6 weken het voorwiel achterna naar Marokko

Erwin P

Crashtest dummy
22 aug 2011
1.854
1.023
Lemelerveld
Update 28-04-2019: Wat foto's van de motoren, kampeerspul en de gereedschaplijst iets specifieker.

Even een kleine introductie van onszelf.
Erwin en Ciska, een jong stel van 26/24 en houden eigenlijk van alles wat enigsinds met buiten en spanning te maken heeft.
Ikzelf rij sinds mijn 16 altijd al brommer en ben doorgegroeid naar de motor. Off-road vond ik altijd al erg gaaf en zo kom ik ook in het Adventure spectrum terecht. Mijn vriendin heeft enkele weken geleden haar rijbewijs gehaald en heeft met een beetje geluk voor de vakantie zo'n 2000km gereden. Meer dan genoeg ervaring voor een reis van 10 a 15K km (lang leve onze jeugdige optimisme).
In voorgaande jaren heb ik zelf veel in het outdoor en Alpinisme gedaan in Scandinavië, Nepal en Oostenrijk. Hierdoor heb ik een iets andere insteek van reizen, vooral op het gebied van voorbereiding en inpakken. Iedere gram is er 1, ook op een motor als hij de bocht in gaat, over onverharde ondergrond rijdt en tijdens het optillen als dat niet helemaal goed is gegaan.

De reis

Op zoek naar een volgende uitdaging wilde ik eens een motor trip maken. In eerste instantie kwam een trip richting de Elbroes + beklimming daarvan bij mij op. Toen kwam de realiteit om de hoek dat ik in het klimseizoen nooit lang genoeg vrij zou kunnen krijgen. Buiten dat kwam het ineens niet meer vrijgezel zijn toch wat onpraktisch uit, je kersverse vlam gelijk naar 5642 meter en bijbehorende -30 meenemen kon wel eens een dovend effect hebben op je relatie.

Goed, geen hoog-alpinisme dus, dan ga je eens wat om je heen kijken... Toch wel graag iets met onverharde routes, een andere cultuur (mogelijk continent) en het liefst met een fatsoenlijke bergketen. Marokko it is!

Kwa datums hebben we vanaf 6 mei t/m 20 juni dus het vertrek is al snel en er moet nog een boel gebeuren. Gelukkig ben ik een proces-operator en zij een horeca tijger dus we presteren het beste onder druk!

Voor de overnachtingen hadden we kamperen bedacht, veel goedkoper en heeft zeker z'n charme.

Wat betreft route hebben we heel weinig vast staan. Hier zouden eventuele aanraders van jullie dan ook erg welkom zijn!
- We overwegen om door Frankrijk/Spanje een stuk van de TET te pakken.
- In de Ardennen willen we mogelijk wat gaan klimmen.
- We zouden erg graag de WW2 sporen in Normandië eens bekijken.
- Vanaf daar denken we schuin over te steken naar Lyon.
- Vanuit Lyon door de verschillende wildparken naar Andorra.
- Via de Spaanse oostkust naar Gibraltar
- Door Marokko zijn onze plannen nog helemaal onbekend gezien we geen idee hebben hoeveel tijd we dan nog hebben. Al staat een beklimming van de Toubkal hoog op de lijst.
- Terugtocht hangt volledig van de beschikbare tijd af. Het liefst slingerend terug natuurlijk, maar in geval van middendoor naar huis.

