogen ( maar dat is natuurlijk "just my 2 cents" ) is een custom of chopper toch echt wat meer door alle moeite die de eigenaar erin heeft gestopt om hem zo te krijgen door hem met eigen handen ( of hulp van getalenteerde vrienden ;) ) om te bouwen tot een exclusief exemplaar.

Mocht ik met mijn hoogdravende betogen Draggirl weggejaagd hebben dan hoop ik dat ze hier toch af en toe nog terugkomt en mijn excuses hiervoor accepteert !

En Nitro, met respect, leert zijn lessen 'the hard way' zo te lezen.
Tja, da's wel waar ja, maar als je niks probeert leer je niks ook ;)
En Draggirl, come back and kick ass!
Draggirl, luister maar naar die ouwe hippie :}
 
Mijn cruisertje :)

Notice de gele stikkers op de vorkpoten :+

Bijlage: http://files.motor-forum.nl/forum/download_document/83521/fabfd36ad12514aaf1e1ea60153baa4b (10.jpg)​
 
Hierbij mij 1000 Virago die nog volop in het customisen project zit 8-)

Bijlage: http://files.motor-forum.nl/forum/download_document/83614/2880038fcba7bce4abc66242bc63d55f (Virago 1.jpg)​
 
sportster 1200 1991

full




zelfgemaakt:

stuur
achterlicht
accu cover
ontstekingscover
zadel (nog in de maak)
bedrading door t stuur


zelf verbouwd:

koplamp
spatbord ingekort
bedrading

verdere aanpassingen

andere tank
ander tellerhuis
rvs remleiding
andere knipperlichten(zijn besteld)
 
Laatst bewerkt:
Mijn Viagra. (nog niet klaar '(

Bijlage: http://files.motor-forum.nl/forum/download_document/83670/ba401fb40b12042a24836cf75ba8a386 (Virago 1.jpg)​
 
alle "newbies" op dat gebied ook echt denken op een chopper te rijden
Daar hoor ik ook bij :)
In mijn ogen ( maar dat is natuurlijk "just my 2 cents" ) is een custom of chopper toch echt wat meer door alle moeite die de eigenaar erin heeft gestopt om hem zo te krijgen door hem met eigen handen ( of hulp van getalenteerde vrienden ;) ) om te bouwen tot een exclusief exemplaar.

Ik heb er zelf geen moeite ingestopt, heb m zo gekocht, is het dan nog steeds een chopper???? :+
full
 
Terug
Bovenaan Onderaan