Aaah wat moet ik kiezen?!

Spookje

Rookie
14 sep 2004
8
0
Sneek
Goedemorgen ,

Ik heb sinds vorige week dinsdag mijn rijbewijs gehaald :] en zoals iedereen wil ik ook graag een motor.
Nou heb ik REDELIJK verstand van motors maar heb geen flauw idee wat ik moet kiezen!!!

Ik heb al een kleine selectie gemaakt ( prijs, jaartal )en vind deze fietsen interessant:

-FZR600R
-RF600R
-VFR750F/CBR600F
-ZZR600R

He, van elke merk wat, maar wat is de beste keuze voor een beginner en voor iemand van 1 meter 98. Natuurlijk weet ik wel dat ik ze eerst moet uitproberen wat mij het beste past, maar misschien heeft iemand goede of slechte ervaringen met deze motors.
 
Van de door jou genoemde motoren heb ik alleen ervaring met de VFR.
Hij is wat minder sport als de rest en wat meer tour.
De VFR wordt ook vaak genoemd ivm wat langere bestuurders.
Verder is de VFR lekker schakellui te rijden, veel koppel onderin, en toch een lekker eindschot.
Hij zal wel wat duurder zijn dan de rest.

Ben je meer het sportievere type dan zou ik voor een 600 gaan.
Al wordt de ZZR ook sport-tour genoemd en is de CBR een 'allemansvriend'
 
Ben op een VFR750 begonnen en dat beviel uitstekend, dus volgens mij zou dat ook een goede keuze zijn. Ben zelf 1.88 en ik zat prima, maar of 10 cm extra een probleem is weet ik niet.
 
Casper jonghu!
Koop maar een VFR-750 liefst in het wit, koop ik em in het zwart.
En dan beginnen we een VFR clubie... :]

Bijlage: http://files.motor-forum.nl/forum/download_document/120333/442325df26918043df6f4550f070c125 (vfr.jpg)​
 
:X

[me]M91 mist de Kawasaki ZX6R in het rijtje, en gaat dus geen advies geven...
[/me]


O-)
 
Ik zou zeggen VFR750, mooie fiets, erg betrouwbaar en een allemansvriend. (ook de CBR is een zeer goede beginnersmotor).
 
Tot zover bedankt voor de enkele adviezen. Had al een beetje verwacht dat de meesten de VFR zouden zeggen, misschien voor mijn lengte het beste.
Heb binnenkort een proefrit op een rode uit '91, ( vind ik persoonlijk ook het mooiste model )Heb al even gezeten op een RF600, maar benk niet helemaal kapot van nog ( ideaal voor kleienere mensen )


Maar Krijg nu te horen waarom geen ZXR600 of 750 ( MOOIE fietsen trouwens vooral felgroen: }) , maar dit zijn toch meer sport fietsen waar je vooral voorover aant hangen bent? Lijkt mij niet een motor met een lekkere zitpositie ( veel PK's ook voor een beginner!? )

Ik wil graag een hebben waark een beetje rechtop zit en eentje waarmee ik mijn kameraad kan bijhouden op zijn VFR
 
ALs je sportief gaat rijden (= je kameraad bijhouden) zit je juist beter en relaxter op een sportievere fiets... Woon werk is weer relaxter op een meer toer fiets...
De PK's van al deze fietsen zijn volgens mij voor een beginner prima... de 600's bouwen rustig pk's en koppel op zodat je niet snel verrast zal worden. CBR is wel een vrouwen fiets.. oh k** ik heb er ook een ;)
 
ALs je sportief gaat rijden (= je kameraad bijhouden) zit je juist beter en relaxter op een sportievere fiets... Woon werk is weer relaxter op een meer toer fiets...
De PK's van al deze fietsen zijn volgens mij voor een beginner prima... de 600's bouwen rustig pk's en koppel op zodat je niet snel verrast zal worden. CBR is wel een vrouwen fiets.. oh k** ik heb er ook een ;)
valt de zxr 750 ook onder de beginnersfietsen bij jou? Ik dacht dat het een hardcore racer was.. voor 14 jaar terug zijn ze wel met die bedoeling gebouwd... Maar zou wel relaxed zijn als het een beginners fiets is, dan moet ik daar over een half jaar maar eens naar kijken als ik de poen heb *D
 
zat een beetje met hetzelfde als jij..

dit staat in een TXT bestandje op mijn bureaublad (misschien heb je er iets aan)

Interessante modellen:
----------------------
Honda VFR
Honda CBR
Kawasaki ZXR
Kawasaki ZZR
Kawasaki GPX
Yamaha FZR
Suzuki GSX

----------------------

http://www.marktplaats.nl/markt/motoren/yamaha/43432.htm (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.marktplaats.nl/markt/motoren/yamaha/43432.htm)
FZR600 - 1990 - €1950

http://www.marktplaats.nl/markt/motoren/yamaha/43400.htm (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.marktplaats.nl/markt/motoren/yamaha/43400.htm)
FZR400 - 1993 - €1800

http://www.marktplaats.nl/markt/motoren/kawasaki/28379.htm (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.marktplaats.nl/markt/motoren/kawasaki/28379.htm)
Kawasaki GPX 600R - 1990 - €1750

http://www.marktplaats.nl/markt/motoren/kawasaki/28185.htm (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.marktplaats.nl/markt/motoren/kawasaki/28185.htm)
Kawasaki GPX 600R - 1994 - €1500

http://www.marktplaats.nl/markt/motoren/suzuki/35089.htm (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.marktplaats.nl/markt/motoren/suzuki/35089.htm)
Suzuki GSX600F - ? - €1750
 
ZZR600 natuurlijk!

Motor waar je prima rustig aan mee kan beginnen, als je hem later flink opendraait gaat ie behoorlijk rap vooruit. Daarnaast heeft de 600 weinig tot geen technische problemen en zijn er genoeg te koop voor een scherpe prijs.
Rijd zelf dik drie jaar ZZR600 en al 45.000 km lang lol van die Kawa! Zeker het proberen waard! Test eens zo´n ding! Kijk voor meer info op www.zzrclub.nl waar ondergetekende toevallig moderator is.............. :+

Greetz,

Najim
 
ZZR 600 gehad was wel oke
Heb ook CBR 600 gehad no comment
heb geen VFR gehad maar wel af en toe op gereden also no comment
FZR heb ik gehad en dat is de juiste keuze

maar dat is mijn mening.
suc6 met je keuze
Greetz Vasily
 
Terug
Bovenaan Onderaan