De motoren

Zelf rij ik een KTM 990 Adventure uit 2007. Een groot slagschip dat van zandpaden verwoesten zijn roeping heeft gemaakt. Momenteel afgetankt en wel zonder koffers 235 kg schoon aan de haak.
Wat ik zoal heb gedaan om hem klaar te maken voor deze reis. Valt tot op heden nog wel mee. Om te beginnen moest het wat lichter en minder topzwaar. Daarnaast nog wat kleine praktische dingen.
- De loodzware Hepco & Becker 3 delige set met het kofferrek waar je een motorframe van kan bouwen hebben plaatsgemaakt voor het stuk lichtere Givi Monokey systeem. Hier komen de maandag binnen te komen Givi Dolomiti 36L aan.
- Uitlaat systeem vervangen door GPR Rally systeem. Dit is veel lichter, hangt lager en speelt niet voor zadel verwarming, wat toch wat onprettig zou zijn met onze bestemming.
- Breedstralers en verstraler achter het ruitje verwijderd. De breedstralers voegden in mijn optiek weinig toe en de verstraler zat achter mijn ruitje gemonteerd. Gaf een gigantische bak licht, maar naar een paar duizend km niet poetsen krijg je de helft al terug van het ruitje. Omdat ik ronduit weiger €300 voor 2 lampjes te betalen komen er nu 2 verstralers bij Ali vandaan welke ik naast mijn koplamp op de kap wil bevestigen. Mijn ervaring is dat het een gigantische bak licht geeft, maar hinderlijk voor de tegenligger, gelukkig kan het ook gewoon uit.
- Er is een zelfbouw topkofferrek in de maak waar een 5L jerrycan op bevestigd komt (zo'n LC8 is toch wel dorstig). Dit topkofferrekje is ruim 1kg lichter dan de originele en meer dan sterk zat in de eerste testen.
- Zelfbouw koker van 52cm bij 12,5cm Deze is exact 52cm omdat mijn tentstokken 51cm zijn. Verder erg praktisch tijdens allerhande dagtripjes waarbij je liever geen koffer mee hebt.
- De valbeugels heb ik verwijderd, jaja dat staat er echt. Ik vond ze niet zo heel veel zin hebben in deze setting. Het enige deel van de tanks dat ze beschermen is een deel waar al een crashplaat op zit. Verder zitten ze met een bout in het motorblok en een andere in de tank bevestiging dus als ze blijven haken ben ik bang dat ze beide kapot trekken. In ieder geval banger dan de mogelijkheid een crashplaatje te moeten vervangen.
- Bedrading aangelegd om de TomTom te kunnen voeden, een navigatie systeem dat best goed werkt, maar achteraf kansloos is als je een deel van de TET wilt rijden.
- Acerbis Aluminium frame handkappen onderweg.
- Voor vertrek een vers setje Heidenau's K60's.

Mijn vriendin rijdt een gloednieuwe Kawasiki Versys 300 uit 2018, vanaf nu te noemen Grashopper. Een relatief kleine adventure die stiekem toch echt wel volwassen presteert. Zonder koffers maar afgetankt zo'n 185 kg.
Ook hier zijn we druk mee bezig.
- Valbeugels aan de voorkant die al een aantal keer hun nut bewezen hebben en minder eng zitten dan die op de KTM.
- Een Givi Monokey rekje met dezelfde Dolomiti 36L koffers.
- Bashplate van Ali, scheelt een beste bak geld en leek toch wel héél erg veel op die op de andere websites (van 3x de prijs), lijkt allemaal prima.
- Acerbis Aluminium frame handkappen er al op, moesten nog wel even verlengstukken voor het eind van het stuur gedraaid worden. Origineel zitten er hele lange stuurgewichten op welke verhinderen dat de net te brede spiegels afknappen, dus die functie moesten we maar zien te behouden natuurlijk.
- Zijstandaard verbredertje van Ali.
- Grotere voetpedalen MET grip wederom van Ali (wordt er maar druk mee).
- Zelf USB voedingen op het dashboard gemaakt.
- Voor vertrek een vers setje Heidenau's K60's.
1389978
De Grashopper zoals hij de showroom verliet, maar dan in Sauerland. De KTM zo ongeveer klaar voor de reis.
1389980
Jonge Grashopper ingepakt met een klein fortuin aan (nodige) accessoires, ze worden zo snel groot...


Materiaal

We hadden besloten dat al onze spullen moeten in 4 koffers, en een koker van 52cm bij 12,5cm en een 5L jerrycan moeten passen... En zowaar, dat lijkt wel gelukt. Nog niet alles is binnen en volledig ingepakt, maar het heeft er alle schijn van dat we nog wat plek overhouden.

