AAAHHHGRRR srad valt van standaard... deuk in tank

gsxr-er

MF'er
10 jul 2001
174
0
Utrecht
Had ik net het probleem van de FI foutmedling opgelost (te zwakke accu) ben ik mijn zadel terug op zijn plek aan het schroeven, valt mijn motor op een onbewaakt moment van de standaard. Natuurlijk met de tank tegen een hoek van een bakstenen portiek...natuurlijk :( :( :( :( @#$%$$$*.

Weet iemand hoeveel dit grapje me gaat kosten en wat ik het beste kan doen, uitdeuken en opnieuw opspuiten (ik ben een mierenneuker en ik wil hem dus exact in dezelfe kleuren) of een nieuwe tank kopen. De deuk is overigens niet ENORM diep maar het is wel een behoorlijke.
Wat is een goed schadeherstelbedrijf in regio Utrecht? Wat is een goede sloop waar ik misschien een 2e hands tank kan vinden?

O ja mijn spiegel is ook stuk grrr :(
 

Boom Boom

MF veteraan
9 jul 2001
4.237
0
44
Amsterdam
tank open, hamer erin en zachtjes tikken :+

zo heb ik het een keer geprobeerd bij mijn brommertje en het zag er nog wel goed uit ook. Wel eerst de tank leeg laten lopen, maar als ik jou was zou ik het niet zo doen.

Wel klote voor je!! wat was nu eigenlijk de oorzaak voor de foutmelding? toch de accu?
 

gsxr-er

MF'er
10 jul 2001
174
0
Utrecht
Yep de acuu was te zwak. dat was hij waarschijnlijk al toen ik de motor kocht want vlak na aankoop ben ik al eens terug geweest met dezelfde klacht. De accu was toen waarschijnlijk nog net goed. Nu had ik een tijdje niet gereden en was hij dus net niet meer goed. 1 probleem opgelost en meteen maar weer een nieuw veroorzaakt.
 

schampie

MF veteraan
2 jun 2001
1.274
0
warnsveld
als er een echte hoek in zit word uitdeuken erg moelijk denk ik.
laatste restje plameuren en dan spuiten maar word best prijzig denk ik.
je zou mischien op een sloop kunnen vragen.
in brummen zit een motor sloop woesthof. 0575-560015
zal van weekend wel is kijken als ik in de buurt kom
 
Laatst bewerkt:

Revolution

MF veteraan
2 jun 2001
16.917
0
DAMN, kut man, zit je niet mee. ;(

Kan je er niet mee helpen, toch succes ermee, kan me voorstellen dat je zwaar pissed bent hierover. :(
 

Boom Boom

MF veteraan
9 jul 2001
4.237
0
44
Amsterdam
als je toch op die sloop bent, kijk dan ook even voor een linkerspiegel en een koppelingsdeksel voor een R6 uit \'99
 

NitroMax

MF veteraan
Donateur
Had ik net het probleem van de FI foutmedling opgelost (te zwakke accu) ben ik mijn zadel terug op zijn plek aan het schroeven, valt mijn motor op een onbewaakt moment van de standaard. Natuurlijk met de tank tegen een hoek van een bakstenen portiek...natuurlijk :( :( :( :( @#$%$$$*.
En net nu\'ie op de foto moet ;)
Neem eens contact op met Frans de Weerdt (www.specialpaint.nl) betreffende het uitdeuken en overspuiten.
 

gsxr-er

MF'er
10 jul 2001
174
0
Utrecht
Kunnen we wel mooi een foto van de deuk plaatsen.

je merkt mijn humeur wordt alweer beter nu iedereen me zo zielig vindt.
 

gsxr-er

MF'er
10 jul 2001
174
0
Utrecht
klopt 1998 gsxr blauw wit. De tank is zo gespoten dat het van boven lijkt alsof er een dikke witte streep door een groot blauw vlak loopt
 

Gizzmo

MF veteraan
8 jun 2001
9.152
1
52
Ik heb al een paar keer gehoord van uitgedeukte en gespoten tanken en kuipdelen met zeer mooi resultaat, en de prijs viel me altijd weer mee, dus zou zeker even zoeken ipv nieuw kopen.
 