Motor materiaal
- Givi Dolomiti 36L. Eigenlijk wilden we tassen ivm de crashbestendigheid, maar toch voor deze aluminium koffers gekozen. Wel zo veilig op slot in de steden, maar nog veel belangrijker zijn het gelijk een paar stoelen en tafels, wel zo fijn tijdens 6 weken kamperen.
- Voor elk wiel een binnenband. Het zijn tubeless spaak velgen, maar toch fijn om zelf in the middle of nowhere wat te kunnen. Wel irritant dat het 4 verschillende wielen zijn (17, 18, 19 en 21).
- Wat handgereedschap. De standaard gereedschap kits volstaan wel aardig, ik heb het voor mijn KTM veel gebruikt in de garage en wat miste heb ik aangevuld of verbeterd: 2 bandenlichters, combinatietang, kruis-platkopschroevendraaier, naaf en veren sleutels met verlengstuk, inbus groot (KTM achterveer etc), 8, 6 (het t stuk en verlengstuk voor de doppen), 5, 4, 3, steek-ring 13, steek 14-15, doppen 6, 8, 10, 17 met verlengstuk en T-stuk, verloopje motorband-fietspomp. Dan door naar Kawasaki: inbus 4, 5, steek 10, 12, 14, 17, naaf en veer sleutel met verlengstuk.
1389973

Kampeer materiaal:
- MSR Elixer 3 tent. Erg leuk tentje dat ik al jaren gebruik. Wel fijn dat hij ook half zonder buiten tent opgezet kan worden zo hou je het wat koeler en in geval van in een seconde of 5 dicht te slaan. Staat op de nominatie vervangen te worden voor een Mutha Hubba 3.
- Exped HL DUO LW slaapmat. Matje waar we ruim met 2 personen op passen, kwa afmetingen bijna een volwaardig 2 persoons bed, maar dan weg te pakken in minder dan 21x15cm.
- 2X Noman Aztec deken slaapzak. Het mooie hieraan is dat het mummy hoofdgedeelte van kant gewisseld kan worden, wat ook betekent dat er 2 mummy hoofden aan 1 zak kunnen. Wat daar het nu van is? Aan elkaar geritst kan nu een slaapzak onder en 1 boven waardoor je geen hinderlijke rits in het midden zit. De mummy hoofdeinden gebruiken we omgevouwen om het kussentje heen zodat deze wat volume krijgt en niet de hele nacht probeert te ontsnappen. Voeg daar aan toe dat ze redelijke specificaties hebben tegen een redelijk leuke prijs.
- 2X random kussentje van een bekend outdoor merk, niks bijzonders.
- Primus benzine brander, gewoon puur omdat we dat altijd voor handen hebben. Primus gekozen omdat deze eventueel nog op gas kan.
- MSR 2 pannen 1 deksel setje. Was in de aanbieding dusja waarom ook niet.
1389974
1389975
1389976

Persoonlijk.
Zoals er staat persoonlijk en de gebruikelijke hygiëne benodigdheden. Wel hebben we voor het overgrote deel kleding mee die voor het outdoor bedoelt is. Om maar een voorbeeld te noemen: In 1 spijkerbroek passen 3 outdoor broeken die warmer, koeler (ja dat kan beide) en comfortabeler zijn.

Plaatjes bij de praatjes volgen nog.

We denken er aan om het een en ander tijdens de vakantie te uploaden als een soort blog als mensen dat leuk vinden.

Denk je nou: ''Hey ik mis iets!'' of ''Ik weet een leuke route''. Dan lezen we dat hieronder graag.
 

Bijlagen

  • afe0253a-1440-4564-83b0-e068049f14b9.jpg
    afe0253a-1440-4564-83b0-e068049f14b9.jpg
    248,2 KB · Weergaven: 11
Laatst bewerkt:

MeanBlueMan

Moderator a la Pastafari
Crew
Donateur
8 jan 2003
107.104
8.298
Foutjes zijn er om te herstellen ;)

Klinkt als een geweldige reis !!
 

Zwetje

Die hard MF'er
18 jun 2016
303
356
Nieuw-Vennep
Klinkt inderdaad als een super avontuurlijke reis. Ik denk stiekem voor enkele van ons beste een droom (zoals voor mij ;)). Ga je ook een reisverslag bijhouden?
 
  • Leuk
Waarderingen: DKP

DKP

MF veteraan
1 jan 2012
30.920
45.552
Dat klinkt idd als een hele lekker reis! :]*O*

Over je extra lampen:
Breedtestralers (flood zoals dat heet bij Ali), hinderen idd het tegenverkeer.
Je zou verstralertjes (spot zoals dat heet bij Ali) kunnen monteren naast de breedtestralertjes, en met een switcher werken. Maar goed, een beetje meer gewicht wordt dat wel, wat mij persoonlijk niet zo erg lijkt, maar jij hebt liever geen gram teveel. Dan zit je best goed met enkel breedtestralerstjes, zolang je ze idd maar kan uitzetten.

Verder interesseert de motor van je vriendin me wel.
Begin dit jaar keek ik uit naar een nieuwe motor, en viel mijn oog op de Kawasaki Ninja 400. Echter hadden ze ook een Versys 300 staan, tweedehands wel, maar nog zo goed als nieuw, en 2 jaar garantie. Had amper een paar duizend km.
Mijn vrouwtje zei me, waarom dat eens niet proberen. Omdat all road niet meteen mijn ding is, is het die niet geworden, maar soms denk ik wel eens bij mezelf, waarom zou ik het ook eens niet proberen, eens een totaal "andere weg inslaan"?

Ik kijk dus vooral uit naar meer verslagen over die motor nu *D
Een van de komende dagen eens gaan kijken of ze die nog hebben staan ...
 

Frazer

MF veteraan
Donateur
4 apr 2007
8.288
4.966
Krommenie (Zaanstad)
Over je extra lampen:
Breedtestralers (flood zoals dat heet bij Ali), hinderen idd het tegenverkeer.
Je zou verstralertjes (spot zoals dat heet bij Ali) kunnen monteren naast de breedtestralertjes, en met een switcher werken. Maar goed, een beetje meer gewicht wordt dat wel, wat mij persoonlijk niet zo erg lijkt, maar jij hebt liever geen gram teveel. Dan zit je best goed met enkel breedtestralerstjes, zolang je ze idd maar kan uitzetten.

Hangt er ook een beetje vanaf wat je er mee wilt. Ik heb van die spots (VisionX), en die geven echt een gigantische bak licht. Die zijn ook super verblindend, maar ik gebruik ze dan ook alleen als aanvulling op mijn grootlicht. Ze zijn los geschakeld, dus ik kan ze apart aan of uitzetten. Mijn motor geeft origineel nogal weinig licht, het is net een gloeiende spijker in het donker. Ik heb die spots puur voor de functionaliteit, mocht ik onverhoopt ergens in het buitenland in het donker op slechte en onverlichte wegen terecht komen, onverlichte tunnels in de bergen, of ook perfect bij tent opzetten in het donker. Dan zijn die spots perfect, hoe meer licht hoe beter. Bij naderen van een tegenligger zet ik ze net als je met grootlicht doet meteen uit. Ik hoef er niet de show mee te stelen door er volkomen zinloos overdag of op prima verlichte wegen mee te rijden.
 
  • Leuk
Waarderingen: DKP

BMW-Wouter

MF veteraan
11 aug 2018
1.471
559
Schiedam
Even een kleine introductie van onszelf.
Erwin en Ciska, een jong stel van 26/24 en houden eigenlijk van alles wat enigsinds met buiten en spanning te maken heeft.
Ikzelf rij sinds mijn 16 altijd al brommer en ben doorgegroeid naar de motor. Off-road vond ik altijd al erg gaaf en zo kom ik ook in het Adventure spectrum terecht. Mijn vriendin heeft enkele weken geleden haar rijbewijs gehaald en heeft met een beetje geluk voor de vakantie zo'n 2000km gereden. Meer dan genoeg ervaring voor een reis van 10 a 15K km (lang leve onze jeugdige optimisme).
In voorgaande jaren heb ik zelf veel in het outdoor en Alpinisme gedaan in Scandinavië, Nepal en Oostenrijk. Hierdoor heb ik een iets andere insteek van reizen, vooral op het gebied van voorbereiding en inpakken. Iedere gram is er 1, ook op een motor als hij de bocht in gaat, over onverharde ondergrond rijdt en tijdens het optillen als dat niet helemaal goed is gegaan.