Ids

MF'er
27 aug 2001
249
0
Compressor op je tank zetten, dan is je deuk zo verdwenen, niet te lang doen, want dan passen er wat meer liters in.
 

gsxr-er

MF'er
10 jul 2001
174
0
Utrecht
Ik heb vandaag een rond gebeld. De schattingen van de kosten voor het uitdeuken lopen uiteen van ƒ650 tot ƒ1000. Als het voor dat eerste bedrag kan dan valt het gelukkig nog wel mee.

Wat wel opvoel was het prijsverschil voor de spiegel. Bij motoport kostte een originel spiegel ƒ103 en bij safe (natuurlijk) ongeveer ƒ141. Ach is maar 40% meer, ik denk dat ik dat dan maar doe :+
 

Niek Boevink

MF'er
27 okt 2001
161
0
41
Eibergen
als je een deuk hebt kun je het er ook uit laten \"trekken/stoten of wrijven\"
gebeurt als volgt:
Wrijven:
doet men met lange stalen stangen waarmee ze van binnenuit de deuk eruit drukken/wrijven (klink raar maar dat doen ze ook bij auto\'s met bijv hagelschade)
trekken/stoten:
plakken ze met een soort hars een plastic dopje op je deuk vervolgens wachten ze even tot de hars en het dopje aan de tank vast zitten,daarna bevestigen ze een soort stang en trekken ze met een harde ruk aan deze stang, de hars en het plastic dopje trekken ze ermee af en de deuk is weg (of een heel stuk minder geworden)

De optie van het wrijven kon bij mijn vorige motor niet, aangezien de tank dubbelwandig was en ze er dus niet bij konden
De deuk is er door de trek/stoot techniek uitgehaald.

grapje koste me 100,-
 

Niek Boevink

MF'er
27 okt 2001
161
0
41
Eibergen
Bij een auto spuiter, vaak zijn het specialisten die komen als bijv een auto een keer hagelschade heeft.Je moet naar een schadeherstel bedrijf gaan waar ze deze techniek gebruiken en vragen wanneer deze man langskomt (of aanwezig is als ze er een vast in dienst hebben) vervolgens vraag je of je een keer langs mag komen om je deuk te laten zien...kan hij kijken of het wel kan...daarna moet je hem vragen of \"hij het er een keer tussendoor kan doen in een verloren uurtje\" aangezien het maar 15 a 30 min. werk is. Meestal doen ze hier niet moeilijk over en dat drukt de prijs ook weer. Je kunt proberen bij http://www.motordesign.nl/html/specialisme.shtml
is wel in borculo (gelderland) volgens mij kun je bij jou in de regio beter een spuiter zoeken
 

gsxr-er

MF'er
10 jul 2001
174
0
Utrecht
Ik heb besloten om de deuk er in ieder geval tijdens de winter nog in te laten zitten. Dan kan ik nog mooi even sparen. Nitromax heeft me verwezen naar een goede specialist. Die zei dat uitdeuken goed mogelijk was. Uitdeuken en spuiten (in twee kleuren) zou volgens hem 8 a 900 gulden gaan kosten. Ik geloof hem wel aangezien ik de andere schattingen telefonisch opgevraagd heb. Voorlopig komt er dus alleen een nieuwe spiegel.
 

remco lieon

MF'er
11 sep 2001
40
0
utrecht
Heb eens een dikke deuk in mijn tank gehad (vorige motor vt1100). Heb toen via Goedhart (bodegraven) mijn tank laten uitdeuken en opnieuw spuiten. Perfect gedaan, geen kleurverschil en deuk helemaal weg. fl 1000,- Ze doen het niet zelf maar ik weet ook niet meer wie het wel deed.
 

BBS

Die hard MF'er
14 jun 2001
259
0
42
Scheveningen
Hmm... fijn dat ik dit nu zie (was ik vergeten).
Ik ga ook maar eens rondkijken bij schadeherstelbedrijven.
KAn volgens mij een hoop schelen.

(dat deukje van mij + spuiten = fl. 700,-)