De reis

Op zoek naar een volgende uitdaging wilde ik eens een motor trip maken. In eerste instantie kwam een trip richting de Elbroes + beklimming daarvan bij mij op. Toen kwam de realiteit om de hoek dat ik in het klimseizoen nooit lang genoeg vrij zou kunnen krijgen. Buiten dat kwam het ineens niet meer vrijgezel zijn toch wat onpraktisch uit, je kersverse vlam gelijk naar 5642 meter en bijbehorende -30 meenemen kon wel eens een dovend effect hebben op je relatie.

Goed, geen hoog-alpinisme dus, dan ga je eens wat om je heen kijken... Toch wel graag iets met onverharde routes, een andere cultuur (mogelijk continent) en het liefst met een fatsoenlijke bergketen. Marokko it is!

Kwa datums hebben we vanaf 6 mei t/m 20 juni dus het vertrek is al snel en er moet nog een boel gebeuren. Gelukkig ben ik een proces-operator en zij een horeca tijger dus we presteren het beste onder druk!

Voor de overnachtingen hadden we kamperen bedacht, veel goedkoper en heeft zeker z'n charme.

Wat betreft route hebben we heel weinig vast staan. Hier zouden eventuele aanraders van jullie dan ook erg welkom zijn!
- We overwegen om door Frankrijk/Spanje een stuk van de TET te pakken.
- In de Ardennen willen we mogelijk wat gaan klimmen.
- We zouden erg graag de WW2 sporen in Normandië eens bekijken.
- Vanaf daar denken we schuin over te steken naar Lyon.
- Vanuit Lyon door de verschillende wildparken naar Andorra.
- Via de Spaanse oostkust naar Gibraltar
- Door Marokko zijn onze plannen nog helemaal onbekend gezien we geen idee hebben hoeveel tijd we dan nog hebben. Al staat een beklimming van de Toubkal hoog op de lijst.
- Terugtocht hangt volledig van de beschikbare tijd af. Het liefst slingerend terug natuurlijk, maar in geval van middendoor naar huis.

De motoren

Zelf rij ik een KTM 990 Adventure uit 2007. Een groot slagschip dat van zandpaden verwoesten zijn roeping heeft gemaakt. Momenteel afgetankt en wel zonder koffers 235 kg schoon aan de haak.
Wat ik zoal heb gedaan om hem klaar te maken voor deze reis. Valt tot op heden nog wel mee. Om te beginnen moest het wat lichter en minder topzwaar. Daarnaast nog wat kleine praktische dingen.
- De loodzware Hepco & Becker 3 delige set met het kofferrek waar je een motorframe van kan bouwen hebben plaatsgemaakt voor het stuk lichtere Givi Monokey systeem. Hier komen de maandag binnen te komen Givi Dolomiti 36L aan.
- Uitlaat systeem vervangen door GPR Rally systeem. Dit is veel lichter, hangt lager en speelt niet voor zadel verwarming, wat toch wat onprettig zou zijn met onze bestemming.
- Breedstralers en verstraler achter het ruitje verwijderd. De breedstralers voegden in mijn optiek weinig toe en de verstraler zat achter mijn ruitje gemonteerd. Gaf een gigantische bak licht, maar naar een paar duizend km niet poetsen krijg je de helft al terug van het ruitje. Omdat ik ronduit weiger €300 voor 2 lampjes te betalen komen er nu 2 verstralers bij Ali vandaan welke ik naast mijn koplamp op de kap wil bevestigen. Mijn ervaring is dat het een gigantische bak licht geeft, maar hinderlijk voor de tegenligger, gelukkig kan het ook gewoon uit.
- Er is een zelfbouw topkofferrek in de maak waar een 5L jerrycan op bevestigd komt (zo'n LC8 is toch wel dorstig). Dit topkofferrekje is ruim 1kg lichter dan de originele en meer dan sterk zat in de eerste testen.
- Zelfbouw koker van 52cm bij 12,5cm Deze is exact 52cm omdat mijn tentstokken 51cm zijn. Verder erg praktisch tijdens allerhande dagtripjes waarbij je liever geen koffer mee hebt.
- De valbeugels heb ik verwijderd, jaja dat staat er echt. Ik vond ze niet zo heel veel zin hebben in deze setting. Het enige deel van de tanks dat ze beschermen is een deel waar al een crashplaat op zit. Verder zitten ze met een bout in het motorblok en een andere in de tank bevestiging dus als ze blijven haken ben ik bang dat ze beide kapot trekken. In ieder geval banger dan de mogelijkheid een crashplaatje te moeten vervangen.
- Bedrading aangelegd om de TomTom te kunnen voeden, een navigatie systeem dat best goed werkt, maar achteraf kansloos is als je een deel van de TET wilt rijden.
- Acerbis Aluminium frame handkappen onderweg.
- Voor vertrek een vers setje Heidenau's K60's.

Mijn vriendin rijdt een gloednieuwe Kawasiki Versys 300 uit 2018. Een relatief kleine adventure die stiekem toch echt wel volwassen presteert. Zonder koffers maar afgetankt zo'n 185 kg.
Ook hier zijn we druk mee bezig.
- Valbeugels aan de voorkant die al een aantal keer hun nut bewezen hebben en minder eng zitten dan die op de KTM.
- Een Givi Monokey rekje met dezelfde Dolomiti 36L koffers.
- Bashplate van Ali, scheelt een beste bak geld en leek toch wel héél erg veel op die op de andere websites (van 3x de prijs), lijkt allemaal prima.
- Acerbis Aluminium frame handkappen er al op, moesten nog wel even verlengstukken voor het eind van het stuur gedraaid worden. Origineel zitten er hele lange stuurgewichten op welke verhinderen dat de net te brede spiegels afknappen, dus die functie moesten we maar zien te behouden natuurlijk.
- Zijstandaard verbredertje van Ali.
- Grotere voetpedalen MET grip wederom van Ali (wordt er maar druk mee).
- Zelf USB voedingen op het dashboard gemaakt.
- Voor vertrek een vers setje Heidenau's K60's.

Materiaal

We hadden besloten dat al onze spullen moeten in 4 koffers, en een koker van 52cm bij 12,5cm en een 5L jerrycan moeten passen... En zowaar, dat lijkt wel gelukt. Nog niet alles is binnen en volledig ingepakt, maar het heeft er alle schijn van dat we nog wat plek overhouden.

Motor materiaal
- Givi Dolomiti 36L. Eigenlijk wilden we tassen ivm de crashbestendigheid, maar toch voor deze aluminium koffers gekozen. Wel zo veilig op slot in de steden, maar nog veel belangrijker zijn het gelijk een paar stoelen en tafels, wel zo fijn tijdens 6 weken kamperen.
- Voor elk wiel een binnenband. Het zijn tubeless spaak velgen, maar toch fijn om zelf in the middle of nowhere wat te kunnen. Wel irritant dat het 4 verschillende wielen zijn (17, 18, 19 en 21).
- Wat handgereedschap. De standaard gereedschap kits volstaan wel aardig, ik heb het voor mijn KTM veel gebruikt in de garage en wat miste heb ik aangevuld. Wel even een setje bandenlichters er bij

Kampeer materiaal:
- MSR Elixer 3 tent. Erg leuk tentje dat ik al jaren gebruik. Wel fijn dat hij ook half zonder buiten tent opgezet kan worden zo hou je het wat koeler en in geval van in een seconde of 5 dicht te slaan. Staat op de nominatie vervangen te worden voor een Mutha Hubba 3.
- Exped HL DUO LW slaapmat. Matje waar we ruim met 2 personen op passen, kwa afmetingen bijna een volwaardig 2 persoons bed, maar dan weg te pakken in minder dan 21x15cm.
- 2X Noman Aztec deken slaapzak. Het mooie hieraan is dat het mummy hoofdgedeelte van kant gewisseld kan worden, wat ook betekent dat er 2 mummy hoofden aan 1 zak kunnen. Wat daar het nu van is? Aan elkaar geritst kan nu een slaapzak onder en 1 boven waardoor je geen hinderlijke rits in het midden zit. De mummy hoofdeinden gebruiken we omgevouwen om het kussentje heen zodat deze wat volume krijgt en niet de hele nacht probeert te ontsnappen. Voeg daar aan toe dat ze redelijke specificaties hebben tegen een redelijk leuke prijs.
- 2X random kussentje van een bekend outdoor merk, niks bijzonders.
- Primus benzine brander, gewoon puur omdat we dat altijd voor handen hebben. Primus gekozen omdat deze eventueel nog op gas kan.
- MSR 2 pannen 1 deksel setje. Was in de aanbieding dusja waarom ook niet.

Persoonlijk.
Zoals er staat persoonlijk en de gebruikelijke hygiëne benodigdheden. Wel hebben we voor het overgrote deel kleding mee die voor het outdoor bedoelt is. Om maar een voorbeeld te noemen: In 1 spijkerbroek passen 3 outdoor broeken die warmer, koeler (ja dat kan beide) en comfortabeler zijn.

Plaatjes bij de praatjes volgen nog.

We denken er aan om het een en ander tijdens de vakantie te uploaden als een soort blog als mensen dat leuk vinden.

Denk je nou: ''Hey ik mis iets!'' of ''Ik weet een leuke route''. Dan lezen we dat hieronder graag.
Bah ik ben jaloers :t
Dat klinkt geweldig.
Elders schreef ik al eens over mijn paklijst: een Excel sheet waar ik per koffer/tas/en broek- of jaszak de inhoud opschrijf. Ach misschien een tik, maar ook handig om vooraf goed te kijken of je aan alles gedacht hebt en of zaken echt nodig zijn, en achteraf om de lessen van je afgelopen reis in te verwerken voor een volgende keer.
Ik wens jullie veel plezier!
 

roestendoenze

MF veteraan
28 feb 2002
19.435
2.841
omg.Helmond
Gaat helemaal goed komen met jullie jeugdige enthousiasme. 8-)
Zelf ruim 20 jaar terug zonder veel voorbereiding tot midden Italië en zuid frankrijk, samen op 'n toen al 20 jaar oude cb400f. Ook met kampeer spullen en allebei rijbewijs.
Vooral kwestie van de km's goed verdelen, dus je niet dagenlang helemaal moe rijden met veel km's per dag. :]
 
  • Leuk
Waarderingen: DKP

Erwin P

Crashtest dummy
22 aug 2011
1.854
1.023
Lemelerveld
Iedereen bedankt!
@MeanBlueMan was even een foutje op de late avond.

Klinkt inderdaad als een super avontuurlijke reis. Ik denk stiekem voor enkele van ons beste een droom (zoals voor mij ;)). Ga je ook een reisverslag bijhouden?

We hopen wel een reisverslagje bij te houden, misschien dat het deze keer lukt.

Dat klinkt idd als een hele lekker reis! :]*O*

Over je extra lampen:
Breedtestralers (flood zoals dat heet bij Ali), hinderen idd het tegenverkeer.
Je zou verstralertjes (spot zoals dat heet bij Ali) kunnen monteren naast de breedtestralertjes, en met een switcher werken. Maar goed, een beetje meer gewicht wordt dat wel, wat mij persoonlijk niet zo erg lijkt, maar jij hebt liever geen gram teveel. Dan zit je best goed met enkel breedtestralerstjes, zolang je ze idd maar kan uitzetten.

Verder interesseert de motor van je vriendin me wel.
Begin dit jaar keek ik uit naar een nieuwe motor, en viel mijn oog op de Kawasaki Ninja 400. Echter hadden ze ook een Versys 300 staan, tweedehands wel, maar nog zo goed als nieuw, en 2 jaar garantie. Had amper een paar duizend km.
Mijn vrouwtje zei me, waarom dat eens niet proberen. Omdat all road niet meteen mijn ding is, is het die niet geworden, maar soms denk ik wel eens bij mezelf, waarom zou ik het ook eens niet proberen, eens een totaal "andere weg inslaan"?

Ik kijk dus vooral uit naar meer verslagen over die motor nu *D
Een van de komende dagen eens gaan kijken of ze die nog hebben staan ...

Ik wil de lampen inderdaad gaan gebruiken voor hele donkere wegen en de stukken onverhard. Tijdelijk heb ik het zonder geprobeerd, maar hier in NL is het al best beperkt met de Adventure. Laat staan als we net te laat nog een stuk onverhard af moeten. In het gewone verkeer blijven ze lekker uit. Ze komen geschakeld met het grootlicht, maar kunnen daarna afzonderlijk aan of uit.

Van die Versys had ik al een stukje getypt en ben nu eigenlijk nog positiever dan toen: Het kleine Kawasaki Versys-X 300 topic
 

Frazer

MF veteraan
Donateur
4 apr 2007
8.288
4.966
Krommenie (Zaanstad)
- Voor elk wiel een binnenband. Het zijn tubeless spaak velgen, maar toch fijn om zelf in the middle of nowhere wat te kunnen. Wel irritant dat het 4 verschillende wielen zijn (17, 18, 19 en 21).

Je kan binnenbanden trouwens best uitwisselen met een andere maat. Die van 21 doet het voor nood ook wel in een 19" wiel. Als ik jou was zou ik er dan een van 21 en een van 18 meenemen, dat is neem ik aan de maat voor de KTM, maar die passen ook best voor de Kawa. Daar kan je prima de bewoonde wereld mee halen en het scheelt je 2 banden meenemen.
 

Erwin P

Crashtest dummy
22 aug 2011
1.854
1.023
Lemelerveld
Mmm dat is nog best een idee, zelf ervaring mee?

We hebben beide spaak tubeless en ik heb voor 3 banden lucht en reparatie setje bij me, maar op een goede steenscheur red je t daar niet mee.

We hebben nu 4 brommer binnenbanden, zijn net wat dunner (kleiner pakvolume en gewicht), maar t gaat om t behalen van de bewoonde wereld dusja, dan maar iets minder snel.
 

Frazer

MF veteraan
Donateur
4 apr 2007
8.288
4.966
Krommenie (Zaanstad)
Binnenbanden heb ik ook altijd bij me, maar ik heb voor 21 en achter 17, dat verschil wordt net effe te groot om met één band te doen denk ik.
 

Frazer

MF veteraan
Donateur
4 apr 2007
8.288
4.966
Krommenie (Zaanstad)
Ik rij sowieso met binnenbanden, dus een proppenset heb ik dan weer niet bij me. Wel zo'n fles met van die reparatiemeuk, dat werkt prima voor een klein lek, maar mocht het erger zijn dan een nieuwe biba. Ook 6 luchtpatronen om weer op te kunnen pompen. Met 3 patronen heb ik de band zodanig op druk dat ik de bewoonde wereld haal. Dus dat kan ik 2x doen. Daarna heb ik pech gehad.
 

Erwin P

Crashtest dummy
22 aug 2011
1.854
1.023
Lemelerveld
Zoveel patronen nodig ja.
Mmm dan wordt een klein fietspompje t overwegen waard, verloopje zit altijd in m'n kitje.
 

Erwin P

Crashtest dummy
22 aug 2011
1.854
1.023
Lemelerveld
Zou tof zijn, scheelt toch weer aardig op de beperkte inpak ruimte.

Tevens een update van de OP (zie bovenaan, daar zal ik de updates bijhouden).
 

Erwin P

Crashtest dummy
22 aug 2011
1.854
1.023
Lemelerveld
Plaatjes komen wel als we een keer wifi hebben. De bundel in niet onbeperkt en we moeten er nog meer mee :9
 
Bovenaan Onderaan